Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Благодаря, AlexandraKo за възможността да се разпиша в играта :)

Ето нещо, което не вярвам да ви затрудни, но за съжаление не съм голям експерт в измислянето на загадки. Кое е населеното място от снимката?

post-4953-0-75422400-1485520954_thumb.jpg

Връзка към коментар

По америките е някъде май

Не ще да е там, авторът не е ходил в Америка:)))

По-скоро някакво интернационално място в Холандия или център за връзка с хАмериките:))

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Харесва ми как разсъждавате, и в трите коментара има по нещо вярно.

PS. Предвидливо заличих дестинацията от списъка ми с посетени места, иначе щеше да е прекалено очевидно. След като го разконспирирате, ще го върна в списъка

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Снимката е правена в град Оранестад, столицата на о. Аруба. Част от бившите Нидерландски Антили, островът има status aparte в рамките на Кралство Нидерландия. Намира се на 29 км. от бреговете на Венецуела, и заедно с другите си двама "братя" Бонер и Кюрасао са известни като The ABC islands. За разлика от последните два, които са част от Подветрените острови, Аруба остава извън зоната на ураганите и нетипично за Карибите има сух климат, с постоянни целогодишни температури от 27 до 32 градуса. Това е предпоставка за изобилието от кактуси, които могат да се видят навсякъде из острова. Дестинацията по мое мнение е уникална, затова се опитвам да я популяризирам. Местните са изключително услужливи и невероятно гостоприемни, а сред тях българите са известни като големи мафиоти :) Вероятно свързано с убийството на Поли Пантев на о. Аруба. Основният отрасъл естествено е туризмът, но голяма част от икономиката е в сивия сектор - цялата дрога на път от Латинска Америка за Европа минава от там.

На ред е t_petkov

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Кажи, моля, както е традицията в тази тема, нещо за снимката, за мястото и може би за онези (меко казано) странни обичаи на местните хора.  

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Кажи, моля, както е традицията в тази тема, нещо за снимката, за мястото и може би за онези (меко казано) странни обичаи на местните хора.  

В една област на острова, известна под името Тораджа, живеят не какви да е, ами християни. Те имат изключително интересна традиция по повод погребването на близките си. То не се случва непосредствено след смъртта, а се изчаква, докато близките съберат достатъчно пари за погребението. Обикновено на самото погребение присъстват над 1000 души. Всеки ден има различни ритуали, които се изпълняват. Има 4 вида гробове, в които се псотавят телата -  в земята като при нас, в дърво(то е само за бебета), в къща и в скала. На всеки 3-5 години се прави т.нар. Ма'нене. Това е ритуал, при който се изваждат телата от гроба, грижливо се почистват, сменят се дрехите, правят си снимки с близките и отново се поставят в гробовете. Ние успяхме и на това да присъстваме, което беше изключително интересно. Нищо такова не бях виждал преди. И отново напомням, че това са християни! :)

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Това е ритуал, при който се изваждат телата от гроба, грижливо се почистват, сменят се дрехите, правят си снимки с близките и отново се поставят в гробовете. Ние успяхме и на това да присъстваме, което беше изключително интересно. Нищо такова не бях виждал преди. И отново напомням, че това са християни! :)

И какво ги правят тези снимки после, качват ти във фейсбук и ги тагват?!

Ето от мен новата загадка:

attachicon.gifDSC02104_SA.JPG

Южна Африка? Може би Кейптаун?

Снимката е правена в град Оранестад, столицата на о. Аруба. Част от бившите Нидерландски Антили, островът има status aparte в рамките на Кралство Нидерландия. Намира се на 29 км. от бреговете на Венецуела, и заедно с другите си двама "братя" Бонер и Кюрасао са известни като The ABC islands. За разлика от последните два, които са част от Подветрените острови, Аруба остава извън зоната на ураганите и нетипично за Карибите има сух климат, с постоянни целогодишни температури от 27 до 32 градуса. Това е предпоставка за изобилието от кактуси, които могат да се видят навсякъде из острова. Дестинацията по мое мнение е уникална, затова се опитвам да я популяризирам. Местните са изключително услужливи и невероятно гостоприемни, а сред тях българите са известни като големи мафиоти :) Вероятно свързано с убийството на Поли Пантев на о. Аруба. Основният отрасъл естествено е туризмът, но голяма част от икономиката е в сивия сектор - цялата дрога на път от Латинска Америка за Европа минава от там.

На ред е t_petkov

Офф топик! Александра, моята загадка беше вдъхновена от холандската връзка на предната загадка и Ван Гог. Чувала ли си, че предстои да излезе филм, изцяло създаден от рисунки в неговия стил? Специално обучени художници са нарисували 60 000 картини (по спомен). Заглавието на филма е Loving Vincent https://youtu.be/47h6pQ6StCk

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Това за Loving Vincent ми звучи интригуващо.

seagull_29 някакъв линк за повечко информация дали би подал, че не ми се рови из нет-а. Моля :)

Ето тук http://m.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/11/13/2861090_da_obichash_vinsent_elizabet_hristova_za_suzdavaneto/

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.