seagull_29 Публикувано: 27 януари, 2017 Сподели Публикувано: 27 януари, 2017 Благодаря, AlexandraKo за възможността да се разпиша в играта Ето нещо, което не вярвам да ви затрудни, но за съжаление не съм голям експерт в измислянето на загадки. Кое е населеното място от снимката? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 януари, 2017 Сподели Публикувано: 27 януари, 2017 Прилича ми на Outlet village:))) Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 Не, отговорът е друг. Ако няма предположения, ще пусна жокер. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 Мадрид или околностите? Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 Мадрид или околностите? Nope, друга географска област. Флаговете може да дадат известна насока Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 По америките е някъде май Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 (редактирано) По америките е някъде май Не ще да е там, авторът не е ходил в Америка))По-скоро някакво интернационално място в Холандия или център за връзка с хАмериките) Редактирано 28 януари, 2017 от AlexandraKo Връзка към коментар
t_petkov Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 Холандия? Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 Харесва ми как разсъждавате, и в трите коментара има по нещо вярно. PS. Предвидливо заличих дестинацията от списъка ми с посетени места, иначе щеше да е прекалено очевидно. След като го разконспирирате, ще го върна в списъка 1 Връзка към коментар
t_petkov Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 (редактирано) Случайно да е Аруба? Редактирано 28 януари, 2017 от t_petkov Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 Карибите? Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 (редактирано) В столицата на остров Аруба Ораньестад - Royal Plaza Outdoor Shopping mall? Редактирано 28 януари, 2017 от Guinness 2 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 Бразилия? Рио? Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 Снимката е правена в град Оранестад, столицата на о. Аруба. Част от бившите Нидерландски Антили, островът има status aparte в рамките на Кралство Нидерландия. Намира се на 29 км. от бреговете на Венецуела, и заедно с другите си двама "братя" Бонер и Кюрасао са известни като The ABC islands. За разлика от последните два, които са част от Подветрените острови, Аруба остава извън зоната на ураганите и нетипично за Карибите има сух климат, с постоянни целогодишни температури от 27 до 32 градуса. Това е предпоставка за изобилието от кактуси, които могат да се видят навсякъде из острова. Дестинацията по мое мнение е уникална, затова се опитвам да я популяризирам. Местните са изключително услужливи и невероятно гостоприемни, а сред тях българите са известни като големи мафиоти Вероятно свързано с убийството на Поли Пантев на о. Аруба. Основният отрасъл естествено е туризмът, но голяма част от икономиката е в сивия сектор - цялата дрога на път от Латинска Америка за Европа минава от там. На ред е t_petkov 4 Връзка към коментар
t_petkov Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 Ето една. 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 (редактирано) О-в Сулавеси, Индонезия Редактирано 28 януари, 2017 от Фичо 4 Връзка към коментар
t_petkov Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 О-в Сулавеси, Индонезия Колко си точен. Измамно съм си мислил, че ще ви затрудня :lol: Ти си следващият 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 (редактирано) Кажи, моля, както е традицията в тази тема, нещо за снимката, за мястото и може би за онези (меко казано) странни обичаи на местните хора. Редактирано 28 януари, 2017 от Фичо 5 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 Ау, какви обичаи..... Потрес.... Връзка към коментар
Фил Публикувано: 28 януари, 2017 Сподели Публикувано: 28 януари, 2017 Ето от мен новата загадка: 2 Връзка към коментар
t_petkov Публикувано: 29 януари, 2017 Сподели Публикувано: 29 януари, 2017 Кажи, моля, както е традицията в тази тема, нещо за снимката, за мястото и може би за онези (меко казано) странни обичаи на местните хора. В една област на острова, известна под името Тораджа, живеят не какви да е, ами християни. Те имат изключително интересна традиция по повод погребването на близките си. То не се случва непосредствено след смъртта, а се изчаква, докато близките съберат достатъчно пари за погребението. Обикновено на самото погребение присъстват над 1000 души. Всеки ден има различни ритуали, които се изпълняват. Има 4 вида гробове, в които се псотавят телата - в земята като при нас, в дърво(то е само за бебета), в къща и в скала. На всеки 3-5 години се прави т.нар. Ма'нене. Това е ритуал, при който се изваждат телата от гроба, грижливо се почистват, сменят се дрехите, правят си снимки с близките и отново се поставят в гробовете. Ние успяхме и на това да присъстваме, което беше изключително интересно. Нищо такова не бях виждал преди. И отново напомням, че това са християни! 7 Връзка към коментар
Mitak Публикувано: 29 януари, 2017 Сподели Публикувано: 29 януари, 2017 Ето нещо и от мен, от къде е този shot? По непонятна причина е rotate-нат Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 29 януари, 2017 Сподели Публикувано: 29 януари, 2017 Това е ритуал, при който се изваждат телата от гроба, грижливо се почистват, сменят се дрехите, правят си снимки с близките и отново се поставят в гробовете. Ние успяхме и на това да присъстваме, което беше изключително интересно. Нищо такова не бях виждал преди. И отново напомням, че това са християни! И какво ги правят тези снимки после, качват ти във фейсбук и ги тагват?! Ето от мен новата загадка: DSC02104_SA.JPG Южна Африка? Може би Кейптаун? Снимката е правена в град Оранестад, столицата на о. Аруба. Част от бившите Нидерландски Антили, островът има status aparte в рамките на Кралство Нидерландия. Намира се на 29 км. от бреговете на Венецуела, и заедно с другите си двама "братя" Бонер и Кюрасао са известни като The ABC islands. За разлика от последните два, които са част от Подветрените острови, Аруба остава извън зоната на ураганите и нетипично за Карибите има сух климат, с постоянни целогодишни температури от 27 до 32 градуса. Това е предпоставка за изобилието от кактуси, които могат да се видят навсякъде из острова. Дестинацията по мое мнение е уникална, затова се опитвам да я популяризирам. Местните са изключително услужливи и невероятно гостоприемни, а сред тях българите са известни като големи мафиоти Вероятно свързано с убийството на Поли Пантев на о. Аруба. Основният отрасъл естествено е туризмът, но голяма част от икономиката е в сивия сектор - цялата дрога на път от Латинска Америка за Европа минава от там. На ред е t_petkov Офф топик! Александра, моята загадка беше вдъхновена от холандската връзка на предната загадка и Ван Гог. Чувала ли си, че предстои да излезе филм, изцяло създаден от рисунки в неговия стил? Специално обучени художници са нарисували 60 000 картини (по спомен). Заглавието на филма е Loving Vincent https://youtu.be/47h6pQ6StCk 4 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 29 януари, 2017 Сподели Публикувано: 29 януари, 2017 Това за Loving Vincent ми звучи интригуващо. seagull_29 някакъв линк за повечко информация дали би подал, че не ми се рови из нет-а. Моля Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 29 януари, 2017 Сподели Публикувано: 29 януари, 2017 Това за Loving Vincent ми звучи интригуващо. seagull_29 някакъв линк за повечко информация дали би подал, че не ми се рови из нет-а. Моля Ето тук http://m.dnevnik.bg/razvlechenie/2016/11/13/2861090_da_obichash_vinsent_elizabet_hristova_za_suzdavaneto/ Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега