Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Замъкът Хлубока в Чехия. 

През 1660 става собственост на рода Шварценберг - франко-бохемска благородническа фамилия.  
От този род е и Адолф фон Шварценберг - военачалник, който в 1599 побеждава турците в битката при Рааб ( днешния град Дьор, Унгария), за което получава титлата имперски граф и и правото да постави на фамилния герб поле, на което е изобразена глава на турчин и врана, която кълве очите му. 
295b.jpg

Същата сцена е пресъздадена в детайла на бронзовата дръжка на главната порта на замъка Хлубока.

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Замъкът Хлубока в Чехия. 

През 1660 става собственост на рода Шварценберг - франко-бохемска благородническа фамилия.  

От този род е и Адолф фон Шварценберг - военачалник, който в 1599 побеждава турците в битката при Рааб ( днешния град Дьор, Унгария), за което получава титлата имперски граф и и правото да постави на фамилния герб поле, на което е изобразена глава на турчин и врана, която кълве очите му. 

Същата сцена е пресъздадена в детайла на бронзовата дръжка на главната порта на замъка Хлубока.

Право в целта!

Прекрасен замък с чудесна паркова част!

post-7118-0-46762600-1486312450_thumb.jpg

Ето и част от вътрешния двор след портите.

post-7118-0-27275200-1486312091_thumb.jpg

И съответно уникалната задна страна на замъка.

post-7118-0-63570300-1486312199_thumb.jpg

На ход е Фичо.

Редактирано от Миланка
  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Няма да ви затрудня с тази снимка, но в момента наистина нямам друга подходяща, така че я пускам, за да върви играта..

И нещо не можах да се справя със завъртането, така че май да видите снимката ще бъде по-затруднително. :)

post-3278-0-75115000-1486465522_thumb.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Заарбрюкен?

Имаме познал. Тъкмо мислих, че играта зацикля и щях да пускам жокер.

Твой ред е.

И за да спазим традицията, да кажа, че Саарбрюкен /на немски с произношение Заарбрюкен/ е център на провинция Саарланд /Заарланд/, с интересен каменен мост, стар град, замък и тази църква, ако не се лъжа се казва "Св. Арнуал". Намира се на границата с Франция и именно това беше причината да минем през града.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Супер! Познах и аз най-накрая!  Амбицира ме с това, че отговори преди мене на загадката от Хайделберг, че там ми е любимо място. Съпругата ми бше там по програма Еразмус да си прави дипломната работа. Аз, за разлика от нея, до Заарбрюкен не можах да стигна, само минах покрай него в един нощен автобус от Манхайм за Париж.

За църквата не знаех нищо - като жокер ползвах таблото на трамвая, където се разчита, че линията е до Бребах. С малко ровене в гугъл мапс, стана :)

Понеже сега съм в провинцята до края на седмицата и не съм на собствения си компютър, единственият начин да сложа снимка е да сваля някоя от фейсбука, което не знам дали няма съществено да влоши качеството. Ако не сложа нищо до час-два, да се включи със загадка някой друг ентусиаст :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мисля жокер е много нужен.

Плюшените бухали (сови) са сложени нарочно като жокер. Те си се снимат навсякъде, където отидем (и аз все се чудя, как успявам да ги побера в малък уизеърски багаж), но в случая се връзват тематично с къщата :)

Ето още една снимка, да се види и табелката на портичката, че е на английски. Който си е официалният език там.

Табелката е сложена сравнително наскоро (преди няколко години) заради големия брой туристи, които желаят да разгледат къщата по-отблизо, без да осъзнават, че това всъщност е частен дом.

post-6312-0-44954700-1486553107_thumb.jpg

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да кажеш, че тези голеееми хубаави бухали си ги носите винаги с вас? Уау.Поздравления, че успявате да ги вкарате в малкия багаж на Уиз.

А иначе снимката не ми говори нищо. Да кажа, че е Великобритания, е прекалено неоригинално, така че ще замълча и ще чакам жокери.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.