Миланка Публикувано: 5 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2017 (редактирано) Ето и цялата порта. Редактирано 5 февруари, 2017 от Миланка 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2017 Ах, как знам, как знаам!Ама ще си трая, нека някой друг познае. Загадката е много интересна,според мен.)) 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 5 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2017 (редактирано) Замъкът Хлубока в Чехия. През 1660 става собственост на рода Шварценберг - франко-бохемска благородническа фамилия. От този род е и Адолф фон Шварценберг - военачалник, който в 1599 побеждава турците в битката при Рааб ( днешния град Дьор, Унгария), за което получава титлата имперски граф и и правото да постави на фамилния герб поле, на което е изобразена глава на турчин и врана, която кълве очите му. Същата сцена е пресъздадена в детайла на бронзовата дръжка на главната порта на замъка Хлубока. Редактирано 5 февруари, 2017 от Фичо 10 Връзка към коментар
Миланка Публикувано: 5 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2017 (редактирано) Замъкът Хлубока в Чехия. През 1660 става собственост на рода Шварценберг - франко-бохемска благородническа фамилия. От този род е и Адолф фон Шварценберг - военачалник, който в 1599 побеждава турците в битката при Рааб ( днешния град Дьор, Унгария), за което получава титлата имперски граф и и правото да постави на фамилния герб поле, на което е изобразена глава на турчин и врана, която кълве очите му. Същата сцена е пресъздадена в детайла на бронзовата дръжка на главната порта на замъка Хлубока. Право в целта! Прекрасен замък с чудесна паркова част! Ето и част от вътрешния двор след портите. И съответно уникалната задна страна на замъка. На ход е Фичо. Редактирано 5 февруари, 2017 от Миланка 9 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 5 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2017 Нека някой, който има желание, а не е имал възможност, да пусне загадка. Връзка към коментар
cck Публикувано: 6 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2017 Имал съм възможност да пускам загадки, ама да ви провокирам с малко природа 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 6 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2017 (редактирано) На мен това ми прилича на язовир Въча. Само се чудя откъде си го снимал, някъде от Бекови скали? Редактирано 6 февруари, 2017 от Фичо 1 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 6 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2017 (редактирано) Гледка от Бековите скали към язовир Въча. Фичо е първи Редактирано 6 февруари, 2017 от bulpa 3 Връзка към коментар
cck Публикувано: 6 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2017 На мен това ми прилича на язовир Въча. Само се чудя откъде си го снимал, някъде от Бекови скали? Да, Бекови скали. Пак си ти на ход искаш или не 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 6 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2017 Нека bulpa да пусне загадка Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 6 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2017 (редактирано) Нямам готовност, така че нека някой, който не е пускал загадка, а много иска - да се включи Редактирано 6 февруари, 2017 от bulpa Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 7 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2017 Пускам за да не замре темата пак 4 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 7 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2017 Не знам защо, но ми навява асоциации с Хайделберг, на слизане от замъка. Но може и да се лъжа. 2 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 7 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2017 Пускам за да не замре темата пак Не виждам снимката , дали ще е удобно да я качиш отново ? 1 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 7 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2017 Не знам защо, но ми навява асоциации с Хайделберг, на слизане от замъка. Но може и да се лъжа. Ех, да много си бърза Ти си 1 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 7 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2017 Няма да ви затрудня с тази снимка, но в момента наистина нямам друга подходяща, така че я пускам, за да върви играта.. И нещо не можах да се справя със завъртането, така че май да видите снимката ще бъде по-затруднително. 3 Връзка към коментар
Vyara Публикувано: 7 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2017 Фрайбург? Връзка към коментар
pamela Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Бих казала, че е топло, но не съвсем. Все пак имаме позната държава. Опитай да напреднеш още малко 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Заарбрюкен? 1 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Заарбрюкен? Имаме познал. Тъкмо мислих, че играта зацикля и щях да пускам жокер. Твой ред е. И за да спазим традицията, да кажа, че Саарбрюкен /на немски с произношение Заарбрюкен/ е център на провинция Саарланд /Заарланд/, с интересен каменен мост, стар град, замък и тази църква, ако не се лъжа се казва "Св. Арнуал". Намира се на границата с Франция и именно това беше причината да минем през града. 4 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Супер! Познах и аз най-накрая! Амбицира ме с това, че отговори преди мене на загадката от Хайделберг, че там ми е любимо място. Съпругата ми бше там по програма Еразмус да си прави дипломната работа. Аз, за разлика от нея, до Заарбрюкен не можах да стигна, само минах покрай него в един нощен автобус от Манхайм за Париж. За църквата не знаех нищо - като жокер ползвах таблото на трамвая, където се разчита, че линията е до Бребах. С малко ровене в гугъл мапс, стана Понеже сега съм в провинцята до края на седмицата и не съм на собствения си компютър, единственият начин да сложа снимка е да сваля някоя от фейсбука, което не знам дали няма съществено да влоши качеството. Ако не сложа нищо до час-два, да се включи със загадка някой друг ентусиаст 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 2 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Мисля жокер е много нужен. 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 (редактирано) Мисля жокер е много нужен. Плюшените бухали (сови) са сложени нарочно като жокер. Те си се снимат навсякъде, където отидем (и аз все се чудя, как успявам да ги побера в малък уизеърски багаж), но в случая се връзват тематично с къщата Ето още една снимка, да се види и табелката на портичката, че е на английски. Който си е официалният език там. Табелката е сложена сравнително наскоро (преди няколко години) заради големия брой туристи, които желаят да разгледат къщата по-отблизо, без да осъзнават, че това всъщност е частен дом. Редактирано 8 февруари, 2017 от master_of_germs 2 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Искаш да кажеш, че тези голеееми хубаави бухали си ги носите винаги с вас? Уау.Поздравления, че успявате да ги вкарате в малкия багаж на Уиз. А иначе снимката не ми говори нищо. Да кажа, че е Великобритания, е прекалено неоригинално, така че ще замълча и ще чакам жокери. 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега