AlexandraKo Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Дали не е къщата на Хари Потър? 4 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 (редактирано) Дали не е къщата на Хари Потър? За да бъде отговорът екзактен, искам и името на населеното място. В "мъгълската" Англия, а не в поредицата за Хари Потър Пък и да се дооформи малко, защотo "Къща на ХАРИ Потър" не е съвсем правилно Редактирано 8 февруари, 2017 от master_of_germs 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 За да бъде отговорът екзактен, искам и името на населеното място. В "мъгълската" Англия, а не в поредицата за Хари Потър Пък и да се дооформи малко, защотo "Къща на ХАРИ Потър" не е съвсем правилно Лакок, графство Уилшир 4 Връзка към коментар
Georgi_G Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Дали не е къщата на Хари Потър? Поздравления! 4 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Поздравления за Александра от мене и от бухалите. Макар че много бързо ме издадоха, предатели такива :D A Lacock е едно прекрасно местенце, нееднократно обявявано за най-красивото село в Англия, и е било декор на множество филми и сериали по класически английски романи. Макар че, според скромното ми мнение Лакок (или Лейкок, и така го произнасят някои) е малко преекспониран и отстъпва по красота на селцата в Котсуолдз, които не са много далеч оттам. Точно "къщата на Лили и Джеймс Потър" обаче е напълно незабележима в сравнение с няколкото други улички с типичен средновековен вид. И ако няма кой да ти я покаже, спокойно ще минеш покрай нея, без да заподозреш. А точно пред къщата пък има една също толкова невзрачна на пръв поглед църквичка, където се е омъжила щерката на прословутата Камила (на принц Чарлз). AlexandraKo е наред П.П. И последно за бухалите, една история, свързана с точно това пътуване, което беше миналия великден. Когато резервирах еднодневен тур от Bath до Стоунхендж, Ейвбри, Лакок и Котсуолдз, си писах мейли с агенцията (madmaxtours - горещо я препоръчвам). Кореспонденцията се водеше точно на първи април, и аз императивно им заявих, че ще трябва да возят два бухала без билет, на което хората се притесниха и взеха да ми обясняват, как в микробусите няма подходящи условия за транспорт на клетки за птици, и дали не бихме искали частен тур с кола. Накрая им пратих снимка на бухалите и те много се смяха, писаха, че отдавна никой не ги е премятал така за April fools day. И даже като се явихме сутринта за тура, в списъка на шофьора така бяхме записани - гости от България + два плюшени бухала, които ще пътуват гратис П.П.П. Ето едно гифче, където Онзи-Който-Не-Бива-Да-Се-Назовава отива към въпросната къща, преди да убие Лили и Джеймс http://harrypotter.wikia.com/wiki/Potters'_Cottage?file=Voldemort_arrives.gif 15 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Адмирации за бухалите! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Оооо, много благодаря за поздравите! Предай на бухалите, моля, че аз това селце го знам доста от по-напред, още от миналия век, като декор в "Гордост и предразсъдъци" ;) Ама истински известна туристическа дестинация по пътя за Стоухендж стана след Хари Потър. Ние сме били на еднодневна екскурзия от Лондон, с London Taxi Tour. Моля, някой друг да пусне следващата загадка! Дето не е успял до сега да се вреди, пък има желание. ;) 2 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 (редактирано) Скрил съм знамето, да не издава Редактирано 8 февруари, 2017 от Oshko 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Скрил съм знамето, да не издава 16508017_10210837065137214_2344528212642365945_n.jpg Прилича на някакво джудже... 1 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 На мен пък ми е доста величествена сградата, като някакъв великан, здраво стъпил на земята, заобиколен от масивни скали. Не съм я виждала на живо. 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Не съм я виждала на живо. Нито пък аз... Което не пречи да знам къде е... 2 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Нито пък аз... Което не пречи да знам къде е... Е, и аз знам къде е, но няма да кажа , защото го разбрах по малко особен начин. 1 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 (редактирано) Аз предполагам, че е (по спомен) старият парламент в Андора. Имам я в колекцията си от пощенски картички тази сграда, но не съм бил в Андора, макар и доста да ме привлича като интересна дестинация. Редактирано 8 февруари, 2017 от seagull_29 5 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 (редактирано) Аз предполагам, че е (по спомен) старият парламент в Андора. Имам я в колекцията си от пощенски картички тази сграда, но не съм бил в Андора, макар и доста да ме привлича като интересна дестинация. Верен отговор! Casa de la Vall Andorra - Построена е през 16-ти век. През 1702 става седалище на Consell General, парламентът на Андора. Редактирано 8 февруари, 2017 от Oshko 3 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Ето нещо лесно от мен - държавата и конкретното място, ако може. 4 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 8 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2017 Швейцария може би е това. Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 9 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2017 Швейцария може би е това. Не е Швейцаря. Ако няма други предположения, ще давам жокери. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 9 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2017 Шотландия...? Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 9 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2017 Шотландия...? Nope Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 9 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2017 България Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 9 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2017 Грузия? Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 9 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2017 Италия? Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 9 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2017 (редактирано) На мене повече ми прилича на нещо нашенско или от Западните Балкани. Проблемът на планините в умерения пояс в по-ниските им части (на широколисните гори) е, че картинката рязко се мени според сезона, и дори да си бил на същото място, но в различен сезон, не е лесно да се познае, ако няма някой по-височък открит връх или някоя специфична скала за ориентир. А на тази снимка върховете са скрити в облаците, което хич не я прави лесна. Поне за надморската височина може да се съди, ако и да не може да се разпознаят самите върхове. Знам, че съм виждал мястото на снимки на приятел, но не мога да включа нито чии, нито откъде. :/ Първото, което ми дойде в главата, беше Словения, но пък гледам, че в профила на seagull_29 тази държава не е отбелязана. Така че, стрелба напосоки - Босна? Редактирано 9 февруари, 2017 от master_of_germs 1 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 9 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2017 Македония? Връзка към коментар
Миланка Публикувано: 9 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2017 Австрия? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега