Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Първото, което ми дойде в главата, беше Словения, но пък гледам, че в профила на seagull_29 тази държава не е отбелязана. 

Seagull е хитрец и си маха държавата от профила като пуска снимка, а после пак си я добавя. :) Така че има шанс да е от Словения...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За мен това са Алпите. И тъй като не е Швейцария, остават Франция, Италия, Австрия и Лихтенщайн.

Но без жокер, би могла да бъде всяка една от горепосочените държави.

Връзка към коментар

Seagull е хитрец и си маха държавата от профила като пуска снимка, а после пак си я добавя. :) Така че има шанс да е от Словения...

:lol: Прав си, но дали съм я махнал този път, не е сигурно. Не разчитайте много на информацията в профила ми, той не е много попълнен и без друго.

До тук няма познали, но се ориентирате правилно за региона. Снимката е правена на Балканския п-ов :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ся да не ни застреля с долината Gerbaja в Черна Гора?  :rolleyes:

Верен отговор, долината Гребайе в Черна Гора. Но защо да съм ви застрелял? :)

PS. Снимките са правени в края на м. Май

post-4953-0-11638000-1486637487_thumb.jpg

Редактирано от seagull_29
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Верен отговор, долината Гребайе в Черна Гора. Но защо да съм ви застрелял? :)

PS. Снимките са правени в края на м. Май

attachicon.gif479283_3998523563075_198828130_o.jpg

Жаргон. :) Който иска да пусне. Аз имам работа и излизам. 

Връзка към коментар

Знаех си. Разглеждал съм снимки оттам, обаче зимни... Продължавам да се чудя, как да вкарам в едно пътуване хем Черна Гора, хем Камнишко-Савинските Алпи в Словения това лято...

Връзка към коментар

На мене повече ми прилича на нещо нашенско или от Западните Балкани. Проблемът на планините в умерения пояс в по-ниските им части (на широколисните гори) е, че картинката рязко се мени според сезона, и дори да си бил на същото място, но в различен сезон, не е лесно да се познае, ако няма някой по-височък открит връх или някоя специфична скала за ориентир. А на тази снимка върховете са скрити в облаците, което хич не я прави лесна. Поне за надморската височина може да се съди, ако и да не може да се разпознаят самите върхове. Знам, че съм виждал мястото на снимки на приятел, но не мога да включа нито чии, нито откъде.  :/

Първото, което ми дойде в главата, беше Словения, но пък гледам, че в профила на seagull_29 тази държава не е отбелязана. 

Така че, стрелба напосоки - Босна?

Мастър,понякога в загатките колегите нарочно си махат временно посетените държави за да ни объркват,така че не лежИ на тая кълка :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мастър,понякога в загатките колегите нарочно си махат временно посетените държави за да ни объркват,така че не лежИ на тая кълка :)

Е, все пак, нещо друго ме зачовърка. Словения си е алпийска дестинация, пък след първия поглед последва втори, малко по-обстоен, и вече бях убеден, че  снимката няма как да е от Алпите.  Един новобранец-магелнец ме попита по фейсбука, какво мисля, и аз отговорих - Черна Гора или Босна... Пейзажът е категорично балкански, а ако мястото беше в България или в Македония, щях да го знам. Реших да изстрелям по-нетрадиционното предположение (Босна) и сбърках. Съмтаймс уин, съмтаймс люн :)

Видът на къщичките (покривите), начинът, по който са завързани бодлите на бодливата тел, състоянието на черния път, поддържането на ливадата, всичко това просто не се връзва с алпийски пейзаж по никакъв начин.

П.П. Не знаех, че може да се махат веднъж сложени държави в профила. Моят стаж във форума също не е особено дълъг :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

В кой град се намира това хубаво, според мен, съчетание на стара и съвременна архитектура?post-2254-0-88942900-1486725260_thumb.jpg

Моля, извинете, почти едновременно и Oshko е качил снимка за играта. Отдавна исках да се включа, в случай, че някой си отстъпи реда.

Редактирано от rdd
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

За да не бавя играта, мога да уточня: поредица от такива нови жилищни сгради, построени 2013-2015, между стари жилищни сгради, се намират в близост до библиотеката на  университет, в който учат многооо български студенти. Пред тези сгради има голям парк. Много е красиво мястото!

Редактирано от rdd
Връзка към коментар

Доколкото знам в Сейт Андрюс е много трудно да се влезе, така че се съмнявам там да учат мнооого български студенти. По-скоро Единбург или още по-вероятно Глазгоу.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.