rdd Публикувано: 10 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2017 (редактирано) А тази снимка е изглед от търсеният град. pamela е познала 50/50. Кой точно град? Град, в който има планина, в самия град. На снимката се вижда в сянка. Увеличете снимката и ще видите, двореца, в който отсяда Английската Кралица през лятото. Редактирано 10 февруари, 2017 от rdd Връзка към коментар
pamela Публикувано: 10 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2017 Е, при сравнително малкия брой университети, особено харесвани от българи, не беше трудно човек да стигне до 50/50. С новия жокер бих казала Единбург. Връзка към коментар
rdd Публикувано: 10 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2017 (редактирано) pamela, познахте. Благодаря на Oshko, че ми отстъпи. Единбург е един много красив град. А когато аз съм била там, това се е случвало през месец октомври, винаги е много слънчев, без дъжд и без вятър. А в Единбургският университет учат много български студенти, като двама от тях са първенци за миналогодишните курсове в специалностите по инженерство, за които аз имам информация. А за хрумването на съвременните архитекти да построят нови съвременни сгради от стъкло и алуминии, между старинни сгради-замъци, много хубаво се е получило, според мен. Редактирано 10 февруари, 2017 от rdd 2 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 10 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2017 За мен Шотландия е една от мечтаните дестинации, които се надявам да осъществя в близко бъдеще. За Единбург от разкази на приятели и снимки съм сигурна, че е много красив град, така че ще се радвам да "опозная" снимката отблизо. А сега предлагам да се върнем към снимката на Oshko. За мен тя има испанско излъчване, но все още не познавам страната добре, за да продължа нататък. Така че предавам щафетата на повече пътуващите и знаещи. 2 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 10 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2017 (редактирано) В кой град се намира това хубаво, според мен, съчетание на стара и съвременна архитектура?IMG_20161003_122817.jpg Веднага го познах, това е любимият ми град Относно загадката на Oshko, аз залагам на Палермо, Сицилия. Редактирано 10 февруари, 2017 от seagull_29 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 10 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2017 Веднага го познах, това е любимият ми град Относно загадката на Oshko, аз залагам на Палермо, Сицилия. Не е Палермо, на доста километри е. Мястото не е известно и аз не знам защо го пуснах, може би да видя дали все пак някой няма да познае, защото някои от вас направо ме шашкате. СЛед малко ще подсказвам още. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 10 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2017 Не е Палермо, на доста километри е. Мястото не е известно и аз не знам защо го пуснах, може би да видя дали все пак някой няма да познае, защото някои от вас направо ме шашкате. СЛед малко ще подсказвам още. Испаноговоряща страна? Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 10 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2017 Испаноговоряща страна? да Ето и снимката със знамето този път Връзка към коментар
chandni Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 Байракът е пуерторикански... По-натам не знам Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 (редактирано) Хмммм .... Таз архитектура хич не ми се връзва с Пуерто Рико ( не че някога съм бил в Пуерто Рико ) По-скоро бих заложил на Каталуния Редактирано 11 февруари, 2017 от Фичо 4 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 (редактирано) Каталуния е. Това им е неофициалното знаме. Залагам на едни селца около Барселона. Там ще да е. Редактирано 11 февруари, 2017 от Zaro 3 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 Каталуния е. Това им е неофициалното знаме. Залагам на едни селца около Барселона. Там ще да е. Да там е. Няма нужда по-точно, защото както казах не е известно - Tarroja de Segarra Ето туристическата информационна табела: 3 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 (редактирано) Айде една лесна и образователна: Директорът да каже дали това е неговият водопад. Редактирано 11 февруари, 2017 от Zaro 5 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 (редактирано) Да чакам ли разрешение от директора, или да отговарям направо Значи, след академични 15 минути изчакване, предполагам, че или директорът не е на смяна, или това не е неговият водопад, така че отговорът ми е "Рилска скакавица" и е верен Редактирано 11 февруари, 2017 от master_of_germs 6 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 Оставям на Zaro да каже няколко думи за водопада, когато реши, а аз пускам следващата, да не зацикля играта Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 (редактирано) Това е конче/кобилка, много не личи.)))) Иначе, ми мяза на село в Румънско. Редактирано 11 февруари, 2017 от AlexandraKo 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 Добре, премахвам нечифтокопитното, да не ви разсейва Давам малко по-близък план, но оставям огражденията, включитлно лентата с нисковолтажен ток, която спорд мене е жокер, че трябва да се търси по-западно от румънско. (Ама и аз какво съм се зазяпал в тия огради, още от черногорската снимка на seagull_29) 4 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 Да чакам ли разрешение от директора, или да отговарям направо Значи, след академични 15 минути изчакване, предполагам, че или директорът не е на смяна, или това не е неговият водопад, така че отговорът ми е "Рилска скакавица" и е верен Мдаа. Скакавишкия водопад. Рилска скакавица му е книжовното име. Намира се на 20 минути от най-старата хижа в България - Скакавица. 3 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 Освен това прилагам и по-обстойна снимка на покрива на голямата къща, което се надявам да е жокер, освен ако не ви обърка още повече... Връзка към коментар
Гост Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 В Англия са много популярни покривите от слама Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 (редактирано) В Англия са много популярни покривите от слама Така е... И ужасно скъпи за поддръжка. Освен това всяка къща със сламен покрив в Англия се води като паметник на културата и собственикът и е задължен да не сменя сламата с друг вид покритие. Поради което, покривът е най-важното в цялата къща, ако някой реши да си купува такава, защото всичко се прави на ръка, отнема не малко време, и майсторите взимат много скъпо. Ако е направен добре, издържа около 25 години, преди да има нужда от ремонт. Да станеш чирак на майстор-покривчия си изисква също сериозен наален капитал и поне пет години чиракуване, преди да се явиш на изпит пред майсторите, за да получиш сертификат. Но има и нещо друго - в Англия всеки един покривчия си има запазен знак от слама, който слага някъде по творението си на видно място, обикновено някаква сламена фигурка, най-вече животно - като например ето този сламен бухал, сниман в движение. Но на снимката за играта няма такова нещо, следователно не е от Англия. Самата къща също не прилича на английска. А покривът не е в процес на изграждане - нарочно е направен така, за да може да се видят послойно етапите на направата на сламен покрив. Редактирано 11 февруари, 2017 от master_of_germs 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 Като гледам този частично изрязан четвърти скат на покрива - някъде в Германия.Или пък в "германската" част на Франция - Алзас А може и някъде в Швейцария да е 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 (редактирано) Като гледам този частично изрязан четвърти скат на покрива - някъде в Германия. Или пък в "германската" част на Франция - Алзас А може и някъде в Швейцария да е Взе да пари Градусът се вдигна като на домашна скоросмъртница от съседното къще, което е реконструкция на селски казан (виж приложената снимка, на която негово императорско величество Клъвдий, първият с това име от династията Бух, си намери райско местенце като за дърт и изпечен пияница, какъвто се явява). И все пак типичното за долината на Рейн и Елзас са по-скоро по-цветните half-timbered къщета, а не такива от тъмно дърво и сламен покрив, които навяват стряскащи мисли за разни съдания на нощта и прочие изчадия адови, каквито приказки са характерни за точно този район (поне в това AlexandraKo беше близо с предположението за Румъния ) Редактирано 11 февруари, 2017 от master_of_germs 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 11 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2017 (редактирано) За да не обърквам допълнително - предположението на Фичо е вярно, мястото е в Германия, няма нужда да се дири отвъд Рейн във Франция или в Швейцария. И е точно в това югозападно кьоше на Германия. Същият ден, абсолютно пияният Клъвдий Бух се сдоби с типична шапка от региона... кой да му обясни на птичето, че точно тези шапки се носят само по празници в комплект с традиционни носии и само от неомъжени местни девойки от въпросния регион Редактирано 11 февруари, 2017 от master_of_germs 3 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 12 февруари, 2017 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2017 Очаквах след жокера с шапката много бързо да получа точен отговор на загадката. Поне според мене по-силен жокер просто няма. Това върху бухала е, разбира се, шашав модел за турист, но като цяло е все пак доста разпознаваемо. Въпросните шапки вече са станали запазен туристически бранд на целия регион, който не е малък като площ, но първоначално шапките са били част от традиционната носия в едва три села. Снимковата загадка е от едно от тях. За съфорумците-гастрономи: най-типичните за региона специалитети са едноименна шунка и черешова торта с алкохол. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега