kakadu Публикувано: 28 април, 2018 Сподели Публикувано: 28 април, 2018 Toва съм го виждал на една бира в Румъния, ако не се лъжа... 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 28 април, 2018 Сподели Публикувано: 28 април, 2018 (редактирано) Да го стесним до един измежду четири града в Румъния, където са пивоварните на Ursus . Най-готината, разправят, била крафт биричката им, която се прави в Клуж-Напока, смятам да я пробвам след няколко дни, макар че до Клуж чак няма да стигна. Но гласувам за Клуж като отговор Редактирано 28 април, 2018 от master_of_germs 1 Връзка към коментар
nikolaysto Публикувано: 28 април, 2018 Сподели Публикувано: 28 април, 2018 преди 56 минути , master_of_germs каза: Да го стесним до един измежду четири града в Румъния, където са пивоварните на Ursus . Най-готината, разправят, била крафт биричката им, която се прави в Клуж-Напока, смятам да я пробвам след няколко дни, макар че до Клуж чак няма да стигна. Но гласувам за Клуж като отговор Точно Клюж-Напока е градът! Мястото е Fabrica de Bere - отлична бирария! Ти си @master_of_germs ! Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 29 април, 2018 Сподели Публикувано: 29 април, 2018 (редактирано) Кой е градът? За да направим горната снимка сме се качили по ето тези стълби, които водят към най-голямата забележителност в града. А за да се стигне до стълбите, първо трябва да се прекоси реката по ето този мост. Благодарности за снимките на cre8ive! (На въпросното място бях без фотоапарат хич не се справях с нощните кадри. На следващия ден пък фотоапарата на mary_shery го кръстихме Пещерозко... Което е един вид жокерче ) Редактирано 29 април, 2018 от master_of_germs Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 май, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 май, 2018 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
Polina Публикувано: 2 май, 2018 Сподели Публикувано: 2 май, 2018 На 4/29/2018 в 12:27, master_of_germs каза: Кой е градът? За да направим горната снимка сме се качили по ето тези стълби, които водят към най-голямата забележителност в града. А за да се стигне до стълбите, първо трябва да се прекоси реката по ето този мост. Благодарности за снимките на cre8ive! (На въпросното място бях без фотоапарат хич не се справях с нощните кадри. На следващия ден пък фотоапарата на mary_shery го кръстихме Пещерозко... Което е един вид жокерче ) Да започнем с държавата и ако предположим, че е Косово... градът може да е Призрен... или Прищина... или някой друг? 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 2 май, 2018 Сподели Публикувано: 2 май, 2018 преди 9 часа, Polina каза: Да започнем с държавата и ако предположим, че е Косово... градът може да е Призрен... или Прищина... или някой друг? Ако предположим, че е в Косово, то Прищина е добър опит. Призрен - не, защото там не останахме по тъмно Но нека в интерес на правдивостта приемем, че предположението за Косово е грешно. Осевен това в Косово и двете пещери отпаднаха от програмата ни. Едната беше затворена, а за другата не ни остана време. mary_shery също отпадна от групата и ние снимахме не с Пещерозко, а с нашия си фотоапарат Некрозко Май трябва да дам снимки през деня, но нека преди да се съмне поне познаете държавата със следващия снимков жокер (Макар че и на първата снимка имаше подобен жокер, просто по-завоалиран.) Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 2 май, 2018 Сподели Публикувано: 2 май, 2018 преди 12 минути , master_of_germs каза: Ако предположим, че е в Косово, то Прищина е добър опит. Призрен - не, защото там не останахме по тъмно Но нека в интерес на правдивостта приемем, че предположението за Косово е грешно. Осевен това в Косово и двете пещери отпаднаха от програмата ни. Едната беше затворена, а за другата не ни остана време. mary_shery също отпадна от групата и ние снимахме не с Пещерозко, а с нашия си фотоапарат Некрозко Май трябва да дам снимки през деня, но нека преди да се съмне поне познаете държавата със следващия снимков жокер (Макар че и на първата снимка имаше подобен жокер, просто по-завоалиран.) Грузия? 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 2 май, 2018 Сподели Публикувано: 2 май, 2018 преди 2 минути , elateq каза: Грузия? Само толкова ли? Очаквах направо да заковете името на града... Та то си е изписано на табелата Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 2 май, 2018 Сподели Публикувано: 2 май, 2018 преди 16 минути , master_of_germs каза: Само толкова ли? Очаквах направо да заковете името на града... Та то си е изписано на табелата Предполагам Кутаиси? 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 2 май, 2018 Сподели Публикувано: 2 май, 2018 Преди 1 час, elateq каза: Предполагам Кутаиси? Тъй вярно! Ти си на ход 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 2 май, 2018 Сподели Публикувано: 2 май, 2018 преди 3 часа, master_of_germs каза: Ако предположим, че е в Косово, то Прищина е добър опит. Призрен - не, защото там не останахме по тъмно Но нека в интерес на правдивостта приемем, че предположението за Косово е грешно. Аз само посъбудих играта, не ми е било цел да познавам... Хайде, успех! 1 1 Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 3 май, 2018 Сподели Публикувано: 3 май, 2018 Нещо и от мен Връзка към коментар
Георги Публикувано: 6 май, 2018 Автор Сподели Публикувано: 6 май, 2018 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 6 май, 2018 Сподели Публикувано: 6 май, 2018 Ще се възползвам Много лесна загадка от мен: Коя е тази сграда и къде се намира? 2 Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 6 май, 2018 Сподели Публикувано: 6 май, 2018 преди 19 минути , iaia_mama каза: Ще се възползвам Много лесна загадка от мен: Коя е тази сграда и къде се намира? Варна, Винса 3 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 7 май, 2018 Сподели Публикувано: 7 май, 2018 преди 8 часа, Алекс каза: Варна, Винса Ето, личи си кой е от Варна или често ходи там С леекинка корекция, че ВИНС-а откак дойде демокрацията се именува Икономически университет. В Уикипедия има кратичка, но интересна история на Университета. Ти си наред, Алекс! 3 Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 8 май, 2018 Сподели Публикувано: 8 май, 2018 Ето една с дъх на море Къде е това? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 11 май, 2018 Автор Сподели Публикувано: 11 май, 2018 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 май, 2018 Сподели Публикувано: 11 май, 2018 (редактирано) Да се възползвам. Къде и за какво/кого е този монумент: Редактирано 11 май, 2018 от ven62 3 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 май, 2018 Сподели Публикувано: 11 май, 2018 Аре бе, хора. Не може да е толкова трудно. ... Хм, сега като се замисля повечето на възраст 40- нямат особен шанс да го познаят. Ето един жокер: Става въпрос за човек, за който се твърди, че е повлиял на световната история или поне на едно от най-значимите събития през 20 век. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 май, 2018 Сподели Публикувано: 11 май, 2018 Явно аз съм малко встрани. Ето следващия жокер. Градът започва с Б, а нашия герой е Р----- З---- . 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 11 май, 2018 Сподели Публикувано: 11 май, 2018 Логичният отговор е Баку. Ако приемем че снимката ти е прясна-прясна В тоз случай търсеният персонаж е агент Рамзи. 2 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 11 май, 2018 Сподели Публикувано: 11 май, 2018 Баку, Monument to Richard Sorge. 2 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 май, 2018 Сподели Публикувано: 11 май, 2018 (редактирано) преди 50 минути , master_of_germs каза: Логичният отговор е Баку. Ако приемем че снимката ти е прясна-прясна В тоз случай търсеният персонаж е агент Рамзи. Поздравления @master_of_germs, твой ред е. ( @Marisha , @master_of_germs беше пръв ) --------------------- Рихард Зорге - с баща - германец и майка рускиня. Роден е в Баку. По това време баща му (нефтен инженер) е там на работа. Съветски (руски) агент с агентурен псевдоним - Рамзи. Работи в Германия, Китай, Япония. Счита се, че повлиява на хода на войната, като съобщава на Москва сведения, доказващи, че Япония няма да нападне Съветския съюз. Това дава възможност на руснаците да прехвърлят бойни ресурси от далечния източен фронт и да ги използват в една от решаващите битки за изхода на цялата война - тази за Москва. В това време Япония напада Пърл Харбър. Разкрит е от японците, съден и екзекутиран. Тази негова заслуга (има и други) остават неизвестни до 60-те години. Заслужено признание получава чак след края на Сталин. ------------------- Мен, лично, ме изненада факта, че е роден в Баку. Редактирано 11 май, 2018 от ven62 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега