lyusi Публикувано: 18 юли, 2018 Сподели Публикувано: 18 юли, 2018 (редактирано) Веднага мога да позная- в гората е, евентуално парк 🙂 (за загадката на aleksandrina става дума) Редактирано 18 юли, 2018 от lyusi Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 18 юли, 2018 Сподели Публикувано: 18 юли, 2018 Ммм не 😁 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 18 юли, 2018 Сподели Публикувано: 18 юли, 2018 преди 8 минути , aleksandrina каза: Ммм не 😁 Е, направо ме уби 🙂 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 18 юли, 2018 Сподели Публикувано: 18 юли, 2018 Подсказка- 10-20 метра от мястото е забранено да се снима. Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 18 юли, 2018 Сподели Публикувано: 18 юли, 2018 Резиденция или военен обект. Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 18 юли, 2018 Сподели Публикувано: 18 юли, 2018 (редактирано) О, нищо общо. Стратегически обект... може би. Щом забраняват снимането. Редактирано 18 юли, 2018 от aleksandrina Връзка към коментар
Kalina0109 Публикувано: 18 юли, 2018 Сподели Публикувано: 18 юли, 2018 по пътя за стената на язовир Кърджали 1 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 18 юли, 2018 Сподели Публикувано: 18 юли, 2018 @Kalina0109, ти си на ход. Това е точно преди стената на яз. Кърджали, която е като част от сфера, единствена на Балкански полуостров по форма и конструкция. Връзка към коментар
Kalina0109 Публикувано: 18 юли, 2018 Сподели Публикувано: 18 юли, 2018 (редактирано) Редактирано 18 юли, 2018 от Kalina0109 какво е и къде се намира 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 19 юли, 2018 Сподели Публикувано: 19 юли, 2018 (редактирано) преди 9 часа, aleksandrina каза: @Kalina0109, ти си на ход. Това е точно преди стената на яз. Кърджали, която е като част от сфера, единствена на Балкански полуостров по форма и конструкция. Дъгово-гравитачна стена, не сфера.😂 Редактирано 19 юли, 2018 от Zaro 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 19 юли, 2018 Сподели Публикувано: 19 юли, 2018 преди 10 часа, Kalina0109 каза: Не зная какво е, нито къде се намира.Не съм виждала нещо, даже подобно. Профилната ти снимка ме кара да правя асоциация - Индия?Нещо от Тадж Махал? Връзка към коментар
Kalina0109 Публикувано: 19 юли, 2018 Сподели Публикувано: 19 юли, 2018 В Индия е, но не от Тадж Махал 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 19 юли, 2018 Сподели Публикувано: 19 юли, 2018 преди 1 минута , Kalina0109 каза: В Индия е, но не от Тадж Махал Сега трябва да дойде някой, който е бил в Индия и да познае мястото.😁 2 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 19 юли, 2018 Сподели Публикувано: 19 юли, 2018 (редактирано) Да, в Индия е. Град на над 1500 години. Преди месец гледах документален филм за това място, което е свързано със съхранение на вода и много по-ниска температура в ниските нива, отколкото на повърхността. Не запомних името на града, но може да бъде намерено с Гугъл. Редактирано 19 юли, 2018 от Таньо 5 Връзка към коментар
Kalina0109 Публикувано: 19 юли, 2018 Сподели Публикувано: 19 юли, 2018 Правилно. Това е кладенеца Чанд Баори (Chand Baori) . Чанд Баори се намира в селцето Абанери в източната част на Раджастан, Индия и е една от най-пренебрегваните забележителности в страната. Това е един от най-старите стъпаловидни кладенци в щата и се счита за най-големия както в Индия, така и в целия свят. Чанд Баори прилича на всичко друго, но не и на кладенец. Тази невероятна квадратна структура е построена през 9 век от крал Чанда на династия Никума с цел да събира и съхранява както подпочвени, така и повърхностни и дъждовни води. Има 13 етажа с по 3 500 тесни стъпала, подредени в съвършена симетрия, които се спускат към дъното на дълбокия 30,5 метра ров. @Таньо е наред 10 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 19 юли, 2018 Сподели Публикувано: 19 юли, 2018 преди 2 часа, Kalina0109 каза: @Таньо е наред Моля някой, който има желание да пусне следващата загадка. Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 19 юли, 2018 Сподели Публикувано: 19 юли, 2018 Ще се възползвам! Дерзайте ..... 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 19 юли, 2018 Сподели Публикувано: 19 юли, 2018 (редактирано) Катедралата на католическите крале в Гранада? Само аз ли имам този бъг да не мога да трия цитати в мобилната версия? На 18.07.2018 г. в 6:28, Таньо каза: Редактирано 19 юли, 2018 от neuromancer извадено от цитата 1 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 19 юли, 2018 Сподели Публикувано: 19 юли, 2018 Може, но трудно става- презареди страницата и най- отдолу трябва да се появи (за малко) clear editor. Голям зор е с тези цитати през мобилната версия. 1 1 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 20 юли, 2018 Сподели Публикувано: 20 юли, 2018 преди 20 часа, Мари Николова каза: Катедралата на католическите крале в Гранада? Само аз ли имам този бъг да не мога да трия цитати в мобилната версия? Не . Студено. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 20 юли, 2018 Сподели Публикувано: 20 юли, 2018 Велико Търново, музеят на восъчните фигури? 1 1 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 21 юли, 2018 Сподели Публикувано: 21 юли, 2018 (редактирано) Постройката е реновирана скоро - преди по-малко от десет години. Тухлите в лявата част са близки по вид на полваните по балканските земи в последния век - Македония, Гърция, Турция, България. Мотива с мазилка върху част от тях е по-скоро с дизайнерски контекст или просто , за да подчертае композицията. И от двете страни на тухлената арка има вградени речни камъни. Аз ги забелязвам твърде рядко извън България, но причината за това сигурно са по-рестриктивните мерки към вземане на камъни от реките за строителни цели. Ако предположа, че мястото е в България единственото, което ми "боде очите", е началото на тухлена колона вероятно преливаща в арка от модел тухли срещани в катедрали от готическия период, ... но пък тези тухли не се връзват с основните в стената, така че може би също са дизайнерско решение. Ако е обществена сграда в България няма как да бъдат ползвани като материал за реконструкция речни камъни, защото не зная да има българска фирма с лицензия за добив на такива, т.е. да има ползвани законно материали за доставка на обществен обект. За вносни такива не вярвам някой да даде пари, така че ако мястото е в България е частно или почти ... 🤔 Бих помислил и за Македония, т.к. там има странни архитектурни проекти, включително изграждане в момента на крепост от 8 век... Редактирано 21 юли, 2018 от Таньо 2 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 23 юли, 2018 Сподели Публикувано: 23 юли, 2018 (редактирано) @Таньо след такъв анализ на снимката макар и много студено от истината ти "стискам здраво ръка" . След малко качвам жокер. Редактирано 23 юли, 2018 от Щастливеца 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 23 юли, 2018 Сподели Публикувано: 23 юли, 2018 Албания...? 1 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 23 юли, 2018 Сподели Публикувано: 23 юли, 2018 (редактирано) преди 21 минути , Щастливеца каза: @Таньо след такъв анализ на снимката макар и много студено от истината ти "стискам здраво ръка" . След малко качвам жокер. Облеклото е на духовник - виждал съм в Турция и то не е на най-главната духовна класа. Все пак, възможно е да я някъде в средния Изток. Ти беше публикувал загадка от Оман? преди 4 минути , chandni каза: Албания...? Порцелана - изписването и вероятната му цена, както и резбите на шкафа, стила на столовете не ме водят към Албания. Редактирано 23 юли, 2018 от Таньо 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега