chandni Публикувано: 23 юли, 2018 Сподели Публикувано: 23 юли, 2018 преди 9 минути , Таньо каза: Порцелана - изписването и вероятната му цена, както и резбите на шкафа, стила на столовете не ме водят към Албания. Порцеланът би могъл да е подарък от чужда делегация. 🙂 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 23 юли, 2018 Сподели Публикувано: 23 юли, 2018 Замъкът Тракай в Литва. 3 2 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 23 юли, 2018 Сподели Публикувано: 23 юли, 2018 С цел да улесня играта, ще споделя че става въпрос за замък, и географски се намира на север спрямо упоменатите тук Албания и Турция. преди 23 минути , stanimir каза: Замъкът Тракай в Литва. Ето го и Врния отговор !!! Браво. Изключително красиво място ! Островният замък в Тракай се намира в гр. Тракай, Литва на един остров в езерото Галве. Замъкът понякога е наричан „малкият Мариенбург“. Сроежът му започва през 14 век при управлението на княз Кейстутис. Към 1409 г. основната част от работата по него е завършена при сина му Витаутас, който почива тук през 1430 г. Тракай е един от центровете на Великото литовско княжество, поради което е имал голямо стратегическо значение. 5 4 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 23 юли, 2018 Сподели Публикувано: 23 юли, 2018 В Германия е. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 25 юли, 2018 Сподели Публикувано: 25 юли, 2018 На 23.07.2018 г. в 11:36, stanimir каза: В Германия е. Прилича ми на Хоенцолерн, оня замък до Щутгарт. Ама, може и да не е, не се вижда много на снимката.😲 1 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 25 юли, 2018 Сподели Публикувано: 25 юли, 2018 преди 37 минути , AlexandraKo каза: Прилича ми на Хоенцолерн, оня замък до Щутгарт. Ама, може и да не е, не се вижда много на снимката. Точно Хоенцолерн е. Ти си! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 25 юли, 2018 Сподели Публикувано: 25 юли, 2018 преди 5 минути , stanimir каза: Точно Хоенцолерн е. Ти си! Някой, с мерак за участие, нека се включи. Моля, да пусне следващата загадка. Връзка към коментар
Емика Публикувано: 25 юли, 2018 Сподели Публикувано: 25 юли, 2018 Какво е и къде се намира? 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 26 юли, 2018 Сподели Публикувано: 26 юли, 2018 Някой за познаване на европейска снимка?😁 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 26 юли, 2018 Сподели Публикувано: 26 юли, 2018 (редактирано) една от портите в Брюксел, сега ще се сетя и как се казваше П.П. Porte de Hal , ето и мои снимки от там 🙂 Редактирано 26 юли, 2018 от mu_ry 5 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 26 юли, 2018 Сподели Публикувано: 26 юли, 2018 Аз пък превъртях до около тази дата в темата "В момента съм" и видях, че @Емика е била в Брюксел по това време. Но ми се стори нечестно да "позная" така. 😋 1 4 1 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 26 юли, 2018 Сподели Публикувано: 26 юли, 2018 я сега да видим колко бързо ще познаете 😄 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 26 юли, 2018 Сподели Публикувано: 26 юли, 2018 (редактирано) преди 4 минути , mu_ry каза: я сега да видим колко бързо ще познаете 😄 Катедралата Санта Мария във Валенсия - в нея се съхранява Светия граал. Ето и лична снимка под купола 🙂 Редактирано 26 юли, 2018 от chandni 2 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 26 юли, 2018 Сподели Публикувано: 26 юли, 2018 преди 1 минута , chandni каза: Катедралата Санта Мария във Валенсия ей, 3 минути ! Ти гониш 😄 1 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 26 юли, 2018 Сподели Публикувано: 26 юли, 2018 Да, @mu_ry, това е Халепорт (на холандски) или Porte de Hal (на френски) в Брюксел😀. Горещо препоръчвам за посещение от деца. Тя е средновековна, укрепена градска порта на вторите стени на Брюксел, сега Музей, част от Кралските музеи за изкуство и история. Построена през 14-ти век, реставрирана през 19-ти век, отворена като музей 2008 год. Музеят включва експонати за историята на сградата, за град Брюксел и за защитата му. Колекцията включва и парадната броня на австрийския архиепископ. Основните части на музея, всеки на отделен етаж, са: -Броня и въоръжение -Готическа зала, съдържаща историята на укрепленията на Брюксел и на портата Хале -Стаята на Гилдията, показваща ролята на търговските гилдии на града -Временно изложбено пространство -Пешеходна пътека около стените, предлагаща панорама на града -Покривно пространство за малки изложби Покривно пространство Панорамни гледки Стълбите 5 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 26 юли, 2018 Сподели Публикувано: 26 юли, 2018 Какво е това и къде се намира? 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 Прилича ми на арката при Маринидските гробници,на хълма Ал Кула в Мароко, над Фес. Ето, тази: 3 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 (редактирано) преди 29 минути , AlexandraKo каза: Прилича ми на арката при Маринидските гробници,на хълма Ал Кула в Мароко, над Фес. Ето, тази: Ами прилича ти... Как няма да ти прилича, като е тя? 😄 А ето и изгледа към Фес от там - медината на длан 🙂 Редактирано 27 юли, 2018 от chandni 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 (редактирано) @chandni, разкажи за мястото. Загадката ти е много интересна. Който ще ходи натам - много е красива гледката и вечер с осветения Фес. Макар че, мястото ми се стори позапуснато. Ама, беше преди години, може да са го обгрижили сега. Ето новата снимка: Редактирано 27 юли, 2018 от AlexandraKo Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 преди 32 минути , AlexandraKo каза: Ето новата снимка: Подстъпите към Сентоса ? 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 преди 18 минути , naTpuoT каза: Подстъпите към Сентоса ? Точно! Браво за бързия отговор! Това е една от спирките на монорейла на остров Сентоса. @naTpuoT, ти наред, моля! 1 Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 Някой знае ли къде е тази гора ? 1 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 Широколистна гора в Родопите, примерно Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега