Marusinka Публикувано: 26 септември, 2018 Сподели Публикувано: 26 септември, 2018 8 hours ago, akair said: Първо, има знак на стълбите, че е историческа сграда в САЩ. Второ, над колоните пише "... ART GALLERY" - явно е арт галерия на името на някой... Сега остава да разгадаеш и къде е. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 септември, 2018 Сподели Публикувано: 27 септември, 2018 преди 2 часа, Marusinka каза: Сега остава да разгадаеш и къде е. @akairТой сигурно знае, но си трае:))))И щом той знае, сигурно , таз къща е в Америка. Да каже някой от ходилите там. Аз не съм и само мога да си съчинявам, че в къщата е живяла някоя известна личност, пък сега е музей. :((( Връзка към коментар
akair Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 On 9/26/2018 at 7:53 PM, Marusinka said: Сега остава да разгадаеш и къде е. Някоя подсказка за район, щат, нещо интересно наоколо,...? 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 преди 11 минути , akair каза: Някоя подсказка за район, щат, нещо интересно наоколо,...? Дай, да налучкаме:))) @Marusinka живее в Аризона. Някой от съседните щати. Аз залагам на “ златната”Калифорния, къщата ми се види богаташка:)))))) 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 (редактирано) 1 hour ago, AlexandraKo said: Дай, да налучкаме:))) @Marusinka живее в Аризона. Някой от съседните щати. Аз залагам на “ златната”Калифорния, къщата ми се види богаташка:)))))) @AlexandraKo, съвесем правилно налучка. Аз си мислих, че архитектурният стил ще издаде отговора, но явно логиката ти е по-силна 😀 @akair, намира се в един често пренебрегван за посещение град в Калифорния. Редактирано 28 септември, 2018 от Marusinka 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 В момента, Marusinka каза: @AlexandraKo, съвесем правилно налучка. Аз си мислих, че архитектурният стил ще издаде отговора, но явно логиката ти е по-силна 😀 Да де, ама - до толкова. Има ли връзка със " златната треска"? Сега да дойде @akair , за да познае мястото. Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 1 minute ago, AlexandraKo said: Да де, ама - до толкова. Има ли връзка със " златната треска"? Сега да дойде @akair , за да познае мястото. Не, няма, но интересното е, че това е най-старият музей в западните Щати. Мен много ме впечатли и това, че е създаден от Нюйоркчанин. Естествено, че първата задача на човек от Ню Йорк е да внесе малко култура в Дивия Запад 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 преди 2 минути , Marusinka каза: Не, няма, но интересното е, че това е най-старият музей в западните Щати. Мен много ме впечатли и това, че е създаден от Нюйоркчанин. Естествено, че първата задача на човек от Ню Йорк е да внесе малко култура в Дивия Запад Ееее, при толкова жокери, няма ли кой, да познае? Връзка към коментар
seaell Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 Просто налучквам - хващам се за думите, че е пренебрегван град и залагам на Сакраменто. 1 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 4 minutes ago, seaell said: Просто налучквам - хващам се за думите, че е пренебрегван град и залагам на Сакраменто. Позна! Да казвам ли вече името на музея? 1 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 (редактирано) преди 11 минути , Marusinka каза: Позна! Да казвам ли вече името на музея? Crocker Art Museum Ако съм познал, а гуугъл казва, че съм познал, нека @seaell пусне следващата - тя надуши дирята Редактирано 28 септември, 2018 от Gentleman Basta 3 Връзка към коментар
seaell Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 Докато избера снимка, нека чуем малко повече за този музей от @Marusinka Връзка към коментар
домосед Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 преди 3 часа, Marusinka каза: Аз си мислих, че архитектурният стил ще издаде отговора Какво е характерно за калифорнийския архитектурен стил? 3 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 (редактирано) Преди 1 час, домосед каза: Какво е характерно за калифорнийския архитектурен стил? Че няма такъв.😀 Редактирано 28 септември, 2018 от traveler 3 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 4 hours ago, traveler said: Че няма такъв.😀 Но пък има Италианет или викториански смесен с Италианет, който е много харектерен за Сан Франциско и който аз си мислех, че ще помогне за разгадаването на загадката. 2 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 8 hours ago, seaell said: Докато избера снимка, нека чуем малко повече за този музей от @Marusinka Крокър музеят е разположен в две сгради - тази от снимката и една нова, модерна пристройка. За мен старата къща беше изключително впечатляваща. Вътре има прекрасна дърворезба, много красиво вито стълбище, детски център (както в повечето американски музеи). Сбирката им е малка, но доста разнообразна. Както споменах горе, музеят е създаден от нюйоркски съдия, който се вдъхновил от посещението си в Европа. Явно наистина много му е харесало, защото има солидна изложба на писмата и картичките му, които е пращал оттам. 1 Връзка към коментар
seaell Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 На доста места в Европа има фонтани с жаби / даже и във Варна си имаме😁/. Аз ви питам къде се намира този и по какъв повод е създаден? Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 28 септември, 2018 Сподели Публикувано: 28 септември, 2018 Мога само да гадая, че това е Принцът-Жабок от приказките на Братя Грим и сигурно е някъде в Германия. Връзка към коментар
seaell Публикувано: 29 септември, 2018 Сподели Публикувано: 29 септември, 2018 преди 11 часа, Marusinka каза: Мога само да гадая, че това е Принцът-Жабок от приказките на Братя Грим и сигурно е някъде в Германия. Да, това е жабокът от едноименната приказка, но не е в Германия. Жокер - в този град има цяла "зоологическа градина" от негови скулптури. И даже да не сте виждали точно тази жабка, другите животни със сигурност сте ги снимали 😉 Връзка към коментар
seaell Публикувано: 30 септември, 2018 Сподели Публикувано: 30 септември, 2018 Още една жокер - фонтанът се намира в голям европейски град и направата му е свързана с удържане на една от линиите на метрото. Сред другите скулптури на този автор са хипопотами, лъвче, носорог, панди и маймуни, които красят емблематично място в този същия град и радват малки и големи. Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 30 септември, 2018 Сподели Публикувано: 30 септември, 2018 6 hours ago, seaell said: Още една жокер - фонтанът се намира в голям европейски град и направата му е свързана с удържане на една от линиите на метрото. Сред другите скулптури на този автор са хипопотами, лъвче, носорог, панди и маймуни, които красят емблематично място в този същия град и радват малки и големи. Аз намерих къде е, защото ми беше любопитно, но не смея да напиша, понеже не съм ходила никога там. Много интересна загадка. 1 Връзка към коментар
seaell Публикувано: 1 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 1 октомври, 2018 @Marusinka казвай верния отговор 🙂 Пожелавам ти скоро да посетиш тази дестинация 😉 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 1 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 1 октомври, 2018 (редактирано) преди 15 часа, Marusinka каза: не смея да напиша, понеже не съм ходила никога там. Доколкото ми е известно, в неписаните правила на тази игра няма условие да си посещавал определено място, за да отговориш на загадката. 🙂 Редактирано 1 октомври, 2018 от Фичо 3 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 1 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 1 октомври, 2018 8 hours ago, seaell said: @Marusinka казвай верния отговор 🙂 Пожелавам ти скоро да посетиш тази дестинация 😉 Благодаря ти, @seaell! Виена, авторът е Gottfried Kumpf. Понеже и немски не знам, та не успях много да разбера причината да е създаден фонтанът. 1 1 Връзка към коментар
seaell Публикувано: 1 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 1 октомври, 2018 Верен отговор @Marusinka! Фонтанът се намира във Виена. Открит е през 2000г., по повод удължаването на линия 3 на метрото до площад "Зимеринг". Създаден е от известния австрийски художник и скулптур Готфрид Кумпф. Сред неговите произведения са и бронзовите фигури на животни в зоологическата градина Шьонбрун, както и слончето пред Природоисторическия музей. 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега