giafil Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 да точно ...прекрасно място и много интересни църкви наоколо... Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 Йей, дойде това време от годината, когато мога да пусна снимка! Как се казва върхът зад мен? 3 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 Някъде из Рила. Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 Правилно Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 преди 18 минути , Gentleman Basta каза: Йей, дойде това време от годината, когато мога да пусна снимка! Как се казва върхът зад мен? Мальовица Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 В момента, Zaro каза: Мальовица Не е Мальовица, но от него се вижда Мальовица Връзка към коментар
Polina Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 А бе и аз Мальовица щях да кажа, ама е по-затревена... Попова капа? 2 1 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 преди 1 минута , Polina каза: А бе и аз Мальовица щях да кажа, ама е по-затревена... Попова капа? Попова капа е. Върхът (2704м) се е надвесил над Страшно езеро и разкрива страхотни гледки към Рила @Polina, ти си! 6 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 Ето нещо, много лесно и това е.... ? 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 преди 1 час, домосед каза: Как се сети 🤔 😀😉😀 Е, как - с много мислене:))))) А всъщност, първосигнално. Казвам първото, дето се сщам:))) Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 преди 16 минути , Polina каза: Ето нещо, много лесно и това е.... ? Нещо, дето сме го снимали със Знамето :) 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 преди 2 минути , master_of_germs каза: Нещо, дето сме го снимали със Знамето 🙂 Бабини Видини кулииииии! 2 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 (редактирано) преди 14 минути , master_of_germs каза: Нещо, дето сме го снимали със Знамето 🙂 преди 10 минути , AlexandraKo каза: Бабини Видини кулииииии! Точно така! Бабините Видини кули. Разберете се кой от двама ви да пуска следващата загадка. А легендата разказва... "Живял някога български болярин, който бил заможен и много имотен. Обширните му владения се простирали на територии от Карпатите до Стара планина. Той имал три дъщери - Вида, Гъмза и Кула. Когато се споминал, те разделили бащините имоти помежду си. Едната сестра Кула се задомила на територията на сегашния български град Кула, другата сестра - Гъмза се омъжила в Сърбия в земите на днешен Гъмзиград. Но двете девойки прибързали в избора си на съпруг и случили на лоши мъже, които пропилели бащиното им наследство с лека ръка и изгубили всичко. Най-възрастната сестра от трите - Вида не се задомила, а останала цял живот сама. Тя изградила със собствени средства замък, където доживяла до дълбока старост. Крепостното укрепление успешно защитавало поданниците и земите й от чужди нападения. След смъртта на Вида в знак на благодарност местните хора нарекли замъка Баба Вида или Бабини Видини кули. Крепостта е известна така и до наши дни." - Уикипедия. Редактирано 4 октомври, 2018 от Polina 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 В момента, Polina каза: Точно така! Бабините Видини кули. Разберете се кой от двама ви да пуска следващата загадка. А легандата разказва... "Живял някога български болярин, който бил заможен и много имотен. Обширните му владения се простирали на територии от Карпатите до Стара планина. Той имал три дъщери - Вида, Гъмза и Кула. Когато се споминал, те разделили бащините имоти помежду си. Едната сестра Кула се задомила на територията на сегашния български град Кула, другата сестра - Гъмза се омъжила в Сърбия в земите на днешен Гъмзиград. Но двете девойки прибързали в избора си на съпруг и случили на лоши мъже, които пропилели бащиното им наследство с лека ръка и изгубили всичко. Най-възрастната сестра от трите - Вида не се задомила, а останала цял живот сама. Тя изградила със собствени средства замък, където доживяла до дълбока старост. Крепостното укрепление успешно защитавало поданниците и земите й от чужди нападения. След смъртта на Вида в знак на благодарност местните хора нарекли замъка Баба Вида или Бабини Видини кули. Крепостта е известна така и до наши дни." - Уикипедия. Еее, как кой @master_of_germs, той изработи победния гол!:))) Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 В момента, AlexandraKo каза: Еее, как кой @master_of_germs, той изработи победния гол!:))) Аз го изработих, обаче ти го вкара. На ръба на засадата, но абсолютно редовен 😉 Засега единствената снимка, която имам в наличност, е на една електрофореза в агарозен гел отпреди 20 минути. Та, ако искаш играта да продължи на висока скорост, пускай снимкова загадка ти! Ако ли не, забърквам скучно катеначо до довечера, като си седна на лаптопа вкъщи, та да изнамеря снимки. 3 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 Какво представлява тази конструкция и кой е най-високият връх на тази снимка? 1 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 Това не беше ли, от словенската ви обиколка?Двуглав, триглав или нещо подобно. Ама за тоя камък, не се сещам, дали беше обяснил.:(( Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 преди 6 минути , AlexandraKo каза: Това не беше ли, от словенската ви обиколка?Двуглав, триглав или нещо подобно. Ама за тоя камък, не се сещам, дали беше обяснил.:(( Е, а ти преди даже надморската височина му позна. 😄 2864 м. Макар че от тази страна се вижда само една от трите му глави, да, това е Триглав, първенецът на Юлийските Алпи. Но пък гледката на Северната Триглавска стена компенсира липсващите две глави на върха. Не че е сред най-високите северни стени в Алпите, даже напротив - "смешна" е северна стена "само" 1200 метра висока (дори и в Словения не е най-високата), но е внушителна с това, че е над 4 километра дълга (дърветата в този кадър са я скрили наполовина). А за другото не съм обяснил все още (не съм стигнал дотам в пътеписа) и се надявам някой да познае 🙂 Като жокерче надморската височина, на която е правена снинката, е около 1015 м. 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 преди 33 минути , AlexandraKo каза: Това не беше ли, от словенската ви обиколка?Двуглав, триглав или нещо подобно. Ама за тоя камък, не се сещам, дали беше обяснил.:(( @AlexandraKo позна планинарска загадка...накъде е тръгнал тоя свят не знам 1 1 6 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2018 (редактирано) преди 41 минути , Zaro каза: @AlexandraKo позна планинарска загадка...накъде е тръгнал тоя свят не знам Стига си се подигравал деееее, човекът сума ти време, разправя за тоз ми ти Триглав.:)))) Пък аз внимавам.:))) Да те ухапя ли, че не позна загадката, дето Поли я позна, аааааа? Ама, не съм като теб и няма да ти натяквам.:)))))))))) Редактирано 4 октомври, 2018 от AlexandraKo 5 Връзка към коментар
seaell Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 Това е паметникът на партизаните в масива Триглав. Представлява огромен клин с карабинер. 4 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 преди 7 часа, seaell каза: Това е паметникът на партизаните в масива Триглав. Представлява огромен клин с карабинер. Точно, кратко и ясно :) Твой ред е! П.П. Който иска да си направи фотосесия с Триглавската стена и "карабинера", може, ако иска, и по джапанки да стигне до него, ако паркира на паркинга пред хижа Аляжев дом. Само няколко минути ходене по равно е. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 преди 17 часа, Zaro каза: @AlexandraKo позна планинарска загадка...накъде е тръгнал тоя свят не знам На криво е тръгнал, ама много на криво. И аз усещам как се бъгвам - аха да си търся джапанките, че тия камънаци (последните) много ме кефят - освен скали, има и 7 борчета. 1 1 Връзка към коментар
seaell Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 Нека да поостанем още в планината 🙂 Кой живее тук?😋 2 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 5 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2018 преди 19 минути , ven62 каза: На криво е тръгнал, ама много на криво. И аз усещам как се бъгвам - аха да си търся джапанките, че тия камънаци (последните) много ме кефят - освен скали, има и 7 борчета. Офф. Нещо такова си те представям: Ай, честит Ви петък! 🙂 1 1 11 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега