seaell Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 Правилно, @Mary 💕 Стената се намира в градинката до метростанция Abbesses в Монмартър, Париж. Представлява плочки, върху които е изписано "Обичам те" на над 300 различни езика / поне така казват че е 🙂/. Червените пръски по стената представляват части от разбитото сърце. Чакаме твоята снимка. 3 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 Къде може да се види тази красота? 1 Връзка към коментар
Kalina0109 Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 преди 13 минути , Mary каза: Къде може да се види тази красота? Hue, Vietnam 3 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 преди 16 минути , Kalina0109 каза: Hue, Vietnam Точно! Твой ред е. Допълвам към отговора, че това е порта в Imperial City(Цитаделата). Hue се намира в централен Виетнам, на бреговете на река Парфюм - наречена така заради нежните аромати, които се носят по нея през пролетта. Бил столица на последната императорска династия Нгюен (1802 -1945 г.). В нея се намира и старата императорска цитадела, част от която показах на снимката. Целият комплекс е много красив. Цитаделата е била частично разрушена по време на войната, но правителството, заедно с UNESCO подпомагат реставрирането ѝ. Благодарение на многото запазени фотографии не е било трудно да се реставрират в близък до оригинала вид повредените неща. Красиви каменни порти и сложни дървени конструкции обособяват различните части на двореца – място за приеми, секция, където е живяла кралицата майка, дял с храмове, част за увеселение с театър и градини, множество канали, малки езерца и мостчета. На снимката е показана една от портите. Ето още две снимки на същата порта: 7 Връзка към коментар
Kalina0109 Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 (редактирано) преди 32 минути , Mary каза: Точно! Твой ред е. Нека някой друг да пусне, за да не спира играта. Редактирано 10 октомври, 2018 от Mary Форматиране Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 (редактирано) Ще се възползвам. Кои са реката и мястото? Редактирано 10 октомври, 2018 от aleksandrina Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 На мен този пейзаж ми е немски. Реката е голяма като Рейн, но може и Майн да е. Архитектурата също е немска. Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 Студено (като времето от снимката). Връзка към коментар
Polina Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 Може да е Португалия през есента 🙂 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 (редактирано) Не. Реката минава през много държави в Европа. (снимката е от 22 декември) Редактирано 10 октомври, 2018 от aleksandrina 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 Значииии реката е Дунав? 🙄 1 Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 Естергом - малко старинно градче на река Дунав, близо до Будапеща. Мисля, че освен тази катедрала, имаше и красива базилика там. Набелязала съм си го като желано място, ако летя до Будапеща, заедно с Вишеград и Сертендре. 6 1 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 (редактирано) @mary_shery, ти си! Да допълня- това е първата столица на Унгария. Ето още една снимка: Беше нещо огромно! (дъщеря ми до колоните) Тази гледка с реката е от зад базиликата. Редактирано 10 октомври, 2018 от aleksandrina 7 Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 Точно базиликата бах запомнила най-ярко, та в първия момент не се усетих, че е същото градче като не я видях на снимката. Страхотна е! 1 Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 Пред коя ключова забележителност сме се разположили с това дяволче? И защо сме толкова щастливи? 😀 5 Връзка към коментар
akair Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 Пред катедралата St Mary в Любек, Германия 4 Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 Точно там е. Легендата разказва, че Дяволът участвал в изграждането на катедралата, защото бил подмамен от местните, че ще се строи нова огромна кръчма. Когато почти била готова обаче той разбрал, че са го изиграли, вдигнал една огромна плоча (тази дето седим на нея) с цел да унищожи съграденото. Един от работниците го спрял като му обещал, че точно срещу църквата, ще бъде направена и голяма винарна. Дяволът пуснал плочата и все още по нея личат следи от ноктите му. Жителите на Любек наистина направили Ratskeller (кметската винарна) точно срещу катедралата. Много удобно, първо отиваш да се помолиш, после в кръчмата. 😁 Ето я и самата катедрала: @akair, много бърз отговор! Ти си наред сега. 🙂 9 Връзка към коментар
akair Публикувано: 10 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 10 октомври, 2018 Ще взема идея от @домосед и ще попитам кое е това летище: Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 11 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2018 Прилича ми на Шарлероа в Белгия. Връзка към коментар
akair Публикувано: 11 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2018 Не. Шарлероа има само една писта 😉 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 11 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2018 37 minutes ago, akair said: Не. Шарлероа има само една писта 😉 Ами, аз съм такъв лаик, че даже не знам кое е пистата, камо ли да различа две 😂 просто ми заприлича на Шарлероа. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2018 преди 4 часа, akair каза: ...кое е това летище: Далас Форт Уорт 1 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 11 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2018 преди 13 часа, mary_shery каза: Точно там е. Легендата разказва, че Дяволът участвал в изграждането на катедралата, защото бил подмамен от местните, че ще се строи нова огромна кръчма. Когато почти била готова обаче той разбрал, че са го изиграли, вдигнал една огромна плоча (тази дето седим на нея) с цел да унищожи съграденото. Един от работниците го спрял като му обещал, че точно срещу църквата, ще бъде направена и голяма винарна. Дяволът пуснал плочата и все още по нея личат следи от ноктите му. Жителите на Любек наистина направили Ratskeller (кметската винарна) точно срещу катедралата. Много удобно, първо отиваш да се помолиш, после в кръчмата. 😁 Ето я и самата катедрала: @akair, много бърз отговор! Ти си наред сега. 🙂 Интересното е, че абсолютно същата легенда ни разказаха за построяване на катедралата в Трир. С тази разлика, че там няма дяволче. Явно немският фолклор е харесал историята. 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 11 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2018 6 hours ago, Фичо said: Далас Форт Уорт Да Твой ред е! Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2018 преди 22 часа, mary_shery каза: . Легендата разказва, че Дяволът участвал в изграждането на катедралата, защото бил подмамен от местните, че ще се строи нова огромна кръчма. ... . Един от работниците го спрял като му обещал, че точно срещу църквата, ще бъде направена и голяма винарна. ... ...Жителите на Любек наистина направили Ratskeller (кметската винарна) точно срещу катедралата. преди 9 часа, pamela каза: Интересното е, че абсолютно същата легенда ни разказаха за построяване на катедралата в Трир. Като се сетя какво има около Старата Църква (Oude Kerk) в Амстердам - и там Дяволът доста ще трябва да е помагал за изграждането преди 2 часа, akair каза: Твой ред е! Eто новата загадка от мен: Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега