giafil Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 почитателите са тук, но нещо са затруднени ...:-) аз мисля, че съм е виждала някъде, от вчера нищо не ми идва в главата...усъмних се с Катедралата в Марсилия , но това зеленото отзад явно нее...по Азия някъде ....;-) Връзка към коментар
домосед Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 преди 20 минути , Здравко Ангел каза: църквата е в морски град морски или средиземноморски? Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 преди 10 минути , домосед каза: морски или средиземноморски? Средиземноморски е, точно така. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 преди 3 часа, Здравко Ангел каза: Нещо затруднения ли има или просто почитателите на играта ги няма. Да дам един жокер - църквата е в морски град. преди 3 часа, домосед каза: морски или средиземноморски? При това от южната страна на Средиземно море, в една голяма мюсюлманска страна Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 преди 2 часа, Фичо каза: При това от южната страна на Средиземно море, в една голяма мюсюлманска страна Там е, издай тайната. Връзка към коментар
giafil Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 Базилика св Аугустин в Аннаба Алжир ? 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 преди 2 часа, Здравко Ангел каза: Там е, издай тайната. giafil я издаде 1 2 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 преди 3 часа, giafil каза: Базилика св Аугустин в Аннаба Алжир ? Точно тя е! Ще пусна повече инфо след като се прибера. 2 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 21 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2018 Това е най-впечатляващият обект в средиземноморския алжирски град Анаба. Първият камък на базиликата „Св. Августин” е положен през 1881 г., а целият храм е завършен през 1900 г. Носи името на Аврелий Августин или Августин Блажени, който се ражда през 354 г. в Тагаст, Алжир. През 391 г. е ръкоположен за свещеник в Хипон, настоящ Анаба. Умира през лятото на 430 г., по време на обсадата на Хипон от вандалите. Августин е канонизиран за светец с всеобщо одобрение и е признат като един от Отците на Църквата през 1303 г. от Папа Бонифаций VIII. 28 август е неговият празник – денят, на който се смята, че е починал. Той е патронен светец на пивоварите, печатарските работници и теолозите. Самата базилика е издигната на хълм, над руините на древния град Хипон, откъдето се разкрива невероятна гледка над Анаба. (Не знам защо, ама не мога да обърна вертикалните снимки.) 4 9 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 22 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2018 Фичо искаш ли ти да качиш следващата снимка защото аз само издадох тайната, ама тя си беше твоя....;-))) Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2018 преди 39 минути , giafil каза: Фичо искаш ли ти да качиш следващата снимка Хайде пусни ти, че аз имам някакви задачки в момента. Връзка към коментар
giafil Публикувано: 22 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2018 (редактирано) ок.. 😉 Къде се намира това място? и Как се казва? Редактирано 22 октомври, 2018 от giafil 4 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 23 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2018 снимката е красива, но никой не реагира... за това може би трябва да дам жокер, терасовидните градини са плод на едно напояване използвано от 5000 години та и до сега, Пет от тези напоителни съоръжения са включени през 2006г в списъка на културното наследство на Юнеско. 😉 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2018 Градините Джебел Ахдар в Оман? Там правят и розова вода, както в нашите розоварни, само че, всеки у тях си. 2 1 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 23 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2018 Град Шуштар в Иран. Връзка към коментар
giafil Публикувано: 23 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2018 преди 3 часа, AlexandraKo каза: Градините Джебел Ахдар в Оман? Там правят и розова вода, както в нашите розоварни, само че, всеки у тях си. Да Алекс точно...Градините в Джебел Ахдар - (Зелената планина) , част от в планината Al Hajar в Оман. И абсолютно вярно правят розова вода като при нас, от роза дамаскена...Намират се е на около 150 км от Мускат, като най-високите градини са разположени на около 3000м надморска височина... АлександраКо ти си на ред....;-) 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2018 3 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 23 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2018 Азорските острови? 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2018 (редактирано) преди 7 часа, Роми каза: Азорските острови? Сега се загледах, че много прилича.:))) Не, не е там. Още снимки от същото място. Редактирано 24 октомври, 2018 от AlexandraKo Връзка към коментар
Фил Публикувано: 24 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2018 Това е ботаническата градина ! 2 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2018 преди 23 минути , Фичо каза: Това е ботаническата градина ! Да, верен отговор! В първата част, пита се, къде е Ботаническата градина.🌵🌿🍂 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 24 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2018 много японски мост, но може да е навсякъде 😀 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2018 преди 14 минути , neuromancer каза: много японски мост, но може да е навсякъде 😀 Да, японска градина е. Но не е в Япония. Връзка към коментар
bibi Публикувано: 24 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2018 Такъв мост и градина, де съм виждала в снимки на приятелка от почивката й Доминикана. 🤔 1 Връзка към коментар
seaell Публикувано: 24 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 24 октомври, 2018 Може би в Монако? 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега