Captain45 Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 (редактирано) Точно от този ефект тръгнах и стигнах до екватора и Еквадор. Intiñan Solar Museum, Mitad del Mundo, Quito, Ecuador Редактирано 29 ноември, 2018 от plamenk 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 (редактирано) Да, верен отговор. Това е паркът Интинан, в Кито, недалеч от Митат дел Мундо. Дето, също се твърди, че минава линията на Екватора. А глупавите туристи се баламосват, водата се върти в различни посоки, съгласно ефекта на Кориолис /голяма глупост/, в завивисимост, от коя страна на Екватора ще се позиционираш.:))))))))) @plamenk, ти си наред, моля, за следващата загадка. А аз ще сложа още няколко снимки от това място. Редактирано 29 ноември, 2018 от AlexandraKo 3 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 (редактирано) Като първа загатка няма да е много сложна. Ако случайно ви затрудни ще добавя жокер по-късно. Редактирано 29 ноември, 2018 от plamenk 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 (редактирано) Edit. Не видях, че е даден отговор, че прочетох само предишната страница 🙂 Редактирано 29 ноември, 2018 от master_of_germs Връзка към коментар
домосед Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 преди 2 минути , master_of_germs каза: Intiñan Solar Museum? Същата ли загадка гледаш? С носорога и кудуто и надпси SAFARI ? Връзка към коментар
Емика Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 преди 1 час, plamenk каза: Ако случайно ви затрудни Тук имаме специалист по сафарита (дали така се казва), но той май не чете темата. Няма да го тагвам, че бързо ще я разреши😄 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 Аз си мислех, че бързо ще я разгадаете. Ако трябва още сега ще пусна жокер. Връзка към коментар
Емика Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 преди 1 минута , plamenk каза: Ако трябва още сега ще пусна жокер. Ти решаваш. Загадката има престой тук 3 дни. Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 Ok, Първия жокер е свързан с мястото от февруари 2015 г. Връзка към коментар
Емика Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 Хм, принцесата на Монако. Да видим къде е ходила... 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 Мавриций, Casela World Adventures 2 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 (редактирано) Емика, твой ред е да пуснеш загадка. А една част от снимките които пуснах в темата за животните по света е от тук. Редактирано 29 ноември, 2018 от plamenk 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 (редактирано) В кой град е и какво е? Редактирано 29 ноември, 2018 от Емика Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 (редактирано) Италия със сигурност. И моренце/езерце си има,което означава,че е крайбрежен и .......? Редактирано 29 ноември, 2018 от krasen_denev 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 преди 10 минути , krasen_denev каза: моренце моренце, да Връзка към коментар
akair Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 (редактирано) Замакът в Таранто, Италия. Таранто е в Пуля - много малко и симпатично градче с прекрасни хора. Редактирано 29 ноември, 2018 от akair 3 1 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 Аз още в началото търсих замък в Италия и ми излезна един в Пулия, но не приличаше на този 🙂 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 @akair мненията ни за Таранто съвпадат изцяло Основната забележителност в този град е замъкът Таранто Арагон, известен още като Кастел Сант’Анджело (Sant’Angelo). С изглед към морето, замъкът Таранто Арагон представлява внушителна сграда, проектирана от архитекта Франческо ди Джорджо Мартини (Francesco di Giorgio Martini). Поръчан е от неаполския крал Фердинанд Арагонски (Ferdinand of Aragon) към края на петнадесети век, чиято идея била да построи замък с отбранителни цели. Отличителните четири кули, наречени Сен Лоренс (St. Laurence), Сен Кристофер (St. Christopher), Анунциата (Annunziata), и Бандиера (Bandiera), съставящи замъка и подсилващи укрепеността му, представляват особен интерес с внушителните си размери. Постройката също е използвана за затвор по време на Хабсбургите, а в момента е офис на Военноморските сили. @akair е на ход! преди 5 минути , plamenk каза: ми излезна един в Пулия Снимах го от моста, който свързва стария с новия град на Таранто. 5 Връзка към коментар
akair Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 (редактирано) Друго интересно за този замък е, че неотдавна са построили нов мост - Ponte di San Franceso di Paola, който свързва замъка с континенталната част и когато корабите трбява да влезнат в "Маre Piccolo", мостът не се отваря нагоре (както повечето мостове), а 2-те части се завъртат на 90 градуса към съответния бряг - ако погледнете сателитните снимки на гугъл мапс, ясно се вижда инфраструктурата, която способства завъртането. А в Таранто има още един замък, но той е доста по-малък и може би по-малко известен. Мусолини си го е построил за почивка. Но се е притеснявал, че някой може да го нападне и затова сградата изглежда сериозно подсилена. Намира се на брега на морето. Пред сградата има площадче, на което Мусолини е очаквал улични музиканти да му пеят, докато той се взира в морето... Сега ще потърся снимка за загадка Хайде и следващата загадка. Няма да бъда като @домосед с паркета, но можете ли да познаете къде е правена тази снимка? Каква е сградата, в която е правена? И къде се намира тази сграда? Редактирано 29 ноември, 2018 от akair 4 1 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 преди 3 часа, AlexandraKo каза: водата се върти в различни посоки, съгласно ефекта на Кориолис /голяма глупост/ Кориолисовият ефект бил глупост? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 29 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2018 Глупост е това, че като мръднеш няколко метра на север и на юг от екватора можеш да забележиш някаква разлика. Не съм сигурен, дали AlexandraKo има това предвид 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 30 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2018 преди 5 часа, neuromancer каза: Глупост е това, че като мръднеш няколко метра на север и на юг от екватора можеш да забележиш някаква разлика. Не съм сигурен, дали AlexandraKo има това предвид Точно това имам предвид, благодаря ти! Показват на туристите едно корито: И го местят от едната и от другата страна на червената линия / която трябва да е вкваториалната/. И твърдят, че водата се завихря като фунийка, наляво или надясно, заради Кориолисовитв сили, което не е вярно. Глупост е да се прилага научен принцип в ситуация, в която е неприложим. За когото се интересува, ето, по -подробно обяснение. http://asthfghl.blog.bg/technology/2015/03/17/zabluda-iztichashtite-mivki-i-efektyt-na-koriolis.1346627 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 30 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2018 преди 6 часа, akair каза: Друго интересно за този замък е, че неотдавна са построили нов мост - Ponte di San Franceso di Paola, който свързва замъка с континенталната част и когато корабите трбява да влезнат в "Маre Piccolo", мостът не се отваря нагоре (както повечето мостове), а 2-те части се завъртат на 90 градуса към съответния бряг - ако погледнете сателитните снимки на гугъл мапс, ясно се вижда инфраструктурата, която способства завъртането. А в Таранто има още един замък, но той е доста по-малък и може би по-малко известен. Мусолини си го е построил за почивка. Но се е притеснявал, че някой може да го нападне и затова сградата изглежда сериозно подсилена. Намира се на брега на морето. Пред сградата има площадче, на което Мусолини е очаквал улични музиканти да му пеят, докато той се взира в морето... Сега ще потърся снимка за загадка Хайде и следващата загадка. Няма да бъда като @домосед с паркета, но можете ли да познаете къде е правена тази снимка? Каква е сградата, в която е правена? И къде се намира тази сграда? Сградата, вероятно е в Америка. Имам си едно списъче за мъст сий, разни неща из различните щати. И непрекъснато си го допълвам и сверявам. А ти много ми помагаш , защото показваш все интересни места.🌻 Тези лампи, които фигурите държат с вдигнати ръце са ми познати. Сградата има ли купол, подобен на Св. Петър в Рим? Ако да, ми прилича на Ротондата на Капитолия в Харисбърг. 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 30 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2018 преди 14 часа, AlexandraKo каза: Венчо, @ven62хайде де! Къде се запиля? Да давам ли жокер? Не мога да ти смогна. Не съм бил в Южна Америка. Знаех, че е някъде от там. До тук съм. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 30 ноември, 2018 Сподели Публикувано: 30 ноември, 2018 (редактирано) преди 39 минути , ven62 каза: Не мога да ти смогна. Не съм бил в Южна Америка. Знаех, че е някъде от там. До тук съм. Ами, хайде де, време е! Пожелавам ти го, пиши писмо на дядо Коледа, тъкмо е време. Да тУри едни самолетни билетчета под елхичката у вас. 🎅 Редактирано 30 ноември, 2018 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега