домосед Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 (редактирано) преди 31 минути , giafil каза: какво е усещането да ги видиш на живо тези творби Имаше момент на изненада и Wow! Аз го познавах само по редпродукции в списания и учебници и, също като тебе, никога не съм бил специално запленен. Като малък даже се чудех колко пък изкуство изобщо може да има в тоя оп арт. А като се появиха компютрите и скрийн-сейвърите, съвсем го отписах от интересите си. Докато не минах това лято през Екс. И направих правилния избор да го предпочета пред Сезан за единствения следобед, с който разполагах. Първо, нямах идея, че произведенията му са толкова големи. Затова съм ги и снимал с мащабиращи човеци. И второ - събрани на едно място са въздействащи на повече от едно ниво от различни гледни точки в помещенията. Можеш с часове да ги зяпаш и да си тренираш зрителните сензори и възприятия. И да е поизлязъл от мода, вече силно го препоръчвам. Но само на място - във фондацията! Там се организират и камерни концерти и разни други събития. Малко е дискомфортно отдалечена от центъра на града (където владее Сезан), ако си без кола. Разписанието на градските рейсовете на спирката се оказа оптическа илюзия 😎 Редактирано 13 декември, 2018 от домосед 9 1 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 Кой е този град? търсих нещо интересно ама не намерих, но няма значение да не бавим играта... 2 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 Гданск, старата част. 4 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 Да точно ...Таньо ни си на ред много любим град 1 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 (редактирано) Къде се намира тази картина. Подсказка: Редактирано 13 декември, 2018 от Таньо Връзка към коментар
chandni Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 Yellow submarine... Случайно да има нещо общо с The Beatles? Ливърпул? 1 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 (редактирано) преди 22 минути , chandni каза: Yellow submarine... Случайно да има нещо общо с The Beatles? Ливърпул? Града е Ливърпул. Къде се намира картината. Подсказка: 26.10.2018 Редактирано 13 декември, 2018 от Таньо Връзка към коментар
giafil Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 В музея на Битълс сигурно, не зная защо ама май имам някакъв спомен, че е на Джон Ленън Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 преди 1 минута , giafil каза: В музея на Битълс сигурно, не зная защо ама май имам някакъв спомен, че е на Джон Ленън Не, не. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 Катедралата на Ливърпул. 1 2 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 (редактирано) преди 30 минути , AlexandraKo каза: Катедралата на Ливърпул. Да, разбира се! По-късно ще напиша малко за тази катедрала, а сега ще оставя няколко любопитни клипа. Англиканската катедрала е най-голямата катедрала в Обединеното кралство.Седалище на епископа на Ливърпул. Тя се строи между 1904 и 1978 година, въз основа на дизайна на един млад архитект – Джайлс Скот, който тогава е бил неизвестен. Неговият оригинален проект е бил за сложна готическа катедрала, но проектът е бил променен в по-модерна готика. Общата външна дължина на сградата, включително Дамският параклис, е 189 метра, което я прави най-дългата катедрала в света. Катедралата има и най-високите и най-тежки църковни камбани в света. Те са окачени на височина 67m и общото им тегло е 31.5 тона. В допълнение към службите, в Англиканската катедрала се организират и редица концерти, изложби, рецитали, както и връчване на дипломи. Катедралата има два тръбни органа. По – големият орган е най-големият във Великобритания и може би и един от най-големите работещи органи в света. Той има 10 268 тръби. Картината е на Craigie Aitchison - шотландски художник. Той е известен най-вече с многобройните си картини на Разпъването, една от които е зад олтара в главната зала на катедралата в Ливърпул. Рисува италиански пейзажи и портрети (предимно на черни мъже или на кучета). @AlexandraKo e наред. Редактирано 13 декември, 2018 от Таньо 6 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 Нещо интересно. Какво е това и къде се намира? 1 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 Щях да кажа, че е от музея на Леонардо да Винчи в Рим, че скоро го посетих, но плочките са други и пресата също. Някъде към Германия ми се вижда с тази дърворезба. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 преди 12 минути , plamenk каза: Щях да кажа, че е от музея на Леонардо да Винчи в Рим, че скоро го посетих, но плочките са други и пресата също. Някъде към Германия ми се вижда с тази дърворезба. Не е Германия. Връзка към коментар
giafil Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 (редактирано) @AlexandraKo това е шега , но си мисля, че въпреки виното и любимият ресторант вие все пак стигнахте до къщата на Рубенс и да не вземе да се окаже, че това е стативът му или статива на Ван Дайк или Йорданс ... 😉 Редактирано 13 декември, 2018 от giafil 1 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 преди 1 минута , giafil каза: @AlexandraKo това е шега , но си мисля, че въпреки виното и любимият ресторант вие все пак стигнахте до къщата на Рубенс и да не вземе да се окаже, че това е стативът му или статива на Ван Дайк или Йорданс ... 😉 Знаеш ли, колко си права!Стигнахме и още как! Въпреки, че преядохме, препихме и се изленивихме в любимия италиански ресторант. И въпреки, че ПоловинЪТ помрънкваше пътьом, че се е изморил, там забрави умората, че мястото мноооооого ни хареса. Аз мога да препускам по 50 км на ден пеш, без да спирам, но той не обича така.:(Обича всичко да е бааавно, спокойно и с кеф. За един ден не отива нийде.:( Да, това е експонат от къщата на Рубенс.Преса за гладене на ленени покривки, салфетки, чаршафи и пр. Много се впечатлих - толкова красива мебел, пък и полезна. Изобщо, къщата на Рубенс е много красиво място, според мен е мъст сий, ама, много мъст! @giafil, смятам, че ти си наред, моля! 4 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 ееee @AlexandraKo това беше яко стреляне в тъмното ... но абсолютно съм съгласна, че къщата на Рубенс е мъст сий 😉 много красиво място ...изобщо Антверпен е много много мъст сий... 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 Ето още няколко снимки от къщата на Рубенс. преди 3 минути , giafil каза: ееee @AlexandraKo това беше яко стреляне в тъмното ... но абсолютно съм съгласна, че къщата на Рубенс е мъст сий 😉 много красиво място ...изобщо Антверпен е много много мъст сий... Абе, тия Антверпенци, големи късметлии, бееее!:)))))))) Имали си го Рубенс, па им изографисал една камара църкви, па им напълнил им музеите с картини, па ги прославил по света! Но и те, подобаващо, са му отдали необходимото уважение и почит. 12 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 и Ван Дайк и Якоб Йорданс, Хенрик ван Бален целият род Брьогели... ...и изобщо цялата задруга ...много късметлии няма да спама повече темата обаче като погледнеш в кметството какви хора са родени там и оставаш без думи...16 век е бил магия да се живее в тоя град... и така и така цял ден сме на крилете на изкуството това е градина от къщата на един известен художник Кой е той ? и къде се намира къщата му която днес е музей Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 преди 49 минути , AlexandraKo каза: Обича всичко да е бааавно, спокойно и с кеф Казва се айляк. 1 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 13 декември, 2018 Сподели Публикувано: 13 декември, 2018 преди 13 минути , Zaro каза: Казва се айляк. Да, бе майна, тооочно! За разлика от мен, дето съм сигурно, нек’ъв кьопав айляк:((((( 3 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 14 декември, 2018 Сподели Публикувано: 14 декември, 2018 пускам жокер ...това са негови картини Връзка към коментар
iMari Публикувано: 14 декември, 2018 Сподели Публикувано: 14 декември, 2018 (редактирано) Хоакин Сороя - това е от къщата му музей в Мадрид.Много любим художник Редактирано 14 декември, 2018 от Мари Николова 4 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 14 декември, 2018 Сподели Публикувано: 14 декември, 2018 Да Мари ...ти си на ред 😉 само ще кажа, че е много хубава експозицията и си струва посещението .... ето линк за самия художник ако някой се интересува повече...много продуктивен и много талантлив ... http://glasove.com/categories/glasovete-vi-vizhdam/news/hoakin-sorola-majstoryt-na-svetlinata 5 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 14 декември, 2018 Сподели Публикувано: 14 декември, 2018 Нека някой друг да продължи играта Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега