Емика Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 Тази сутрин снимах от терасата. От кой квартал на София снимам? 1 2
iMari Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 Харесва ми разнообразието в тази игра и оригиналните идеи на участниците! Слатина или Подуяне?
Емика Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 преди 4 минути , Мари Николова каза: Харесва ми разнообразието в тази игра и оригиналните идеи на участниците! Слатина или Подуяне? Неее
Емика Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 преди 1 минута , AlexandraKo каза: Борово Неее
Zaro Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 (редактирано) Поредна редакция - Лагера Редактирано 15 декември, 2018 от Zaro
Captain45 Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 По-скоро ми прилича на Хиподрума или Белите брези.
Емика Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 преди 1 час, Zaro каза: Лагера @Zaro позна😀. А за мен остават фантастичните гледки и по светло и по тъмно.
Zaro Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 (редактирано) Хайде да се пробвам. Редактирано 15 декември, 2018 от Zaro 2
giafil Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 много ми е познат тоя купол .... имам някакви съмнения за Краков Вавелската катедрала където е погребан Ян III Собиески
Zaro Публикувано: 15 декември, 2018 Публикувано: 15 декември, 2018 преди 20 минути , giafil каза: много ми е познат тоя купол .... имам някакви съмнения за Краков Вавелската катедрала където е погребан Ян III Собиески Не очаквай да вкараш гол на празна врата. 1 1
Zaro Публикувано: 16 декември, 2018 Публикувано: 16 декември, 2018 Голямо мъртвило. Хайде един жокер, куполът се намира в една от сградите на снимката. 1
Емика Публикувано: 16 декември, 2018 Публикувано: 16 декември, 2018 (редактирано) преди 30 минути , Zaro каза: Хайде един жокер, куполът се намира в една от сградите на снимката. Еххх, @Zaro, това е мястото с голямо М, това е града с голямо Г, този град е любов за цял живот (за мен) Куполът на Chiesa del Santissimo Nome di Maria al Foro Traiano, срещу колоната на Траян, отляво на пиаца Венеция, Рим. Но не знам какво общо има с водката....или с Ян Собиески. Редактирано 16 декември, 2018 от Емика 8
iMari Публикувано: 16 декември, 2018 Публикувано: 16 декември, 2018 Загадката има ли общо с думите на Собиески към папа Инокентий-"Дойдох,видях,Бог победи"? 2 2
Емика Публикувано: 16 декември, 2018 Публикувано: 16 декември, 2018 преди 9 минути , Мари Николова каза: Загадката има ли общо с думите на Собиески към папа Инокентий-"Дойдох,видях,Бог победи"? Той това го пише на папа Инокентии XI, когато влиза победоносно във Виена. Това е битката за спасението на Европа 1683 год. когато след 2-месечна обсада от страна на 170 000-на Османска армия, Виена е спасена от обединените християнски сили на Свещената Римска империя на германските народи и Полско-Литовската Жечпосполита, предвождани от легендарния дори за времето си военачалник и полски крал – Ян III Собиески. Обсадата е приключила. Собиески влиза победоносно във Виена и пише до Папа Инокентии XI: “Дойдох, видях, Бог победи” Османските историци от друга страна обявяват сражението за загуба – “най-големият разгром, откакто съществува държавата”. Това е повратната точка в историята на Османската империя – никога вече тя няма да застраши Европа и оттук започва бавният ѝ залез. Е, горното го разбрах от интернет, не съм историк, но това е хубавото на играта. Обикновено асоциацията ми е за водката с билки. 6
Zaro Публикувано: 16 декември, 2018 Публикувано: 16 декември, 2018 преди 8 минути , Емика каза: Той това го пише на папа Инокентии XI, когато влиза победоносно във Виена. Това е битката за спасението на Европа 1683 год. когато след 2-месечна обсада от страна на 170 000-на Османска армия, Виена е спасена от обединените християнски сили на Свещената Римска империя на германските народи и Полско-Литовската Жечпосполита, предвождани от легендарния дори за времето си военачалник и полски крал – Ян III Собиески. Обсадата е приключила. Собиески влиза победоносно във Виена и пише до Папа Инокентии XI: “Дойдох, видях, Бог победи” Османските историци от друга страна обявяват сражението за загуба – “най-големият разгром, откакто съществува държавата”. Това е повратната точка в историята на Османската империя – никога вече тя няма да застраши Европа и оттук започва бавният ѝ залез. Е, горното го разбрах от интернет, не съм историк, но това е хубавото на играта. Обикновено асоциацията ми е за водката с билки. Добро поемане на топката, преминаване на почти цялата защита, остава още един защитник и вратарят. 1 3
Емика Публикувано: 16 декември, 2018 Публикувано: 16 декември, 2018 (редактирано) Допълнението към името на църквата: "Santissimo Nome di Maria" - "святото име на Мария" е дадено от папа Инокентий XI, за да отбележи победата над Османската империя в битката при Виена под командването на Ян III Собиески. Редактирано 16 декември, 2018 от Емика 4 5
Zaro Публикувано: 16 декември, 2018 Публикувано: 16 декември, 2018 преди 5 минути , Емика каза: Допълнението към името на църквата: "Santissimo Nome di Maria" - "святото име на Мария" е дадено от папа Инокентий XI, за да отбележи победата над Османската империя в битката при Виена под командването на Ян III Собиески. Ай сипи си една водка по тоя повод, докато мислиш следващата загадка. 5 5
chandni Публикувано: 17 декември, 2018 Публикувано: 17 декември, 2018 преди 1 час, Емика каза: Кой е този град? Миниатюрк...? 2
ven62 Публикувано: 17 декември, 2018 Публикувано: 17 декември, 2018 преди 20 минути , chandni каза: Миниатюрк...? На мен ми изглежда студено, а пък е и зелено т.е. от Франция нагоре (без Холандия), вкл. и UK 2
домосед Публикувано: 17 декември, 2018 Публикувано: 17 декември, 2018 преди 7 минути , ven62 каза: На мен ми изглежда студено, а пък е и зелено т.е. от Франция нагоре (без Холандия), вкл. и UK Облаците лъжат за температурата. Виждам хора по тениски и къси панталони и дървета със средиземноморски силует на короните 2
Doctor Who Публикувано: 17 декември, 2018 Публикувано: 17 декември, 2018 (редактирано) Английско ми изглежда. Място, където има голям прилив и отлив - като от океан. Атлантическия? ... или Белгийско крайбрежие ... Редактирано 17 декември, 2018 от Таньо 2
Емика Публикувано: 17 декември, 2018 Публикувано: 17 декември, 2018 Ах, усещам затруднениеее преди 3 часа, chandni каза: Миниатюрк...? Не. преди 2 часа, ven62 каза: вкл. и UK Да преди 2 часа, домосед каза: Облаците лъжат за температурата. Виждам хора по тениски и къси панталони Да, да. Защото е в южната част на една държава. преди 2 часа, Таньо каза: Английско ми изглежда. Да. Жокерче: намира се на море, в залив.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега