Емика Публикувано: 8 януари, 2019 Публикувано: 8 януари, 2019 преди 30 минути , Zaro каза: Прага, точно срещу входа на Храдчани, сградата вляво на снимката Тя е! Много красива сграда. Но, няма да казвам каква е, нека @traveler 2
Zaro Публикувано: 8 януари, 2019 Публикувано: 8 януари, 2019 Нямам подходяща снимка за загадка, затова предавам щафетата на някой желаещ с необикновена снимка. А ако някой познае и къде в съответния град се намира, печели наградата "простак-естет". 1 2
Zaro Публикувано: 8 януари, 2019 Публикувано: 8 януари, 2019 (редактирано) преди 5 минути , домосед каза: На паметника на Мария Тереза? Е, ся, това би било просташко, но неестетично. Или поне моята снимка не е от там. На паметника на Мария Тереза вероятно пише "Локо 2020". Редактирано 8 януари, 2019 от Zaro 6
Георги Публикувано: 11 януари, 2019 Автор Публикувано: 11 януари, 2019 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично.
AlexandraKo Публикувано: 11 януари, 2019 Публикувано: 11 януари, 2019 На 8.01.2019 г. в 15:48, домосед каза: На паметника на Мария Тереза? @домосед, Домоседко, във Виена е, ама, беше на някакъв мост, ако не се лъжа:)) Давай ти, моля,следващата снимка, че позна мястото,да не спира . 1
Zaro Публикувано: 11 януари, 2019 Публикувано: 11 януари, 2019 преди 40 минути , AlexandraKo каза: @домосед, Домоседко, във Виена е, ама, беше на някакъв мост, ако не се лъжа:)) Давай ти, моля,следващата снимка, че позна мястото,да не спира . Да, на моста до Донауинзел. Енциклопедия Британика отговори както винаги точно. 2
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 На 11.01.2019 г. в 21:45, Zaro каза: Да, на моста до Донауинзел. Енциклопедия Британика отговори както винаги точно. Абе, по-скоро съм БСЭ, ма карай!😜 Домосед се забави, пък аз, реших да се пробвам с една задача, в стил"Таньо". @Таньо, страхогна ти е идеята, благодаря! Надявам се, да не се сърдиш, че ще те изкопирам. Каква е връзката между всичките тези снимки? 1
Zaro Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 (редактирано) преди 1 час, AlexandraKo каза: Абе, по-скоро съм БСЭ, ма карай!😜 Домосед се забави, пък аз, реших да се пробвам с една задача, в стил"Таньо". @Таньо, страхогна ти е идеята, благодаря! Надявам се, да не се сърдиш, че ще те изкопирам. Каква е връзката между всичките тези снимки? Последната не се сещам на прима виста. На първата е Адолф Шикългрубер, кандидатствал в Художествената академия във Виена, но не бил приет. Рисунките не знам дали да негови. Третото вероятно е часовник от третия райх, настъпил в резултат на факта, че младият Адолф не бил приет в академията. Часовникът вероятно е препратка към открит в Полша часовник, за който смятат, че е принадлежал ва нереализиралия се художник. Редактирано 14 януари, 2019 от Zaro 3
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 За първото - да, Шикългрубер е. Не са негови рисунките. Часовникът не е свързан с него, а с рисунките.Ако се загледаш, на капака е стилизиран малтийски кръст. 1
Ushakal Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 Шагал е белоруски евреин и от там, може би, връзката с Хитлер. Нямам идея за този часовник, но съм виждала страхотни часовници на Vacheron Constantin с картини на Шагал. 2
домосед Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 преди 7 минути , Ushakal каза: Нямам идея за този часовник Аз пък никога не съм имал идея как наивист като Шагал е пробил като художник, че даже - и възхваляван. Тавана на операта в Париж произволен кандидат студент от Виена би го изрисувал по-добре. Вместо после на стари години да тръгва да превзема града с танкове. Малтийски кръст къде виждате? 2
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 преди 15 минути , Ushakal каза: Шагал е белоруски евреин и от там, може би, връзката с Хитлер. Нямам идея за този часовник, но съм виждала страхотни часовници на Vacheron Constantin с картини на Шагал. Абсолютно точно - часовникът е Vacheron Constantin и е там, заради картини на Шагал. И за връзката с Хитлер си права, но той е там и още заради нещо. 1
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 (редактирано) преди 11 минути , домосед каза: Аз пък никога не съм имал идея как наивист като Шагал е пробил като художник, че даже - и възхваляван. Тавана на операта в Париж произволен кандидат студент от Виена би го изрисувал по-добре. Вместо после на стари години да тръгва да превзема града с танкове. Малтийски кръст къде виждате? Емблемата на Vacheron Constantin, на капака, ама е доста неясна, трябва много да се загледа човек.Стилизиран малтийски кръст. Таванът на Опера Гарние също е намесен. Едната рисунка е оттам. Часовниците с какви картини на Шагал са, @Ushakal?Сигурно си била в музея в Женева. Редактирано 14 януари, 2019 от AlexandraKo 1
Ushakal Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 В интерес на истината, и аз като домосед не виждам малтийски кръст, но часовникът ми заприлича много на флакон за парфюм. Добре че попрочетох, да не ставам за смях. Много забвна загадка, AlexandraKo! 2
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 преди 4 минути , Ushakal каза: В интерес на истината, и аз като домосед не виждам малтийски кръст, но часовникът ми заприлича много на флакон за парфюм. Добре че попрочетох, да не ставам за смях. Много забвна загадка, AlexandraKo! Давай нататък, добре започна.
домосед Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 Значи дотук имаме: - Хитлер е художник и мрази евреи - Шагал е художник и евреин и рисува по опери - Съществуват часовници Вашерон-Константен с нещо от Шагал на циферблата - Малтийският кръст е символ на Вашерон-Константен Остава да намерим връзката между операта, Хитлер и Малтийския кръст. Така ли? 3
Zaro Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 Хитлер си е бил почитател на операта. Това е ясно. А малтийският кръст да не е там заради свастиката?
Ushakal Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 Отплеснах се покрай вашите коментари и се сетих, че се открива BRAFA art fair, съвременно изкукство до 3 февруари. Всички местни арт дилъри са там. Иначе часовниците съм ги виждала на изложба от фондацията Бохосян. А за Хитлер и малтийския кръст: освен че Хитлер си е падал много по езотерика, масони, темплиери, друго не се сещам. Може и ВК да са от същия род. 1
iMari Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 Хитлер е приемал творбите на ексцентрични художници като Пикасо и Шагал като "изродено изкуство".Даже е организирал изложби за да покаже какво според него е неприемливо изкуство.Заедно с това обаче Третият райх плячкосва и събира произведения точно на тези модерни автори заради покачващата се цена на произведенията им. 2
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 Хитлер е преди 7 минути , домосед каза: Значи дотук имаме: - Хитлер е художник и мрази евреи - Шагал е художник и евреин и рисува по опери - Съществуват часовници Вашерон-Константен с нещо от Шагал на циферблата - Малтийският кръст е символ на Вашерон-Константен Остава да намерим връзката между операта, Хитлер и Малтийския кръст. Така ли? Всичко е вярно до тук. преди 3 минути , Zaro каза: Хитлер си е бил почитател на операта. Това е ясно. А малтийският кръст да не е там заради свастиката? Първата част е вярна. Малтийският кръст е емблемата на часовниците. 1
Zaro Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 (редактирано) След обсадата на Малта от силите на оста много сгради са възстановени, но сградата на операта е оставена в състоянието, в което е била, за да напомня. Това ли е връзката с операта и с Малта? Редактирано 14 януари, 2019 от Zaro 1
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 (редактирано) Почти всички факти са на лице. Ето и връзката: Хитлер е бил любител на операта. Според него, най- красивата оперна сграда в света е ОперА Гарние. През 1963 година, френският писател и политик Андре Малро, който, по това време е министър на културата на Франция, възлага на Марк Шагал, да изрисува тавана на Операта и смята, че той е единственият, който, може да го направи. Тогава Шагал е 77 годишен, проектът му отнел година време. В крайна сметка се получило следното: Стенописът е разделен на 5 зони - синя, зелена, жълта, червена и бяла. Синя част - Мусоргски, с “Борис Годунов” и Моцарт с “Вълшебната флейта” Жълта - Чайковски , с “ Лебедово езеро” и Алберт Адам с “Жизел”. Червена - “Жар - птица” и Стравински и “Дафнис и Хлое” на Равел. Бяла - Дебюси, с “Пелеас и Мелизанда”. Зелена - “Ромео и Жулиета” - Берлиоз и “Тристан и Изолда” на Вагнер. В централния кръг на купола има още изображения , пак свързани с музиката, а в центъра виси прекрасен,кристален полилей. На мен, лично и таванът, и цялата обстановка в ОперА Гарние ми харесва много. През 2007 година Vacheron Constantin става официален спонсор на Операта, а през 2010 пуска колекционерска серия часовници, с изрисуван циферблат / по -точно, изработен от емайл/ - точно копие на купола на Операта, изрисуван от Шагал или на фрагменти от рисунките. Редактирано 14 януари, 2019 от AlexandraKo 5 3
AlexandraKo Публикувано: 14 януари, 2019 Публикувано: 14 януари, 2019 преди 1 минута , Zaro каза: А малтийската връзка къде е? 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега