Фил Публикувано: 31 януари, 2019 Сподели Публикувано: 31 януари, 2019 Преди 1 час, Таньо каза: Не съм ходил и ще опитам за позная. Виждал съм подобни снимки. В Азия е - Япония, Корея, Таван... Ще заложа на Южна Корея Заложи на правилиня кон Снимките са от Trick Eye Museum в Сеул. Ти си на ход. .... А това беше мъжката тоалетна 4 1 6 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 Къде е направена първата снимка и каква е връзката с другите снимки. Подсказка: Загадка: Един благородник притежавал стая с един прозорец. Квадратен прозорец: 3 на 3 стъпки. Очите му били болни. Той се дразнел от светлината. Затова повикал зидар и му наредил да промени прозореца така, че презнего да влиза само половината от дотогавашната светлина. Същевременно обаче държал да остане квадратен. Както и да остане 3 на 3 стъпки. На зидаря не е било позволено да използва завеси, пердета, щори, затъмнени стъкла и т.н. Снимките, загадката и жокера от темата "Забавни задачки" / Във война участвали 100 души, от които 70 загубили око, 75 - ухо ....... / са подсказки към един човек. Кой е той. 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 преди 54 минути , Таньо каза: Къде е направена първата снимка и каква е връзката с другите снимки. Това, което виждам, от първата снимка е английската версия на герба на Великобритания (т.е. не е версията, която се използва в Шотландия). Мисля, че става дума за някакъв учен, но нещо не мога да си събера мислите днес. 😞 1 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 Едната от картинките не се вижда (или поне аз не я виждам) Посочените снимки имат ли връзка с перспективата? Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 (редактирано) преди 7 минути , Граф Вронски каза: Това, което виждам, от първата снимка е английската версия на герба на Великобритания (т.е. не е версията, която се използва в Шотландия). Мисля, че става дума за някакъв учен, но нещо не мога да си събера мислите днес. 😞 Да, във Великобритания сме. 🙂 преди 7 минути , bulpa каза: Едната от картинките не се вижда (или поне аз не я виждам) Посочените снимки имат ли връзка с перспективата? Едната снимка е на графика в сиви тонове. Не, няма връзка с перспективата. Редактирано 1 февруари, 2019 от Таньо Връзка към коментар
Фил Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 преди 14 минути , bulpa каза: Едната от картинките не се вижда (или поне аз не я виждам) 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 Има една 4-та снимка, която не се вижда. Тази с дървото се вижда... 2 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 Допускам, че дървото е препратка към Нютон, който да е ученът, разрешил проблема с прозореца. Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 (редактирано) преди 29 минути , chandni каза: Има една 4-та снимка, която не се вижда. Тази с дървото се вижда... Благодаря! При мене се вижда, но очевидно има проблем. Можеш ли да я вместиш, т.к. не мога да коригирам повече поста. Ако не ти е удобно сега, малко по-късно аз ще копирам целия пост и ще я прикача. Редактирано 1 февруари, 2019 от Таньо Връзка към коментар
Фил Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 преди 17 минути , chandni каза: Има една 4-та снимка, която не се вижда. Тази с дървото се вижда... О, да, аз защо реших, че дървото не го вижда bulpa, не знам ... 1 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 преди 14 минути , Zaro каза: Допускам, че дървото е препратка към Нютон, който да е ученът, разрешил проблема с прозореца. Не, но ти си много наблюдателен - вгледай се в полето зад дървото - това е връзката между снимки 1 и 2 и всичко друго нататък. Зидарят е изпълнил задачата си сам. Решението е едно единствено. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 преди 11 минути , Таньо каза: Благодаря! При мене се вижда, но очевидно има проблем. Можеш ли да я вместиш, т.к. не мога да коригирам повече поста. Ако не ти е удобно сега, малко по-късно аз ще копирам целия пост и ще я прикача ... Добавена 🙂 1 Връзка към коментар
Климент Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 решението на задачката е построяването квадрат, чиито върхове са средите на прозореца, той има същата площ като оставащите правоъгълни триъгълници от оригиналния прозорец. 3 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 Мисля, че е много по-просто решението след като го видях на рисунката. Изгражда се шахматна структура от плътни тухли. Така се покрива 50 % от прозореца без да се намалява размера му. Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 (редактирано) преди 6 минути , Климент каза: решението на задачката е построяването квадрат, чиито върхове са средите на прозореца, той има същата площ като оставащите правоъгълни триъгълници от оригиналния прозорец. ... т.е. новият прозорец е половината на първия по площ. Да , това е решението! Чудесно. Жокерът вече е ползвам. На къде ни води той. Редактирано 1 февруари, 2019 от Таньо Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 (редактирано) преди 9 минути , Таньо каза: ... т.е. новият прозорец е половината на първия по площ. Да , това е решението! Чудесно. Жокерът вече е ползвам. На къде ни води той Грешка 🙂 Няма грешка, Tom Tower, Оксфорд. Томас Мор. Редактирано 1 февруари, 2019 от Zaro 2 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 преди 10 минути , Zaro каза: Tom Tower, Оксфорд. Да! преди 11 минути , Zaro каза: Томас Мор. Не, посоката е друга. 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 (редактирано) преди 10 минути , Таньо каза: Да! Не, посоката е друга. Кристофър Рен и ложите на свободните масони? Редактирано 1 февруари, 2019 от Zaro Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 (редактирано) преди 14 минути , Zaro каза: Кристофър Рен? Не ... Под дървото има шахматно поле. Снимката с козлето и питката е подсказка към нещо имащо изключително много общо с двете логически загадки, а всички заедно водят до един човек. Редактирано 1 февруари, 2019 от Таньо Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 (редактирано) Жокер: На това място не пускат външни посетели, но тази снимка може да бъде между втора и трета в горната поредица. Редактирано 1 февруари, 2019 от Таньо Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 (редактирано) преди 14 минути , Таньо каза: Жокер: На това място не пускат външни посетели, но тази снимка може да бъде между втора и трета в горната поредица. Е това е вътрешността на Крайст Чърч, където се намира тая кула Том, а снимката е от вътрешната и страна, а таванът на втората снимка е от нева там. Оградите по полето са слагани за да не се разпространяват болестите по животните, но не виждам връзка. Редактирано 1 февруари, 2019 от Zaro 1 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 (редактирано) преди 14 минути , Zaro каза: Е това е вътрешността на Крайст Чърч, където се намира тая кула Том, а снимката е от вътрешната и страна, а таванът на втората снимка е от нева там. Оградите по полето са слагани за да не се разпространяват болестите по животните, но не виждам връзка. Оксфорд, Крайст Чърч университет, шахматното поле е в едно приказно място е връзката между логическите задачи и един човек, който знае, може, учи, обучава, пише и е четен и днес от малки, големи и по-големи до студенти, математици, мислители и преподаватели. Редактирано 1 февруари, 2019 от Таньо Връзка към коментар
Василена Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 Къде е правена снимката ? Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 3 minutes ago, Василена said: Къде е правена снимката ? Който познае снимката, той и тогава пуска следваща загадка. 1 Връзка към коментар
Василена Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 преди 7 минути , aleksandrina каза: Който познае снимката, той и тогава пуска следваща загадка. Опс, това съм го пропуснала . Съжалявам. Мислех , че всеки може . 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега