Marusinka Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 Може съвсем да се бъркам, но много ми прилича на Динарските планини в Черна Гора. 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 (редактирано) преди 5 часа, Marusinka каза: Може съвсем да се бъркам, но много ми прилича на Динарските планини в Черна Гора. Черна гора е единствената държава на Балканите, където все още не съм бил (макар че се се надявам тази година това да се промени) 🙂 А всички посетени от мене страни съм ги отбелязал в профила си. Скалата от снимките е доста популярна сред алпинистите от околността и не само. Най-лесно се стига дотам с влак, като се слиза на ето тази гара 🙂 A зад гарата се отваря ето такава гледка 🙂 Редактирано 24 февруари, 2019 от master_of_germs 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 В Испания? 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 (редактирано) преди 30 минути , AlexandraKo каза: В Испания? В Испания е, да 🙂 Макар и местните жители да не са особено доволни от това... Щом държавата вече е разпозната, няма смисъл да крия как изглежда влакът. ЖП линията е невероятно живописна, минава през множество такива тунели и мостове над ждрела и покрай езера. Ето и още малко снимки на същото езеро до гарата. Редактирано 24 февруари, 2019 от master_of_germs 2 1 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 Скалата Кабо Регина ли е? 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 преди 3 минути , master_of_germs каза: В Испания е, да 🙂 Макар и местните жители да не са особено доволни от това... Щом държавата вече е разпозната, няма смисъл да крия как изглежда влакът. ЖП линията е невероятно живописна, минава през множество такива тунели и мостове над ждрела и покрай езера. Ето и още малко снимки на същото езеро до гарата. Леле... Сега ме накара да отворя картата 😄 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 За такова влакче може да се отбиете до гара Септември. Маршрутът му до Добринище предлага същите тунели и гледки. Не се сдържах @master_of_germs извинявай. Посипвам си главата с пепел. 1 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 преди 5 минути , AlexandraKo каза: Скалата Кабо Регина ли е? Рока Режина (така се произнася на каталонски), но приемам отговора за абсолютно верен 🙂 Ти си наред 🙂 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 преди 1 минута , master_of_germs каза: Рока Режина (така се произнася на каталонски), но приемам отговора за абсолютно верен 🙂 Ти си наред 🙂 Е дай малко подробности де... Или поне как се изписва в оригинал, за да си я намерим 🙂 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 преди 1 минута , master_of_germs каза: Рока Режина (така се произнася на каталонски), но приемам отговора за абсолютно верен 🙂 Ти си наред 🙂 На мене, кабо и рока ми е все едно- скала или камък:((((( До там ми се разпростира испанският.:(((( Някой друг да пусне следващата снимка, моля. 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 (редактирано) Благодаря за възможността, @AlexandraKo Моята загадка е - къде се намирам? Редактирано 24 февруари, 2019 от Eva eva 4 1 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 (редактирано) преди 3 минути , Eva eva каза: много красива снимка и много българска ми стои ....;-) Редактирано 24 февруари, 2019 от giafil 3 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 (редактирано) @patilana - Този влак се нарича Tren dels llacs (на каталонски - езерният влак). Тръгва от Леида (Lleida на каталонски, местните го произнасят Йейде) или на кастилски - Лерида. Град, заради който си струва да се отдалечите малко от туристическия комерс по каталонското крайбрежие. (На тая ливада в продължение на месец всяка вечер след времето за сиеста сме ритали мачлета и местните лапета ми се кланяха при споменаването на България и Стоичков 😄 ) Езерният влак стига до Побла дел Сегур като минава по ждрелата на река Сегре. По-скоро пейзажът прилича на Искърското дефиле донякъде, ама само донякъде... щеше наистина да прилича, ако имахме жп линия покрай Панчарево, Пасарел и язовир Искър в комплект с дефилето. И още няколко езера да имаше. И ако Рила беше малко по-висока, за да съперничи на Пиренеите. И все пак прилича 🙂 Особено като интериор е сходен с теснолинейката от Септември. Или поне така беше преди 17 години, когато се повозих на това влакче, което в моите очи засенчи дори и шедьоврите на Гауди 🙂 @Rainy, искаше си малко време да напиша подробностите 🙂 Скалата е Roca Regina (Режина на каталонски, Рехина на кастилски 🙂 ) Гaратa се казва Cellers-Llimiana и може да се каже, че е еквивалент на Гара Лакатник за областта на Леида, що се отнася до катераческите маршрути. Има и пешеходен маршрут около скалата, а на когото не му се катери, може просто да си лежи на сянка под дърветета на брега на езерото Terradets или да кара каяк. Редактирано 24 февруари, 2019 от master_of_germs 15 1 3 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 преди 27 минути , Eva eva каза: Благодаря за възможността, @AlexandraKo Моята загадка е - къде се намирам? Пиеш си кафето на Снежанка Tower ☕😀. 6 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 @Radnev точно там съм 🙂 Твой ред е. 2 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 За две години - две познати места .... почти като @AlexandraKo съм🤠. 2 8 Връзка към коментар
Климент Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 Това ми прилича на някой hotel de ville Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 Па на мен ми прилича на Библиотеката в Льовен. 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 24 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2019 (редактирано) По-скоро университетска библиотека 😉 Edit: губя с фотофиниш 😄 Редактирано 24 февруари, 2019 от master_of_germs 1 1 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 26 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2019 На 24.02.2019 г. в 12:57, AlexandraKo каза: Па на мен ми прилича на Библиотеката в Льовен. Правилно. Това е Библиотеката на Льовен. Градчето е съвсем близо до Брюксел и почти половината от населението му са студенти. Самата Библиотека е много стара и е част от Католическия университет, създаден още през 1425г. По време на Първата световна война, библиотеката е срината изцяло, така че на снимката реално виждаме модерна сграда в стар облик. Александра, ти си на ход ...😀 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2019 Моля, някой друг да пусне снимка. Връзка към коментар
seaell Публикувано: 26 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2019 Ще се възползвам. Кой е градът? 2 Връзка към коментар
gecuTa Публикувано: 28 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2019 Сградата на библиотеката е много красива,но не знам само на мен ли ми направи по-силно впечатление паметника пред нея.А именно ... 4 Връзка към коментар
akair Публикувано: 1 март, 2019 Сподели Публикувано: 1 март, 2019 On 2/26/2019 at 11:01 AM, seaell said: Ще се възползвам. Кой е градът? Тимишоара в Румъния. Жълтата катедрала се казва Св Георги. 4 Връзка към коментар
seaell Публикувано: 1 март, 2019 Сподели Публикувано: 1 март, 2019 преди 6 часа, akair каза: Тимишоара в Румъния. Жълтата катедрала се казва Св Георги. Правилно! @akair пускай следващата загадка. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега