neuromancer Публикувано: 11 април, 2019 Сподели Публикувано: 11 април, 2019 преди 37 минути , домосед каза: Хайде на баобабите! Каква е връзката между този баобаб, тези баобаби, които съм снимал аз (къде ?) и този брадат господин? нещо не се е качила първата снимка Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 11 април, 2019 Сподели Публикувано: 11 април, 2019 преди 7 минути , neuromancer каза: нещо не се е качила първата снимка Там си е... Иначе за чичкото и неговите баобаби: https://africageographic.com/blog/baines-baobabs-botswanas-ancient-oasis-2/ 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 11 април, 2019 Сподели Публикувано: 11 април, 2019 (редактирано) преди 2 часа, neuromancer каза: нещо не се е качила първата снимка Не знам защо. Качвам ги пак. преди 2 часа, Adventurer каза: Иначе за чичкото и неговите баобаби: https://africageographic.com/blog/baines-baobabs-botswanas-ancient-oasis-2/ Да. Търсене в гугъл по първата картинка връща точно този сайт. Приемам отговора за верен, макар и да не си си направил труда поне да го резюмираш със свои думи на български тук. Портретът е на Томас Бейнс - английски художник и пътешественик по Африка и Австралия през Викторианската ера. Баобаба на първата картинка го е рисувал, а на групата баобаби на втората - намират се в националния парк Нхаи пан в Ботсвана - е оставил името си. @Adventurer е на ход. Редактирано 11 април, 2019 от домосед 1 1 Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 11 април, 2019 Сподели Публикувано: 11 април, 2019 преди 2 часа, домосед каза: Да. Търсене в гугъл по първата картинка връща точно този сайт. Не, че е важно, но "търсене в гугъл по първата картинка" няма как да "върне точно този сайт". Както и да е, извинявам се за намесата, продължавайте си играта. 1 Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 Айде да не излезе после, че аз съм ви затрил играта, ето нещо лесно, покрай което много магеланци трябва да са минавали. Какво е това, къде е, от кога е там, защо е там, кой го е сложил там? 2 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 (редактирано) преди 1 час, Adventurer каза: кой го е сложил там Аз съм на телефон в момента и не е добре видимо като на компютър, ама това не са ли скали, т.е. сложени от природата? Или за надрасканите черти е въпросът? Редактирано 12 април, 2019 от Емика 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 преди 2 часа, Adventurer каза: Айде да не излезе после, че аз съм ви затрил играта, ето нещо лесно, покрай което много магеланци трябва да са минавали. Какво е това, къде е, от кога е там, защо е там, кой го е сложил там? Някой от Локо София? 3 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 1 minute ago, Zaro said: Някой от Локо София? Благо Георгиев също може да е драснал там. 🤣 1 2 Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 @Емика, в правилна посока си... въпросът "кой" и втората снимка бяха за заблуда. Остава основният въпрос "къде", "откога" и "защо" ще се изяснят в последствие. В защита на гореспоменатите вандали, само ще кажа, че хора не са замесени в случая, за много популярен природен феномен говорим... по-лесно е отколкото си мислите... ама много по-лесно... 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 "Ритлите" в Искърския Пролом, край Лютиброд. 1 4 Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 И така Ритлите, освен един от най-известните геоложки феномени у нас, са отвесни скали в Искърското дефиле с височина до 80 метра, дебелина до 7 метра и дължина до 400 метра, образувани са преди около 110-120 милиона години в тогавашния плитък морски риф и в следствие на ерозионни процеси остават само най-здравите пластове, които стърчат и до днес. С други думи имаме си малка природна китайска стеничка по дефилето... 🇧🇬🙂 @master_of_germs ти си. 13 2 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 23 minutes ago, Adventurer said: 🇧🇬🙂 @master_of_germs ти си. Него не мо'еш го пипнеш на такава тема. 🤣 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 (редактирано) Като сме почнали на такваз тема за природни феномени и понеже днешният ден на космонавтиката е толкова магелански и повечето от нас обичат да се зареят в небесата - къде природата е изрисувала тази форма? ❤️ Редактирано 12 април, 2019 от master_of_germs 4 2 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 (редактирано) преди 15 минути , master_of_germs каза: Като сме почнали на такваз тема за природни феномени и понеже днешният ден на космонавтиката е толкова магелански и повечето от нас обичат да се зареят в небесата - къде природата е изрисувала тази форма? ❤️ Поздравления, много оригинално. Ще следя с интерес за отговора. ------ А иначе, си се ъпгрейднал - много дървета. До сега ни изпитваше само на чукари, камънаци, тук-таме покрити със сняг. Сваляш надморската височина. Ще стигнеш и до някой плаж. Редактирано 12 април, 2019 от ven62 2 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 (редактирано) преди 7 минути , ven62 каза: Поздравления, много оригинално. Ще следя с интерес за отговора. ------ А иначе, си се ъпгрейднал - много дървета. До сега ни изпитваше само на чукари, камънаци, тук-таме покрити със сняг. Направо съм затънал до твоето ниво - снимал съм от морското равнище 😄 😛 По-точно - от плиткогазещо безмоторно плавателно средство в движение. Редактирано 12 април, 2019 от master_of_germs 1 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 преди 27 минути , master_of_germs каза: Като сме почнали на такваз тема за природни феномени и понеже днешният ден на космонавтиката е толкова магелански и повечето от нас обичат да се зареят в небесата - къде природата е изрисувала тази форма? ❤️ Я дай някой камъняк. Това сърце е много субективна работа. 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 преди 2 минути , master_of_germs каза: снимал съм от морското равнище Ти пък издаде единствения параметър, за който се бях сетил сам 😧 1 1 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 В момента, Zaro каза: Я дай някой камъняк. Това сърце е много субективна работа. Камъняк 😉 На няколко метра от мястото, където е правена предната снимка. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 преди 16 минути , master_of_germs каза: Камъняк 😉 На няколко метра от мястото, където е правена предната снимка. Сега и аз имам някаква идея. Щото освен, че се шегувам с теб и те попрочитам чат-пат. 3 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 Няма смисъл да издевателствам. Особено на такава светла дата. 🙂 Това е на още няколко метра от предните снимки. Кой е островът? 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 Вярно ли никой не го познава тоя остров цели 34 минути? Аз да попитам тихичко не е ли това острова на Джеймс Бонд? 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 преди 6 минути , Polina каза: Джеймс Бонд? Тоя па кой е? 3 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 (редактирано) преди 25 минути , Polina каза: Вярно ли никой не го познава тоя остров цели 34 минути? Аз да попитам тихичко не е ли това острова на Джеймс Бонд? Не е той. Той не е на метри, а на километри от горните снимки. И за 34 минути с каяка не бих могъл да се придвижа до него с моето темпо 🙂 Някой участник на световно първенство обаче със сигурност би се справил с такава задача 🙂 преди 18 минути , Фичо каза: Тоя па кой е? Не е от нашите 😉 Редактирано 12 април, 2019 от master_of_germs Връзка към коментар
Oldkozel Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 Hong island 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 12 април, 2019 Сподели Публикувано: 12 април, 2019 преди 2 минути , Oldkozel каза: Hong island Приемам го за верен отговор, макар че наоколо има поне дузина острова с това име. Не е най-известният Хонг, който е по-близо до Ао Нанг, а е Хонг в залива Панг Нга. И двата имат прекрасни лагуни. Този от снимката е по-приятен за каране на каяк (не за плуване, че е голям мътнеж), а лагуната на другия е удачна за плуване по-скоро 🙂 Ти си наред 🙂 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега