AlexandraKo Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 преди 14 минути , домосед каза: Правилен отговор! Ето още няколко снимки от музейната сбирка за Сезария Евора Вместо да обяснявам коя е Сезария Евора от Миндело, Кабо Вердо, ето едно нейно изпълнение. Но не точно от Нижегород. @Zaro е на ход! Не разбрах, защо, тази страница от вестник е в този музей. Би ли обяснил, моля. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 преди 3 минути , AlexandraKo каза: Не разбрах, защо, тази страница от вестник е в този музей. Би ли обяснил, моля. Защото пише, че на 11 стр. във вестника има статия за Сезариа Евора 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 преди 1 минута , домосед каза: Защото пише, че на 11 стр. във вестника има статия за Сезариа Евора Аха, сега разбрах. Благодаря! Потърсих в един руски сайт и там пише, че през април 2011 е била на посещение в Нижни Новгород и от редакцията са и подарили този вестник, където имало нейно интервю. https://sp-off.livejournal.com/78048.html 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 @Фичо, той пое в правилната посока. 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 2 юни, 2019 Сподели Публикувано: 2 юни, 2019 преди 2 часа, Zaro каза: @Фичо, той пое в правилната посока. въпросът беше за града, ти си Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 А бе не намирам нещо подходящо, ама да върви играта. Давам 5 минути снимката да бъде разпозната 1 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 Много тишина. Я да видим това жокерче дали ще помогне? 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 Нерха. Балконът на Европата 🙂 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 преди 43 минути , chandni каза: Аликанте? Някой май не е гледал "Синьо лято". преди 37 минути , master_of_germs каза: Нерха. Балконът на Европата 🙂 Нерха. Заведението "Чанкете" се намира на улица "Антонио Ферандис - Чанкете", която минава покрай репликата на лодката "Дорада" на, колкото и да е изненадващо, Чанкете. 3 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 Какво е шареното плавателно средство на преден план и къде се намира? 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 юни, 2019 Сподели Публикувано: 4 юни, 2019 Няма предположения и никой не иска жокери, което би трябвало да значи, че такива са нужни... По принцип друга снимка мислех да кача, ама @Zaro с предната загадка ме вкара в асоциации с Чанкете и неговата "Дорада" на сушата... Така - ето го търсеното плавателно средство по-отблизо... Въпросното плавателно средство е било спряно от движение по политически причини, въпреки че е било в пълна изправност. На следващата снимка се пада скрито от дърветата в дясно. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 4 юни, 2019 Сподели Публикувано: 4 юни, 2019 За подводницата нямам никаква идея каква е/що е, но на последната снимка разпознавам без колебание крепостта Suomenlinna/Sveaborg близо до Хелзинки 3 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 4 юни, 2019 Сподели Публикувано: 4 юни, 2019 преди 52 минути , домосед каза: За подводницата нямам никаква идея каква е/що е, но на последната снимка разпознавам без колебание крепостта Suomenlinna/Sveaborg близо до Хелзинки Ти си наред 🙂 Крепостта е Суоменлинна (по шведски - Свеаборг) - част от отбранителната система на Швеция, Русия и Финландия в различни периоди и понастоящем един от седемте обекта на ЮНЕСКО във Финландия. Представлява комплекс от 4 островчета, свързани с мостове и се ползва от военните и досега. Като за толкова малък остров има доста музеи и галерии, някои от които са със свободен вход. Подводницата е Vesikko и е част от няколко обекта, които съставят военния музей на Суоменлинна. Подводницата е участвала в операции по време на Втората световна война във Финския залив. В резултат на Парижкото мирно споразумение от 1947 г. на Финландия се забранява да има собствени подводници и всички финландски подводници стават на скрап, освен Весикко, която е превърната в музеен експонат. Отворена е за посещения през 1973 г., а ето тук може да си направите един виртуален тур из вътрешността на подводницата: https://www.thinglink.com/video/913675598549745665 5 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 преди 9 часа, master_of_germs каза: Ти си наред 🙂 Благодаря. Пасувам днес. Който има интересна загадка по снимка/и да пуска! Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 Ето нещо от мен 🙂 Къде се намират тези музайки? 2 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 преди 6 минути , Eva eva каза: Ето нещо от мен 🙂 Къде се намират тези музайки? Пафос. Археологичен парк. 1 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 Хехе, браво! @Marisha ти си 🙂 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 Сега нямам възможност да пусна снимка. Който иска да се включи, да пуска. Връзка към коментар
Радо Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 Аз май не съм участвал в тази игра досега - така, че ще се опитам да се включа със скромен принос: 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 Аз мисля, че е в Макао. 1 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 Макао? ПП С @AlexandraKo писахме едновременно 🙂 2 Връзка към коментар
Радо Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 преди 5 минути , bulpa каза: Макао? ПП С @AlexandraKo писахме едновременно 🙂 Да, в Макао е. 3 от снимките са в хотел The Venetian (май най-хубавия хотел, в който съм бил 🙂 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 В момента, Радо каза: Да, в Макао е. 3 от снимките са в хотел The Venetian (май най-хубавия хотел, в който съм бил 🙂 Защото не си бил в The Parisian, разправят, че е надминал Венеция-та😉 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега