Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

преди 3 минути , Фичо каза:

Докара си "+"-а , сега остава да заработиш 6-ицата. :smile3: 
Добре, понеже не се вижда много от околното пространство, пускам допълнителна снимка

20190525_160546.jpg

Аз предлагам още два плюса ако някой каже от какъв метал е изработвана "Победа".  😉

Връзка към коментар
преди 13 минути , Goal & Boss каза:

Залагам на Талин.

Отличен залог! 

Това е Талин, началото на стария град и едно реставрирарно ретротакси, марка ГАЗ-М-20 „Победа“ , автомобил, произвеждан от Горковските автомобини заводи в годините 1946-58.  

Ти си наход! 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 13 минути , Goal & Boss каза:

Разтопени каски на Вермахта 😛

Не зная дали не е градска легенда, но многократно съм чувал включително и от руснаци, че автомобилът е изработван от претопени германски оръжия, танкове, автомобили, оборудване и т.н. В самото име има символика, че е кръстена на победата, а и има хубава препратка към:  

"Да изковем от мечовете плугове" е статуя на съветския скулптор Евгений Вучетич, която се намира пред сградата на ООН в Ню Йорк. Подарена е от лидера на СССР Никита Хрушчов през 1959 г. като знак, че след края на Сталинизма Москва поне на думи иска да води политика на разоръжаване и разведряване. Съдбата обаче явно обича да се шегува. Копие на статуята "Да изковем от мечовете плугове" има и в Москва и се намира на улица "Крымский Вал".

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, dikrasteva каза:

Хайде и аз къде съм и какво снимат всички!

GOPR10263.JPG

Ти си в СП, в Петропавловската крепост, това е Наришкин бастион и всички гледат обедния залп, който, по тяхна си традиция оповестява средата на деня, всеки, Божи  ден.

Крепостта има форма на шест лъчева звезда, кулите са шестостенни и бастионите са шест.А пък гледките отгоре са страхотнииии!

• Харесвам 5
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 31 минути , dikrasteva каза:

Кой друг, ако не @AlexandraKo Ти си повече от Уикипедия. възхищавам ти се!

Благодаря ти!

Ама, ако човек е бил там, как няма да се сети?

Мястото на изпитващия, пак е вакантно.

Който има желание, да заповяда, моля!

• Благодаря 1
Връзка към коментар
12 minutes ago, AlexandraKo said:

Ми то, пише, къде е:))))

Давай, спешно, друга!:))))

После видях, че пише. 😜

След като я качих. Иначе "скрих" номера на колата. Хе хе. 

Къде е тази шарена уличка (предполагам няма и това да затрудни) :

DSC00224.JPG

• Харесвам 3
Връзка към коментар

тя е точно ...;-) Да кажа няколко думи. Катедралата се казва св. Яков и е строена както повечето готически катедрали доста дълго време ...около 100г. от 1431г. до 1535 г. Трима архитекти са ръководели строежа един след друг Франческо ди Джакомо, Георгиус Далматик, Николо ди Фиорентино. Има 71 образа на най-вероятно местни жители, деца, мъже и жени. Много красива постройка...

Алекс ти си или някой който има желание 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.