Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Е чак никой да не иска да се пробва...

Ето една снимка от нета, от 1929г. (но всъщност за загадката е важна друга година -1943), на която освен телефона (модел к1 мк236)

wp5059e35f_05_06.jpg.01fe419f39c9c25412ab008e52f48479.jpg

...се забелязва една църквичка с ей такива красоти вътре (а за името може да се досети сам човек):

IMG_20190629_183401.jpg.539ce2f7b766bb5d1577e475617a8791.jpg

IMG_20190629_183449.jpg.9cd580c6c765a038c197a164d504d739.jpg

IMG_20190629_183532.jpg.a754f17dc2a469189584be4111dc1273.jpg

IMG_20190629_183521.jpg.0ab8f921b53c23e387b3deda47a20749.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Църквичката, естествено е Св. Богородица, селцето е Tyneham,Англия. През 1943 година , по заповед на Чърчил, евакуират жителите му и не им позволяват да се върнат, чак , до наши дни. Има вид на изоставено. А от черно - белите фотографии там, се вижда, какво е било, преди евакуацията. Само, не помня, дали, тази евакуация, не беше, за да се осигурят тренировъчни войскови терени.:(((

Заливът е на “юрския бряг”.Ама, то, там им много  такива красиви места по брега.

• Харесвам 3
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 24 минути , AlexandraKo каза:

За да не спира играта. Кой е градът и къде съм застанала, за да направя снимката?

IMG_9481.JPG.0f9aea15670e1fb0fd9b4a84033a40b9.JPG

Не съм ходил там, но би трябвало да е Марсилия. Разположението на тези вълноломи е прекалено типично, за да се сбърка с нещо друго. Бърз поглед върху картата на града ми показва, че най-вероятно си при базиликата Notre Dame de la Garde.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, master_of_germs каза:

Не съм ходил там, но би трябвало да е Марсилия. Разположението на тези вълноломи е прекалено типично, за да се сбърка с нещо друго. Бърз поглед върху картата на града ми показва, че най-вероятно си при базиликата Notre Dame de la Garde.

Ходила съм там преди доста време, но ми се срува прекалено от високо снимано.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, master_of_germs каза:

Точно, от терасата на базиликата съм снимала в Марсилия. Тази снимка я има в темата ми за рождените дни.

Мастер, ти си наред, моля!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Извинявам се, проспал съм отговора на @AlexandraKo

А и бях извън мрежата. И понеже сега от работа пак нямам как да кача мои снимки, ще се възползвам от мрежата да сложа снимка, която не е моя (но пък имам съвсем същата от миналата година) и е снимана недалеч от местата, където се скитах през уикенда...

А и отдавна не сме вдигали по-сериозно надморската височина в тази тема... Тъй де!

Кои са тези езера?

ezera.jpg.5e4e123221aef8b5b74ffdb2b7bb4898.jpg

Връзка към коментар

Явно никой няма предположения или пък желание за отговор...

Тогава нещо по-лесно; други едни езера, които не са чак толкова далеч от предишните, на два-три часа пеш по билото примерно.DSC00238.thumb.JPG.09ef9019e001591f87971c334604323f.JPG  

За тези поне знам, че се посещават и от други магеланци, включително през последния уикенд се разминахме горе с някои 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , wiliko каза:

... аз ги знам, че неделя ги пообиколихме...но ще оставя друг да ги назове...подсказвам в Рила са.... 😉 

За тебе специално важи още предишната загадка; да познаеш онези другите езера 🙂 Подсказка - до тях маркирана пътека няма 🙂 

П.П. Ако никой друг не се включи до утре, предавам ти щафетата за следваща загадка 😉 

Връзка към коментар
Преди 1 час, master_of_germs каза:

Явно никой няма предположения или пък желание за отговор...

Тогава нещо по-лесно; други едни езера, които не са чак толкова далеч от предишните, на два-три часа пеш по билото примерно.DSC00238.thumb.JPG.09ef9019e001591f87971c334604323f.JPG  

За тези поне знам, че се посещават и от други магеланци, включително през последния уикенд се разминахме горе с някои 🙂 

На по ниска надморска височина ли са?

Да знам, дали да следя темата тия дни или … да чакам.:wink:

:biggrin:

• Смея се 2
Връзка към коментар
В момента, ven62 каза:

Да знам, дали да след темата тия дни или … да чакам.:wink:

Аз мисля, че вече се разбрахме, че височината на върховете се мери от центъра на Земята! :grin:

Връзка към коментар
преди 11 минути , ven62 каза:

Да знам, дали да след темата тия дни или … да чакам.:wink:

Не чакай! 😉 С няколко метра по-ниско са. Но не чак толкова много. И едната, и другата групи езера се намират между 2200 и 2300 м н.в.

Жокер: Приблизително по средата между едните и другите се намира най-голямото ледниково езеро на Балканите.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, дядо Пепи каза:

20150930_170032.jpg

Бенидорм, провинция Аликанте, Испания. На преден план е Playa Poniente, следва нос със стария град El Castell и Playa Levante.

Моя снимка на същото място от подобна, но по-ниска, гледна точка:

Benidorm.jpg

Редактирано от VladimirK
Уточнение
Връзка към коментар
преди 1 час, master_of_germs каза:

Втората снимка със сигурност са Рибни езера. Между двете е хижата.

За първата - зависи по кое било е тръгнал Мастера и колко било може да вземе за 3 часа.

Ако е тръгнал по южното било на запад към Рилския манастир, биха могли да бъдат Дяволски езера. 

преди 14 минути , VladimirK каза:
Преди 1 час, дядо Пепи каза:

20150930_170032.jpg

Бенидорм, провинция Аликанте, Испания. На преден план е Playa Poniente, следва нос със стария град El Castell и Playa Levante.

Моя снимка от подобна, но по-ниска гледна точка:

Моля, следвайте правилата и пускайте/познавайте снимка само след познаване на предишната

• Харесвам 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 25 минути , домосед каза:

...

За първата - зависи по кое било е тръгнал Мастера и колко било може да вземе за 3 часа.

Ако е тръгнал по южното било на запад към Рилския манастир, биха могли да бъдат Дяволски езера. 

Моля, следвайте правилата и пускайте/познавайте снимка само след познаване на предишната

Според мен грешиш. "Новите" езера не са в Рила.

За 3 часа @master_of_germs се е прехвърлил в Пирин.

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , домосед каза:

Втората снимка със сигурност са Рибни езера. Между двете е хижата.

Точно Дяволските езера са, под Рилецкото било. Поне на картите обикновено така ги пишат, но сред планинарите са по-известни като Джендемски езера.

Рилецкото било ми е едно от най-любимите места по нашите планини. Трудно може някъде другаде да се видят у нас толкова много езера за толкова кратко време. При това преходът е съвсем лек, защото билото е заравнено и затревено. В същото време няма стандартна туристическа лентова или колова маркировка и затова почти никой не ходи по него.

@домосед е наред. 🙂

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.