traveler Публикувано: 23 юли, 2019 Сподели Публикувано: 23 юли, 2019 преди 5 минути , AlexandraKo каза: Еми, толкова го мога на немски. Преписах от една диплянка.:))))) Изпускаш едно T https://goo.gl/maps/XJubEYzKPPHmxTfT6 2 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 23 юли, 2019 Сподели Публикувано: 23 юли, 2019 преди 1 минута , traveler каза: Изпускаш едно T https://goo.gl/maps/XJubEYzKPPHmxTfT6 @traveler печели ! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 юли, 2019 Сподели Публикувано: 23 юли, 2019 преди 1 минута , traveler каза: Изпускаш едно T https://goo.gl/maps/XJubEYzKPPHmxTfT6 Сигур, щом ме скъсаха:)))))) В момента, домосед каза: @traveler печели ! Да дава следващата снимка!:))) 2 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 23 юли, 2019 Сподели Публикувано: 23 юли, 2019 Predigtstuhlbahn Връзка към коментар
traveler Публикувано: 23 юли, 2019 Сподели Публикувано: 23 юли, 2019 преди 4 минути , домосед каза: @traveler печели ! Не е честно,само заради едно Т.Просто исках да блесна с немския. @AlexandraKo E 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 23 юли, 2019 Сподели Публикувано: 23 юли, 2019 В момента, AlexandraKo каза: Сигур, щом ме скъсаха:)))))) Ами нали трябва да си поддържам репутацията с трудни задачи Predigtstuhl е името на върха, докъдето качва лифтът. Буквално означава амвон, стол/катедра за проповядване. Лифтът наистина е в Бад Райхенхал и е най-старият работещ в оригиналния си вид лифт в света. Пуснат в действие през 1928. Конкурентът му за титлата край Ниагарския водопад от 1916 е модренизран значително няколко пъти през годините. 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 23 юли, 2019 Сподели Публикувано: 23 юли, 2019 преди 16 минути , traveler каза: Не е честно,само заради едно Т.Просто исках да блесна с немския. @AlexandraKo E Честно е, пък и аз отивЪм в ъгъла да се сТрамувЪм,че пиша с грешки на немски😥😀 1 4 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 23 юли, 2019 Сподели Публикувано: 23 юли, 2019 Добре,това е моята загадка,лесна и едновременно с това ми се иска да разбера какво точно е?Все се каня да потърся инфо и сега мисля,че ще го получа наготово. Кой е града? 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 23 юли, 2019 Сподели Публикувано: 23 юли, 2019 Порто? В парка пред съдебната палата. 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 23 юли, 2019 Сподели Публикувано: 23 юли, 2019 преди 55 минути , Marisha каза: Порто? В парка пред съдебната палата. @Marisha,точно там е.Само ако може някой да каже нещо за веселата компания.Мисля,че бяха четири такива и май на всяка група падналия беше различен.Всеки момент щеше да завали и не можах да ги разгледам,но алеята на която бяха много ме впечатли. 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 23 юли, 2019 Сподели Публикувано: 23 юли, 2019 Успях да открия нещо Този бронзов скулптурен комплект, от испанския скулптор Хуан Муньос, бе дарен на града от испанската компания Crédito y Caución, SA по време на Порто 2001 - Европейска столица на културата. Той се състои от четири комплекта пейки, където се разпределят няколко групи усмихнати говорители-тринадесет. Всяка фигура изобразява свое собствено движение, понякога наклонено напред, понякога в небалансирано положение, падащо от пейката, винаги с общ знаменател: израз на весел смях. 1 Връзка към коментар
Василена Публикувано: 24 юли, 2019 Сподели Публикувано: 24 юли, 2019 Italy Lago di Garda Malcesine Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 24 юли, 2019 Сподели Публикувано: 24 юли, 2019 преди 3 часа, Василена каза: Italy Lago di Garda Malcesine Ако говориш за загадката с лифта, не е старият в Малчезине, а е този: Вече го разнищихме въпроса. А и е видно от пръв поглед, в загадката кабинката е начупена, десетстенна, а в Малчезине е заоблена, продълговата и по-голяма. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 27 юли, 2019 Автор Сподели Публикувано: 27 юли, 2019 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 27 юли, 2019 Сподели Публикувано: 27 юли, 2019 Чакаме @Marisha да пусне снимка Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 27 юли, 2019 Сподели Публикувано: 27 юли, 2019 преди 2 часа, домосед каза: Чакаме @Marisha да пусне снимка В момента не мога да пусна снимка, така че който иска, да пуска. Връзка към коментар
Стоянка Публикувано: 27 юли, 2019 Сподели Публикувано: 27 юли, 2019 Нека аз, нека аз 😁 Откъде е тази снимка? 🙄 1 Връзка към коментар
Миланка Публикувано: 27 юли, 2019 Сподели Публикувано: 27 юли, 2019 "Мишкова нива" в Странджа. 1 Връзка към коментар
Стоянка Публикувано: 28 юли, 2019 Сподели Публикувано: 28 юли, 2019 Уточнихме района, но не е това 🙂 Връзка към коментар
Миланка Публикувано: 28 юли, 2019 Сподели Публикувано: 28 юли, 2019 Подножието на връх Градище, входа на пещерата известна като "гробницата на Бастет". 1 Връзка към коментар
Стоянка Публикувано: 28 юли, 2019 Сподели Публикувано: 28 юли, 2019 преди 29 минути , Миланка каза: Подножието на връх Градище, входа на пещерата известна като "гробницата на Бастет". Гробницата на Бастет- GPS координати- N 41.9907817, E 27.4825084 Задавате като желание връх Голямо градище и хващате пътя за Мишкова нива. На около 2 км след отбивката за тракийската гробница, поемате смело за границата с Турция. Когато тази мила дама(навигацията) ви каже,че сте на местоназначението си,което е баш на най-неподходящото място, продължете още около 300-500 метра напред и в лявата страна на пътя се вижда отбивката. Място има за една кола, втората трябва да се паркира на една страна 😄 До върха се стига по черен път, минавате кльона с вечната локва и бавно и внимателно започвате да изкачвате върха. Към километър-два е, пешеходно време го дават 7 минути, но както казва Петров-може и за 7,ама с дрон 😄 Гледката от върха е страхотна 🙂 На 5 минути надолу,под върха, е гробницата на Бастет. Ми... локва със зелена вода, иначе сенките са "въй"! Ред за снимка със загадка на @Миланка 🙂 И “вечната локва” Връзка към коментар
Миланка Публикувано: 28 юли, 2019 Сподели Публикувано: 28 юли, 2019 Къде се намира този храм. 1 Връзка към коментар
Миланка Публикувано: 29 юли, 2019 Сподели Публикувано: 29 юли, 2019 Давам жокер: Мястото е известно със супер толерантност мужду 5 религии. 1 Връзка към коментар
Венелин Публикувано: 29 юли, 2019 Сподели Публикувано: 29 юли, 2019 Тази толкова неопределена като стил църква трябва да бъде униатска / гръкокатолическа / католическа в православна страна. Моторчето (или даже две) лъха на Средиземноморие, а религиозната мешавица и евтините плочици сякаш може да са само на Балканите. Само че на Балканите успяваме да стигнем до 4 религии (София, Сараево и т.н.) и въпреки че петата според мене е униатската, нещо не се сещам къде е това толкова пъстро съжителство. Стрелям напосоки - Битоля? 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 юли, 2019 Сподели Публикувано: 29 юли, 2019 Puja Mandala,Нуса Дуа, Бали,Индонезия. Комплекс от 5 различни храма . Джамия,католическа църква / на снимката/,протестантска църква, Хиндуистки храм и Будистки храм. В Индонезия има и шеста религия.Я,да видим,кой знае коя е? Да де,ама,от магеланската инвазия,никой не се похвали,че е бил на това интересно място.:(((((Разбрахме само,кой най- евтино ял:))))))))) А то си заслужава да се види. Защото,на фона на ислямска Индонезия, Бали е изключително интересно място, 90% са будисти и никога там, не е имало конфликт на религиозна основа. Знаците на шестте религии в Индонезия. 9 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега