Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

преди 1 минута , traveler каза:

Изпускаш едно T

https://goo.gl/maps/XJubEYzKPPHmxTfT6

Сигур, щом ме скъсаха:))))))

В момента, домосед каза:

@traveler печели !

Да дава следващата снимка!:)))

• Смея се 2
Връзка към коментар
В момента, AlexandraKo каза:

Сигур, щом ме скъсаха:))))))

Ами нали трябва да си поддържам репутацията с трудни задачи :nono:

Predigtstuhl е името на върха, докъдето качва лифтът. Буквално означава амвон, стол/катедра за проповядване.

Лифтът наистина е в Бад Райхенхал и е най-старият работещ в оригиналния си вид лифт в света. Пуснат в действие през 1928.

Конкурентът му за титлата край Ниагарския водопад от 1916 е модренизран значително няколко пъти през годините.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 16 минути , traveler каза:

Не е честно,само заради едно Т.Просто исках да блесна с немския. @AlexandraKo E

Честно е, пък и аз отивЪм в ъгъла да се сТрамувЪм,че пиша с грешки на немски😥😀

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Добре,това е моята загадка,лесна и едновременно с това ми се иска да разбера какво точно е?Все се каня да потърся инфо и сега мисля,че ще го получа наготово.:smile:

Кой е града?

DSCF8800.thumb.JPG.32122e68c926af3e257deeabcfdfbfec.JPG

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 55 минути , Marisha каза:

Порто? В парка пред съдебната палата.

@Marisha,точно там е.Само ако може някой да каже нещо за веселата компания.Мисля,че бяха четири такива и май на всяка група падналия беше различен.Всеки момент щеше да завали и не можах да ги разгледам,но алеята на която бяха много ме впечатли.

DSCF8793.thumb.JPG.9c96008d3d4d4feed5c2ad43e010d862.JPGDSCF8796.thumb.JPG.06fce474cd26b5a907a0825700010c88.JPG

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Успях да открия нещо

• Този бронзов скулптурен комплект, от испанския скулптор Хуан Муньос, бе дарен на града от испанската компания Crédito y Caución, SA по време на Порто 2001 - Европейска столица на културата. Той се състои от четири комплекта пейки, където се разпределят няколко групи усмихнати говорители-тринадесет. Всяка фигура изобразява свое собствено движение, понякога наклонено напред, понякога в небалансирано положение, падащо от пейката, винаги с общ знаменател: израз на весел смях.
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Василена каза:

Ако говориш за загадката с лифта, не е старият в Малчезине, а е този:

image.png.e5d3a23037e9ca440f412ebc8bad3f95.png

Вече го разнищихме въпроса.

А и е видно от пръв поглед, в загадката кабинката е начупена, десетстенна, а в Малчезине е заоблена, продълговата и по-голяма.

Връзка към коментар
преди 29 минути , Миланка каза:

Подножието на връх Градище, входа на пещерата известна като "гробницата на Бастет".

Гробницата на Бастет- GPS координати- 

N 41.9907817, E 27.4825084

Задавате като желание връх Голямо градище  и хващате пътя за Мишкова нива. На около 2 км след отбивката за тракийската гробница, поемате смело за границата с Турция. Когато тази мила дама(навигацията) ви каже,че сте на местоназначението си,което е баш на най-неподходящото място, продължете още около 300-500 метра напред и в лявата страна на пътя се вижда отбивката. Място има за една кола, втората трябва да се паркира на една страна 😄 До върха се стига по черен път, минавате кльона с вечната локва и бавно и внимателно започвате да изкачвате върха. Към километър-два е, пешеходно време го дават 7 минути, но както казва Петров-може и за 7,ама с дрон 😄

Гледката от върха е страхотна 🙂

На 5 минути надолу,под върха, е гробницата на Бастет. Ми... локва със зелена вода, иначе сенките са "въй"!

Ред за снимка със загадка на @Миланка 🙂

И “вечната локва”

055F5A25-9D2F-4C6D-AECB-09E406B95934.jpeg

Връзка към коментар

Тази толкова неопределена като стил църква трябва да бъде униатска / гръкокатолическа / католическа в православна страна. Моторчето (или даже две) лъха на Средиземноморие, а религиозната мешавица и евтините плочици сякаш може да са само на Балканите.

Само че на Балканите успяваме да стигнем до 4 религии (София, Сараево и т.н.) и въпреки че петата според мене е униатската, нещо не се сещам къде е това толкова пъстро съжителство. Стрелям напосоки - Битоля?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Puja Mandala,Нуса Дуа, Бали,Индонезия.

Комплекс от 5 различни храма . Джамия,католическа църква / на снимката/,протестантска църква, Хиндуистки храм и Будистки храм.

В Индонезия има и шеста религия.Я,да видим,кой знае коя е?

Да де,ама,от магеланската инвазия,никой не се похвали,че е бил на това интересно място.:(((((Разбрахме само,кой най- евтино ял:)))))))))

А то си заслужава да се види.

Защото,на фона на ислямска Индонезия, Бали  е изключително интересно място,  90%  са будисти и никога там, не е имало конфликт на религиозна основа.

Знаците на шестте религии в Индонезия.

0767354001419178302_0.jpg.c747f10ce51a58d49aaf521fdc10b78b.jpg

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.