Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

преди 46 минути , Adventurer каза:

قصر عمرة

Много бързо разгадано, браво! Ти си.

преди 24 минути , stebal каза:

Напомня ми за  тракийската могила в село Александрово.

Не, Quseir Amra в Йордания - на 50тина километра от столицата Аман.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, stebal каза:

Напомня ми за  тракийската могила в село Александрово. 

....но си говорехме,че фигурите още не са супер красиви, а са изобразени с всичките си недостатъци. Това май я правеше по стара от Казанлъшката.....😀

и на мен снимката много ми напомни на Александровската гробница , даже се порових за да видя по ясна снимка , защото ми стана интересно какво точно преследват и какви са животните в снимката на @cck...

при нас в Александровската гробница е глиган и има много ясен символ...

IMG_8490.JPG

IMG_8492.JPG

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Хайде малко да се върнем в наши дни за разнообразиe, къде е това, каква е сградата долу ниско (и от къде съм я снимал), защо съм прекарал няколко часа в нея и какво важно събитие се е случило там преди години? 

qzpic1.jpg.26357372095811493df97a580c78e6b1.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Прекарал съм аз там известен брой третини покрай "плаващи" патоци, но чат пат и ангели се "спускат" недалеч от замъка на Спящата красавица. За купчинка сребро и никел преди повече от десетилетие "боричкали" са се две "нации". 

Що е то? 

Връзка към коментар

Диснилееееенд!

И като тръгнем по следата, стигаме до Ориндж Каунти, Анхайм - градчето, дето се намира.

И пак, по следата, по следата, стигаме до:

Anaheim Regional Transportation Intermodal Center

• Харесвам 2
  • Браво 3
Връзка към коментар

Браво! Имаме познат град - Анахайм, и мястото от където е направена снимка - регионалния транспортен център.  
Остава само да разберем, кое е спортното съоръжение отсреща и кой и за какво се е преборил там... използвайте Гугъл.

Връзка към коментар
преди 14 минути , aleksandrina каза:

оф топик- това онзи град от историята с Flixbus ли е? 🙂

Точно същият е...  ако някой не я чел още, тя е безплатна екстра в случая... :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Анахайм е градче в Ориндж Каунти, Калифорния известно освен с немското си име и с първия и единствен Дисниленд построен под вещия поглед на Уолт Дисни през 1955 г., с хокейния отбор Анахаймските патоци и бейзболният Ангелите на Лос Анджелис.

Сградата долу ниско е Honda Center сниманa от регионалния транспортен център в Анахайм, това е домът на Анахаймските патоци, известни преди като Могъщите патоци (Mighty Ducks/Великите патета) по едноименния филм на техните създатели от Дисни. Патоците са първия хокеен тим от Калифорния, които печели купа Стенли, това се случва през сезон 2006-2007, като финалният пети мач срещу Сенаторите от Отава е именно на това място.   

https://en.wikipedia.org/wiki/Anaheim,_California

@AlexandraKo е на ред.

• Харесвам 5
  • Браво 2
Връзка към коментар
2 minutes ago, cck said:

Топло - Югоизточна България. Градът в кадъра е доста по-голям от Лещен, а селцето с кръчмата... е на 10тина км.

Аз имах предвид откъде е снимано. Явно не е от Лещен. 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , cck каза:

Топло - Югоизточна България. Градът в кадъра е доста по-голям от Лещен, а селцето с кръчмата... е на 10тина км.

С подсказката...село Делчево и гледка към Гоце Делчев. Шапковата кръчма.

преди 19 минути , cck каза:

С подсказката...село Делчево и гледка към Гоце Делчев. Шапковата кръчма.

Връзка към коментар

3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. 

Съобщението е автоматично. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.