Стоянка Публикувано: 15 август, 2019 Сподели Публикувано: 15 август, 2019 Цитат:"Дата на разрушаване: август 2015 г." Щастливци са тези, които са го видели, за нас остават снимките 😞 Връзка към коментар
Lorette Публикувано: 15 август, 2019 Сподели Публикувано: 15 август, 2019 преди 1 час, master_of_germs каза: Палмира 😞 Едно прекрасно място! Ти си наред 🙂 преди 2 часа, master_of_germs каза: Палмира 😞 Едно прекрасно място! Ти си наред 🙂 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 Бях си приготвил нещо в мой стил, като например коя от изредени няколко снимки е снимана от най-малка надморска височина, но реших да не ви го причинявам, особено на @ven62 😁 Не съм убеден, обаче, че познаването на този 🏰 ще е по-лесно... ( В противовес на популярното в темата: "...от мене нещо лесно..." 😅 ). П.П. Макар че много бих искал да узная и отговора на загадката на @cck от предната страница. 1 1 Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 преди 2 часа, master_of_germs каза: 😁 Не съм убеден, обаче, че познаването на този 🏰 ще е по-лесно... ( В противовес на популярното в темата: "...от мене нещо лесно..." 😅 ). С толкова много любители на Италия, надали 🙂 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 преди 4 часа, master_of_germs каза: П.П. Макар че много бих искал да узная и отговора на загадката на @cck от предната страница. Подсказвам - близката част на Азия 🙂 1 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 Японската градина в Истанбул. 1 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 преди 9 минути , cck каза: В Коня: Но защо отговори? Трябваше да напишеш, че не е в Истанбул и да продължим да търсим вярното място в Турция. 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 Мастерът искаше да узнае отговора и аз смея ли да увъртам 🙂 А и той е дал по тежка замъкова задача. 1 1 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 преди 5 минути , cck каза: А и той е дал по тежка замъкова задача. Доломитска... 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 преди 21 минути , AlexandraKo каза: Доломитска... Тъй, тъй... По същата логика, по-която и аз щях да кажа анадолска за снимката на @cck 😁 Та тоя ми ти замък е преминал през не една и две кризи управлявал не едно и две села в околността, ама най-известното от тях навява мисли за някакви бежански кризи, едва ли не... 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 преди 6 часа, master_of_germs каза: Бях си приготвил нещо в мой стил, като например коя от изредени няколко снимки е снимана от най-малка надморска височина, но реших да не ви го причинявам, особено на @ven62 😁 Не съм убеден, обаче, че познаването на този 🏰 ще е по-лесно... ( В противовес на популярното в темата: "...от мене нещо лесно..." 😅 ). П.П. Макар че много бих искал да узная и отговора на загадката на @cck от предната страница. Нещо "железен" ми се вижда този замък/крепост. Толкова "железен" та чак Мел Гибсън и шотландските бойци имат нещо общо. ... Но името не си спомням. … М..ка му. А такава загадка бях подготвил на @AlexandraKo … дето не мож я позна. ----- p.s. Сега като прочетох какво съм написъл … Да не заблудя останалите. В Доломите си е. 1 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 Този замък да не няма общо с Бухенщайн? 🙂 На някой Бург... 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 Ами има нещо общо и с желязо, и с Бухенщайн, даже направо това си е едно от имената му. (В тоя регион нали всичко си има по три имена, че да е по-лесно 😄 ). Иначе, ако приемем италианското име за най-официално, е castello di Andraz... Та нека @akair да зададе следващата загадка. https://de.wikipedia.org/wiki/Burg_Andraz http://www.castellodiandraz.it/it/ С Мел Гибсъл и шотландците не се сещам да има нещо общо, но всяка събота през лятото се ползва, ако не за филмов декор, то поне като такъв за концерти. Вярно, че то из Доломитите няма изобилие от замъци, a доколкото ги е имало, през Първата Световна са ги доразрушили. Ама това беше единственото място, където почти нямаше други хора, освен нас и мислех, че не е особено познато. Подведох се оттам, че по баирите е пълно с ... баирбудали като мене 😄. Пък Магеланците в тая тема сa от съвсем различен вид мултифункционални машини. 🙂 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 Когато беше там (в Доломитите) попрочетох това онова за тях (ти си виновен) До тогава ги знаех само като наименование - Доломити, Дарданели, Апенини, ... Знам, че няма да отида, та поне да прочета. В района се е добивала желязна руда и се преработвала в съседните долини по много качествен начин. В средновековието се правели едни от най-качествените мечове, които били използвани дори в Шотландия. А замъка/крепостта пазел(а) рудниците и пътя на Желязото. Та така... И хич не заблуждавай Нямало да слага нещо на висока надморска височина. Този замък, според мен е на около 2000 м. и е отворен за посещение само лятото. 1 4 Връзка към коментар
akair Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 Аз предлагам @ven62 да пусне загадката, дето я е подготвил за @AlexandraKo и тя като (не) я познае, аз ще пусна след това (И казват да не дразниш лъва, когато спи... 🙂) 2 4 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 Приемам. Отличник е той! Че то аз хич не знаех за тоз замък, преди да го мерна измежду дърветата на някои завои и да видя табелка за 1.2 км туристическа пътека. После се оказа, че и с кола можело да се стигне. Всеки ден го подминавахме на връщане, докато не ни се отвори един час, свободен от катерене. И да, пазел е входа за рудниците, докато все още имало желязо. После дошъл Наполеончо и им казал "толкоз беше от вашия замък". Накрая, австрийците през първата световна и те метнали малко снаряди по него, нищо, че бил вече само руини, ей тъй, да се отчетат на началствата си и да покажат на 'талянците, че държат по-добрата позиция. Италянците от дума и бомби не им увряла главата и се мятали да щурмуват и там под Кол ди Лана настанала една кървавя баня... Но всъщност, австрийската позиция е била малко над двете хиляди надморска, замъкът е по-ниско 😉 После едни добри хора се сетили, че тия Доломити стават обект на ЮНЕСКО, та го постегнали замъка, сложили му даже стъклен покрив, да не го вали дъждът и да не го засират птичките, и му турили шест евро вход (само през лятото, както правилно отбеляза). Пък ние се изложихме и не ги дадохме тия пари и вече няма начин @AlexandraKo да не ни вкара в графата "ОР" (оптимизатори на разходи... меко казано 😉 ) 6 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 преди 1 минута , akair каза: Аз предлагам @ven62 да пусне загадката, дето я е подготвил за @AlexandraKo и тя като (не) я познае, аз ще пусна след това (И казват да не дразниш лъва, когато спи... 🙂) Хич не използвайте, че съм заета с други неща:)))) И @ven62, много добре знае че, ако пусне загадка с планинска пътечка, или три камъка, един връз друг,няма да я позная:)))И сигурно, такова е приготвил. Не за друго, ами, мразя да се щурам по такива места:))))) Бройте ме, че не съм познала / аууууу, срам, срам, срам/ и карайте натам:)))))))) 1 5 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 преди 39 минути , master_of_germs каза: Приемам. Отличник е той! Че то аз хич не знаех за тоз замък, преди да го мерна измежду дърветата на някои завои и да видя табелка за 1.2 км туристическа пътека. После се оказа, че и с кола можело да се стигне. Всеки ден го подминавахме на връщане, докато не ни се отвори един час, свободен от катерене. И да, пазел е входа за рудниците, докато все още имало желязо. После дошъл Наполеончо и им казал "толкоз беше от вашия замък". Накрая, австрийците през първата световна и те метнали малко бомби по него, нищо, че бил вече само руини, ей тъй, да се отчетат на началствата си и да покажат на 'талянците, че държат по-добрата позиция. италянците от дума и бомби не им увряла главата и се мятали да щурмуват и там под Кол ди Лана настанала една кървавя баня... Но всъщност, австрийската позиция е била малко над двете хиляди надморска, замъкът е по-ниско 😉 После, добри хора, се сетили, че тия Доломити стават обект на ЮНЕСКО, та го постегнали, сложили му даже стъклен покрив, да не го вали дъждът и да не го засират птичките, и му турили шест евро вход (само през лятото, както правилно отбеляза). Пък ние се изложихме и не ги дадохме тия пари и вече няма начин @AlexandraKo да не ни вкара в графата "ОР" (оптимизатори на разходи... меко казано 😉 ) Е, па вие сте си там:)))))) Как да ви изкарам, с тия оптимизации?:))))))))) 1 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 Сега като пускам загадката се замислих, че освен @AlexandraKo още 6491 магеланци не са били на това място. Т.е. няма да е съвсем честно спрямо тях, та затова пускам още една снимка, която, надявам се, също ще е интересна. Първия познал, която и да е от снимките, продължава играта. П.с. Благодаря @akair, дължа ти „едно раздаване“, но вярвам, че и за теб победата/познаването на загадката не е най-важното в играта. 2 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 Православно? Връзка към коментар
akair Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 Тази сграда си е направо историческа. Ама много историческа... 18 minutes ago, ДиянаВ said: Православно? Да. Дали ще е голям спйлър, ако кажа, че макар малцина да са ходили, всички са чували за нея 🙂 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 26 minutes ago, akair said: Тази сграда си е направо историческа. Ама много историческа... Да. Дали ще е голям спйлър, ако кажа, че макар малцина да са ходили, всички са чували за нея 🙂 Спокойно, няма да е спйлър, защото аз поне не знам какво е спйлър😀. Добре, православен храм с покрив от каменни плочи. Трябва да е някъде от предбалканския край. 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 35 minutes ago, ДиянаВ said: Спокойно, няма да е спйлър, защото аз поне не знам какво е спйлър😀. spoiler (alert) Клавиатурата не е достатъчно бърза на темпа ми на писане 🙂 2 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 18 август, 2019 Сподели Публикувано: 18 август, 2019 преди 39 минути , akair каза: spoiler (alert) Клавиатурата не е достатъчно бърза на темпа ми на писане 🙂 Спойлърите бяха повече от достатъчни и преди твоето пояснение, в самото формулиране на загадката, особено съчетано със скорошна активност в една от секциите на форума. 🤐 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега