Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Купол на театър-опера ли е?

Не е купол, не е сграда за театър/опера, НО може да се провеждат понякога малки театрални постановки. (въпреки че досега не съм чувал да е имало такива постановки)

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , ДиянаВ каза:

Тези образи на мъже, като маски ме заблудиха🧐. Има ли някаква връзка с араби, маври в Европа?

Има връзка с Европа, но не мисля , че има нещо общо с араби/маври (или поне моите познания не стигаъ до там).

Връзка към коментар
29 minutes ago, Граф Вронски said:

Има връзка с Европа, но не мисля , че има нещо общо с араби/маври (или поне моите познания не стигаъ до там).

Оххх, ще сънувам тези маски🙂

Връзка към коментар

Графът явно обича да снима нагоре към таваните. Един път герб, друг път - полилей... И като се има предвид и предната загадка, а и оня герб от отдавна, гласувам да е решил да си остане загадката на датска територия... Просто предполагам. Иначе нямам ни най-малка представа къде е тоя таван...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 35 минути , master_of_germs каза:

Графът явно обича да снима нагоре към таваните. Един път герб, друг път - полилей... И като се има предвид и предната загадка, а и оня герб от отдавна, гласувам да е решил да си остане загадката на датска територия... Просто предполагам. Иначе нямам ни най-малка представа къде е тоя таван...

Прав си за снимането на таваните. Харесват ми. 😄 Не сме на датска територия.

преди 25 минути , Zaro каза:

Аз пък имам усещането, че този таван е доста по-близко до нас.

Мх 😉

Връзка към коментар
преди 18 минути , ДиянаВ каза:

Давай

Руски писател я "наблюдава", банкерите прелитат покрай нея, но за щастие тя не е била построена, иначе би била свидетелка на жестоко убийство.

• Браво 1
Връзка към коментар

А бе знаех си от самото начало -бях сигурен,  че съм го виждал. Военният клуб в София. Руският писател е на Пушкин в градинката отсреща. Банкерите са ясни - БНБ е на 200 метра.

За убийството не знам кое имаш предвид.

• Харесвам 1
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

В Русия ли е?

Да не говориш за " Спас на Крови", която е построена на мястото на Ипатиевата къща, където е избито, цялото семейство на Николай Втори?

Не, не е Ипатиевата къща. Тя не ли е разрушена СЛЕД убийството на Романови, за да прекрият следите?

Връзка към коментар
преди 7 минути , Zaro каза:

А бе знаех си от самото начало -бях сигурен,  че съм го виждал. Военният клуб в София. Руският писател е на Пушкин в градинката отсреща. Банкерите са ясни -БНБ.

Правилно. За убийството - така го написах с цел да кажа за паметника на Стефан Стамболов, чиято глава е разрязана. Мисля, че покушението срещу него е станало около/пред сградата. 

Ето още малко снимки от залата. Миналата година имаше ден на отворените врати и влязох вътре. 🙂

20180915_154126.jpg.09bff9aa60680f14221eda9125ae5675.jpg

20180915_153836.jpg.7578a41e01199880ffa9349a578ac857.jpg

20180915_153814.jpg.f4199030a5757acc2de3c8bb044c7f78.jpg

@Zaro, ти си наред. 🙂

• Харесвам 4
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , Zaro каза:

А бе знаех си от самото начало -бях сигурен,  че съм го виждал. Военният клуб в София. Руският писател е на Пушкин в градинката отсреща. Банкерите са ясни -БНБ.

И убийството на Стамболов. С тоя жокер и аз се сетих... А хем абсолвентският ми бал навремето беше във Военния клуб... Ама кой да гледа полилеи 🙂 😕 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , master_of_germs каза:

И убийството на Стамболов. С тоя жокер и аз се сетих... А хем абсолвентският ми бал беше във Военния клуб

Стамболов е убит на Раковски пред НАТФИЗ. Има плоча.

Малко по-късно ще пусна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, Zaro каза:

А, аз мислех, че където му е паметникът в градинката Кристал. Грешно си спомням. 😞 Извинявам се за заблудата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , Zaro каза:

Да, там е посечен, но ако правилно си спомням, събитията, свързани с атентата, са се разигравали по цялата дължина на "Раковски". А той не умира веднага, а по-късно през нощта, в дома си. Там дето преди няколко години събориха едни исторически сгради и направиха бизнес-център 😕 

Така или иначе, всичките жокери насочваха към кръстовището на Раковска и жълтите павета. И сцената, която не е театър, за разлика от всичките други театри по Раковска. Ако и някои от жокерите да не са били съвсем точно формулирани, то не отнема от стойността на загадката. Поздравления @Граф Вронски 🙂 

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.