Adventurer Публикувано: 1 октомври, 2019 Публикувано: 1 октомври, 2019 Мда... вероятно сме в безпрецедентна ситуация, защото се оказа, че това симпатично градче никога не е било споменавано в целия необятен магелански форум... което ме кара да ви попитам искате ли направо да ви кажа кое е, че иначе май няма да стане и може да обвиним @Фичо за този професионален фал, че той ме забута в тази посока... 1 1
iMari Публикувано: 1 октомври, 2019 Публикувано: 1 октомври, 2019 Давай жокери,Фичо не ти е виновен😀 1 2
AlexandraKo Публикувано: 1 октомври, 2019 Публикувано: 1 октомври, 2019 преди 26 минути , Adventurer каза: Мда... вероятно сме в безпрецедентна ситуация, защото се оказа, че това симпатично градче никога не е било споменавано в целия необятен магелански форум... което ме кара да ви попитам искате ли направо да ви кажа кое е, че иначе май няма да стане и може да обвиним @Фичо за този професионален фал, че той ме забута в тази посока... Реката Бригах ли е?
master_of_germs Публикувано: 1 октомври, 2019 Публикувано: 1 октомври, 2019 Аз ще да запитам дали изобщо е в Германия. Че то за два-три часа от Майнц може да се озове човек в няколко други държави 🙂 1
Adventurer Публикувано: 1 октомври, 2019 Публикувано: 1 октомври, 2019 Да започнем малко по-отдалече търсената река се влива в друга река с келтско име - Некар, която е малко повече от два пъти по-дълга от нея. Иначе това е нашата река... 1
seaell Публикувано: 1 октомври, 2019 Публикувано: 1 октомври, 2019 Името на р.Рейн идва от келтски и означава - това, което тече.
Фил Публикувано: 1 октомври, 2019 Публикувано: 1 октомври, 2019 Преди 1 час, Adventurer каза: и може да обвиним @Фичо Айде за да не ме обвиняваш повече , да стрелям в тъмното с Швебиш Хал 2 1 2
Adventurer Публикувано: 1 октомври, 2019 Публикувано: 1 октомври, 2019 преди 23 минути , Фичо каза: Айде за да не ме обвиняваш повече , да стрелям в тъмното с Швебиш Хал Браво! Бях почнал да се отчайвам вече. Швебиш Хал или просто Хал e малък град от Баден-Вюртемберг до солния извор в долината на река Кохер недалеч от Щутгард и някога е имал статута на свободен от Империята (не говоря за модерната изгъзица на @Брани) град в продължение на пет века. Като архитектура е смесица от модерни и исторически сгради предимно от средновековието под формата на дъвени сглобки, готика и барок. Играе ролята и на образователен център и в него се намира клон на Гьоте-институт. Местният летен театър изнася представления на стълбите на катедралата или в модерния New Haller Globe. И една доста любопитна бонус история свързана с това градче: Portuguese Seek Greener Pastures in German Townhttps://www.spiegel.de/international/business/10-000-portuguese-seek-jobs-in-german-city-a-821118.html Да избягаш от кризата: Малко германско градче получи 10 000 молби за работа от португалци след репортаж в местно изданиеhttps://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2012/03/15/1788393_da_izbiagash_ot_krizata/ 7
Фил Публикувано: 2 октомври, 2019 Публикувано: 2 октомври, 2019 Нека някой, който има желание, да пусне снимка.
Goal & Boss Публикувано: 2 октомври, 2019 Публикувано: 2 октомври, 2019 На табелата пише, че къщата се дава под наем, а отдолу е даден телефон за връзка. 2 1 6 2
Adventurer Публикувано: 2 октомври, 2019 Публикувано: 2 октомври, 2019 Ти звъня ли вече? Аз ще изчакам да видя малко повече от къщата и поле ще видим... 3
ven62 Публикувано: 2 октомври, 2019 Публикувано: 2 октомври, 2019 Тази загадка на Заро изисква уважение. (не е пясъчник, сипей, планинска пейка, хребет т.е. някакъв чукар) Синкавите плочки азулежу и това "Se" - Португалия. Червеното/жълтово/охраво - по скоро Южна Португалия (Алгарв). Но аз като чуя Алгарв само за плажове се сещам... Тогава ми хрумна, че може "хитреца" @Заро да ни е метнал в Андалусия. От там само Севиля си знам. И по-конкретно: Катедралата на Севиля - не, Площада Испания - не, остава (за мен де) замъкът Алкасар т.е. нещо от/около него. Така, че ако е дошло време за жокери - @Заро кажи кое е топло, кое студено. 3 2 1
Граф Вронски Публикувано: 2 октомври, 2019 Публикувано: 2 октомври, 2019 преди 29 минути , ven62 каза: Тази загадка на Заро изисква уважение. (не е пясъчник, сипей, планинска пейка, хребет т.е. някакъв чукар) Синкавите плочки азулежу и това "Se" - Португалия. Червеното/жълтово/охраво - по скоро Южна Португалия (Алгарв). Но аз като чуя Алгарв само за плажове се сещам... Тогава ми хрумна, че може "хитреца" @Заро да ни е метнал в Андалусия. От там само Севиля си знам. И по-конкретно: Катедралата на Севиля - не, Площада Испания - не, остава (за мен де) замъкът Алкасар т.е. нещо от/около него. Така, че ако е дошло време за жокери - @Заро кажи кое е топло, кое студено. Цветовете - топли - затова се насочвам към Испания и Португалия. И надписът накланя везната към тях (не че имам познания по тези два езика). И мен плочките ме наведоха на мисълта за Португалия, но пък има и корона отгоре (монархия - към този момент е Испания), но ако е много стар герб, Португалия в миналото е била монархия, затова е ОК да има корона. Синьото ми дава признак за море или река. Тотално се обърках. Имаме и три лъва в позиция "Rampant" (различните позиции тук), какъвто има на герба на Испания. Затова залага за Испания. 😄 Но съм до тук. Повече идеи в момента не ми идват. 1
Adventurer Публикувано: 2 октомври, 2019 Публикувано: 2 октомври, 2019 Той Ven толкова го топли, че ще се излюпи вече... но само да побутна нещата и аз, тая къща с портокалова градина ли я дават под наем... примерно... така ми хрумна просто... не знам защо и аз.
Zaro Публикувано: 2 октомври, 2019 Публикувано: 2 октомври, 2019 Преди 1 час, ven62 каза: Тази загадка на Заро изисква уважение. (не е пясъчник, сипей, планинска пейка, хребет т.е. някакъв чукар) Синкавите плочки азулежу и това "Se" - Португалия. Червеното/жълтово/охраво - по скоро Южна Португалия (Алгарв). Но аз като чуя Алгарв само за плажове се сещам... Тогава ми хрумна, че може "хитреца" @Заро да ни е метнал в Андалусия. От там само Севиля си знам. И по-конкретно: Катедралата на Севиля - не, Площада Испания - не, остава (за мен де) замъкът Алкасар т.е. нещо от/около него. Така, че ако е дошло време за жокери - @Заро кажи кое е топло, кое студено. Знаех си, че трябваше да ти изпляскам някоя високопланинска. Patio de Banderas, дворът, през който се излиза от Алкасар. От там се открива много хубава гледка към Хиралдата и всички снимат нея. Аз снимах назад. @ven62 поема щафетата. 4 1 2
Zaro Публикувано: 2 октомври, 2019 Публикувано: 2 октомври, 2019 преди 7 часа, Goal & Boss каза: На табелата пише, че къщата се дава под наем, а отдолу е даден телефон за връзка. преди 7 часа, Adventurer каза: Ти звъня ли вече? Аз ще изчакам да видя малко повече от къщата и поле ще видим... На "обявата" не пише, че се дава под наем, а че сградата е "санирана" през 1889 година. Иначе е на хубаво място, с голям двор. 7
iMari Публикувано: 2 октомври, 2019 Публикувано: 2 октомври, 2019 Абе,ако не е близо до метрото не ми я фали 🙂 7
ven62 Публикувано: 3 октомври, 2019 Публикувано: 3 октомври, 2019 Това "познаване" беше абсолютно случайно, чист късмет. @Adventurer , шансовете ти да се настаниш в "къщата" клонят към 0. Не е на пазара. Но, ако рязко забогатаеш, ама много, или откриеш, че във вените ти тече "синя" кръв имаш някакви шансове да се настаниш в част от нея, като се ожениш за някоя истинска принцеса - колкото по-близка до испанската кралска фамилия, толкова по-добре. До колкото си спомням Алкасар и в момента е действащ дворец (частично) т.е. ползва се от испанското кралско семейство - само горните етажи. ------------------ И по същество: @Zaro, връщам жеста. Не е плаж, а и все пак съм се вирнал на някакво възвишение/хълм/планина (вече не си спомням )
Брани Публикувано: 3 октомври, 2019 Публикувано: 3 октомври, 2019 На 1.10.2019 г. в 20:50, Adventurer каза: Браво! Бях почнал да се отчайвам вече. Швебиш Хал или просто Хал e малък град от Баден-Вюртемберг до солния извор в долината на река Кохер недалеч от Щутгард и някога е имал статута на свободен от Империята (не говоря за модерната изгъзица на @Брани) град в продължение на пет века. Нашата Империя всъщност е доста по-стара. Ама четете бе хора, то си пише, смея да твърдя, на доста видно място: "... a long time ago in a galaxy far far away". 3
stebal Публикувано: 3 октомври, 2019 Публикувано: 3 октомври, 2019 Не ми се смейте, но ми прилича на София със лег смог ...малко поетично стана....
ven62 Публикувано: 3 октомври, 2019 Публикувано: 3 октомври, 2019 преди 34 минути , stebal каза: Не ми се смейте, но ми прилича на София със лег смог ...малко поетично стана.... Не.
akair Публикувано: 3 октомври, 2019 Публикувано: 3 октомври, 2019 Има хълм - явно не е в Холандия или Белгия 🙂 2
ven62 Публикувано: 3 октомври, 2019 Публикувано: 3 октомври, 2019 В момента, akair каза: Има хълм - явно не е в Холандия или Белгия 🙂 Така си е. А и в твоя вилает не е. Още не съм ходил там. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега