Adventurer Публикувано: 3 октомври, 2019 Публикувано: 3 октомври, 2019 преди 6 часа, Брани каза: Нашата Империя всъщност е доста по-стара. Ама четете бе хора, то си пише, смея да твърдя, на доста видно място: "... a long time ago in a galaxy far far away". И ти и доказателството ти сте железни, даже ти повече, направо буквално, така че това ще е явно един от редките моменти, в които няма какво да кажа. 1
ven62 Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 Да "повдигна" малко темата. Хора, верно ли не можете да го познаете този град?! Отдавам го на липсата на интерес - всички гледате снимките за календари 2020? Или пък снимката е калпава...
ДиянаВ Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 Плевен? Гледка от Панорамата, може би. Не оттеглям предположението за Плевен. Там сградите идват по-наблизо. В България ли е?
neuromancer Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 6 минути , ven62 каза: Да "повдигна" малко темата. Хора, верно ли не можете да го познаете този град?! Отдавам го на липсата на интерес - всички гледате снимките за календари 2020? Или пък снимката е калпава... ми аз нищо разпознаваемо не виждам по снимката 😀😀 тия мрежести блокчета за настилка само в България съм ги виждал 2
savagejo Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 Ще стрелям в тъмното и ще кажа София
ДиянаВ Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 1 minute ago, savagejo said: Ще стрелям в тъмното и ще кажа София Не е. Казано беше вече София - грешен отговор 😃
ven62 Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 Не е в БГ и въпреки това е свързан с България и по-специално с един от най-големите ни комплекси като народ. Ако разтегна снимката наляво веднага ще го познаете.
Pantelej Putnik Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 4 минути , ven62 каза: Не е в БГ и въпреки това е свързан с България и по-специално с един от най-големите ни комплекси като народ. Ако разтегна снимката наляво веднага ще го познаете. Македония, Скопие ???
savagejo Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 19 минути , ДиянаВ каза: Не е. Казано беше вече София - грешен отговор 😃 какво да кажа... блея си 1 1
ven62 Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 18 минути , Pantelej Putnik каза: Македония, Скопие ??? Ако приложим сравнителния анализ Скопие си е село. А и комплекса тук, бих казал, е обратен. т.е. Не
ven62 Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 Чудех се дали да продължа със скритите част от снимката или с обяснения: ОК Има една водка. Индиректно е свързана с този град.
Dessislava Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 (редактирано) Казан, Русия? Edit: Това с водката не го видях, но то в Русия толкова водки, че със сигурност на всеки град има поне по една кръстена 🙂 Редактирано 4 октомври, 2019 от Dessislava
ven62 Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 Не. В истинската Европа си е градът. 2
savagejo Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 4 минути , ven62 каза: Не. В истинската Европа си е градът. Полша?
Pantelej Putnik Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 "въпреки това е свързан с България и по-специално с един от най-големите ни комплекси като народ." Комплексите ни като народ са толкова много, че това изобщо не е жокер… 🙂 4
ven62 Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 В момента, Pantelej Putnik каза: "въпреки това е свързан с България и по-специално с един от най-големите ни комплекси като народ." Комплексите ни като народ са толкова много, че това изобщо не е жокер… 🙂 Склонен съм да се съглася, но подсказката с водката … е в същата посока. Хм, макар че няма да твърдя, че тази част от фактологията за града е най-характерната за него. преди 2 минути , savagejo каза: Полша? Не. Градът не е в Полша.
Фил Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 1 час, ven62 каза: Хора, верно ли не можете да го познаете този град?! ven, за другите не знам, ама аз се чудя - по какво се предполага да го познаем? Единственото, което се вижда, са тези бетонни паркинг блокчета, които и у мен предизвикаха някаква вероятна нагласа за България, което обаче се разбра че не е така. Има и храсти и дървета, които не изглежда да са чак толкова ендемични, че да бъдат индикация за местополжението. И оставят някакви сгради, които са толкова далеч в кадъра, че са почти по няколко пиксела ... 2
ven62 Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 43 минути , Фичо каза: ven, за другите не знам, ама аз се чудя - по какво се предполага да го познаем? Единственото, което се вижда, са тези бетонни паркинг блокчета, които и у мен предизвикаха някаква вероятна нагласа за България, което обаче се разбра че не е така. Има и храсти и дървета, които не изглежда да са чак толкова ендемични, че да бъдат индикация за местополжението. И оставят някакви сгради, които са толкова далеч в кадъра, че са почти по няколко пиксела ... Ами, аз си мислех, че който е бил там няма как да забрави такава гледка. Мястото е емблематично. Градът ми е много на сърце и , вероятно, не мога да бъда съвсем обективен. Но, да, съгласен съм с теб - прав си. Поправям се и пускам цялата снимка: @Фичо, хич не ме лайквай, а веднага познавай града! 1
Фил Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 Благодаря. Е, така вече с реката, бих предположил, че това е Виена. А подсказката с водка вероятно е свързана с Ян Собиески. 1 1
ven62 Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 @Фичо е наред. Да, това е Виена. На 20 метра от мястото, от където е снимката има паметник на Ян Собиески. Той е бил начело на "паневропейските" войски, които побеждават войската на Кара Мустафа при втората обсада на Виена. Тъкмо щях да напиша "Veni, vidi, …" като подсказка. Собиески леко я перифразира след битката през 1683г.на “Дойдох, Видях, Бог победи” Заповядай Фичо - пускай следващата загадка. ------------ И, надявам се да ме извините за липсата на достатъчно ориентири в първата снимки, ама тука сте такива "великани", че реших да ви затрудня на мах. 3
AlexandraKo Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 58 минути , Фичо каза: ven, за другите не знам, ама аз се чудя - по какво се предполага да го познаем? Единственото, което се вижда, са тези бетонни паркинг блокчета, които и у мен предизвикаха някаква вероятна нагласа за България, което обаче се разбра че не е така. Има и храсти и дървета, които не изглежда да са чак толкова ендемични, че да бъдат индикация за местополжението. И оставят някакви сгради, които са толкова далеч в кадъра, че са почти по няколко пиксела ... Все се каня, някой, като пусне такава загадка, да кажа един стар виц: Явява се студент, на изпит по анатомия. Професорът, гадняр, подхвърля един ситен кокал нагоре, скрива го и пита: “ а сега, ми кажи, коя кост от човешкото тяло е това”. Студентът, естествено, няма как да познае. Професорът - “ двойка, дай си книжката”. Студентът се обръща, показва си жопата, дето викат руснаците и отговаря: ” А сега, Вие познайте трите ми имена”. 5
ven62 Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 Браво @AlexandraKo , все се каниш и … се накани баш на снимката на Венчо. преди 54 минути , AlexandraKo каза: ... гадняр, ... На това му се вика "приятелски огън". 1 3
домосед Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 2 часа, ven62 каза: и комплекса тук, бих казал, е обратен Комплексът по Виена, не бих казал, че е национален, а - регионален за русенски окръг 😉 3
ven62 Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 4 минути , домосед каза: Комплексът по Виена, не бих казал, че е национален, а - регионален за русенски окръг 😉 Имах предвид комплексът ни от турското робство. Каквото и да стане … то ни е виновно. 1
Pantelej Putnik Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 22 минути , ven62 каза: Имах предвид комплексът ни от турското робство. Каквото и да стане … то ни е виновно. А ти как мислиш, дали едни "само" 500 години робство, тоест 20 поколения, не са се отразили на народопсихологията ни и изобщо не са причина за изостаналостта на балканските народи! Но хайде......това са други теми, а не снимки. 🙂 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега