Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Публикувано:
В момента, Pantelej Putnik каза:

А ти как мислиш, дали едни "само" 500 години робство, тоест 20 поколения, не са се отразили на народопсихологията ни и изобщо не са причина за изостаналостта на балканските народи! Но хайде......това са други теми, а не снимки. 🙂

:smile:

Естествено, че мисля.

Всеки ден виждам проявления на тази народопсихология, но и всеки ден (почти) чувам нелепите оправдания в коментираната посока ... Но, наистина, това е друга тема.

Публикувано:

Гледах снимката и си мислех: виждат се сякаш куполи на църкви, който приличат на тези в Румъния, Унгария и т.н., там обаче няма толкова голям град с височина до него, който да прилича на този. От друга страна - водка, комплекс на българите и т.н. ме водеше към Собиески, турците, робството, тоест Виена. Но как да е Виена, си мислех, след като се вижда неравна пътечка от градински бетонни елементи, които са си соц. сякаш, а и около пътечката е поокосено, но сякаш "през ръка", което не може да е направено от немци, австрийци, и т.н. 🙂 🙂 🙂  

• Смея се 1
Публикувано:

Аз съм от русенския край, но нямам комплекс от Виена, даже се чудя защо в днешно време се оприличават двата града. Вероятно по традиция отпреди 100 години. Виенчани нямат архитектурни украси като снопове кабели, опасващи сградите им и кръстосващи въздушното пространство от къде ли не, в допълнение с бръмчащи климатици и рекламни табели. Нямат бар и грил /независимо дали е от веригата Хепи или друга/, позициониран във и пред фасадата на театъра им. Нямат фалшиви плочки, на които в дъждовно време ако стъпиш, се мокриш до коленете. Нямат и като нашата Търла /който не знае какво е има едно забавно описание в Уикипедия за Тарла/Търла; най-общо е на нашето село сбора, който продължава към 2-3 седмици, с мургави продавачи и оператори на люлките, с продънваща тъпанчетата музика на БГ рапъри и поп-фолк звезди, като това събитие се провежда в парка на града или по градския кей/.

Така, че не искам да съм хейтър, но според мен нито Русе е Малката Виена, нито Търлата ни е Пратера 😃     

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 7 минути , Pantelej Putnik каза:

Гледах снимката и си мислех: виждат се сякаш куполи на църкви, който приличат на тези в Румъния, Унгария и т.н., там обаче няма толкова голям град с височина до него, който да прилича на този. От друга страна - водка, комплекс на българите и т.н. ме водеше към Собиески, турците, робството, тоест Виена. Но как да е Виена, си мислех, след като се вижда неравна пътечка от градински бетонни елементи, които са си соц. сякаш, а и около пътечката е поокосено, но сякаш "през ръка", което не може да е направено от немци, австрийци, и т.н. 🙂 🙂 🙂  

И ние леко разочаровани от соц. бетоновите плочки за паркинг слезнахме надолу до предградията на Виена и си оправихме настроението тук:

P1140536.JPG.51d8ff4d9b7af913a4f3276156948c60.JPG

Това подхожда ли на Виена :wink:

Сега, само някой да не каже "Къде са ти снимките от Операта, Квартала на музейте, Стефан дом, …"  Имам, имам … и от Мария Хилферщрасе също имам. :grin: 

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Снимката на ven62 беше интересна. Не е вярно, че няма отличителни белези. Жокерите пък бяха "тънки" и интелигентни. Все пак никой от нас тук няма нужда да види Айфеловата кула, за да познае Париж.

Пускайте нова снимка.

Публикувано:
преди 3 часа, ven62 каза:

Браво @AlexandraKo , все се каниш и … се накани баш на снимката на Венчо.:biggrin:

На това му се вика "приятелски огън".

:smile:

Ееее, ти си ми любимец и знам, че няма да се докачиш.:)))))

И си знаех, че ще усетиш тънкиО ми намек:))))))))

• Смея се 2
Публикувано:
3 hours ago, AlexandraKo said:

Явява се студент, на изпит по анатомия. Професорът, гадняр, подхвърля един ситен кокал нагоре, скрива го и пита: “ а сега, ми кажи, коя кост от човешкото тяло е това”.

Студентът, естествено, няма как да познае. Професорът - “ двойка, дай си книжката”.

Студентът се обръща, показва си жопата, дето викат руснаците и отговаря:

” А сега, Вие познайте трите ми имена”.

А на изпита по история професорът искал жертвите в Хирошима поименно.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 49 минути , akair каза:

А на изпита по история професорът искал жертвите в Хирошима поименно.

Само на ненашите хора....

Нашите хора минаваха само, с името на града...:)))))))

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Тоя път местоположението е дадено по условие: Рим

Загадката е какво са пуснали?

(Извинявам се, ако поставям в неравностойно положение по-младите магеланци, които не са запознати с явлението "пускане" отпреди 30+ години)

680209733_IMG_20191004_1514273.jpg.c73dc58abe5318b6f8d287a81aec37de.jpg

• Смея се 7
Публикувано:
преди 7 минути , домосед каза:

Загадката е какво са пуснали?

Банани в показния 🤣 или чакат за маса в някое заведение в Трастевере.

• Смея се 3
Публикувано:

Не е заведение, не са и банани. Уловката е, че съм се учудил, че точно за такова се редят в Рим. Все едно да се редят за дини в Ташкент през август

Публикувано:

Подобни опашки може да видиш в Рим пред лъскавите бутици, когато "пуснат" сезонните намаления.Но пък изхабената фасада на заден план,а и азиатци не виждам... 🙂

Нещо за хапване трябва да е..пица на парче?

Забелязала съм,че италианците,като много социални хора,обичат да се редят на опашки и въобще не е задължително да си заслужава чакането.Просто се кефят да си общуват 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 23 минути , домосед каза:

печели на фотофиниша!

Дай някоя друга по-сложна загадка 🙂 или някой, който има желание да пусне нова загадка.

В момента нямам възможност.

Публикувано:

3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. 

Съобщението е автоматично. 

Публикувано:

Струва ми се, че сякаш не ви харесва загадката или пък никой не се сеща къде е това.

ОК. Давам още един и последен жокер - в Гърция е и е на остров. Кой е островът и кое е селището?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.