master_of_germs Публикувано: 22 октомври, 2019 Публикувано: 22 октомври, 2019 Не е Кремъл 😉 Но доста хора, които са били в Кремъл, в крайна сметка са попаднали зад този зид 🙂 1
домосед Публикувано: 22 октомври, 2019 Публикувано: 22 октомври, 2019 преди 24 минути , master_of_germs каза: Не е Кремъл 😉 Но доста хора, които са били в Кремъл, в крайна сметка са попаднали зад този зид 🙂 Ако са изпадали в немилост са ходили на лагер в Соловецкия манастир, а ако са умирали в милост са намирали покой в Новодевичия. Не съм сигурен на кой от двата оградата прилича на това на снимката 2 1
master_of_germs Публикувано: 22 октомври, 2019 Публикувано: 22 октомври, 2019 @домосед, твой ред е 🙂 Новодевичият манастир, за огромно мое съжаление, е в тотална реконструкция и всичко е опасано в скелата, та нищо не може да се види от него и да е лицеприятно за снимане. Поводът за това е, че след 5 години ще се чества половин хилядолетие от основаването му. Има, обаче, сериозни опасения, че руската православна църква не го реконструира в автентичния му вид и съществува опасност да си загуби статута на обект на ЮНЕСКО. Гробището към него, обаче не е част от ремонта и си струва да му се отдели известно време. Тук са погребани много от най-известните държавници, военни, учени и културни дейци на Русия и Съветския съюз. Посещението на гробището е безплатно в работните часове. Повечето от паметниците са си истински произведения на изкуството. Ето, например, гробът на един от най-любимите ми актьори 🙂 6
домосед Публикувано: 24 октомври, 2019 Публикувано: 24 октомври, 2019 Загадката е Къде е то? и Що е то? По първия въпрос се търси град А по втория - автор. (Автор? Какъв автор? На какво автор?) Разрешава се ползването на търсачки!
iMari Публикувано: 24 октомври, 2019 Публикувано: 24 октомври, 2019 преди 4 минути , домосед каза: Автор? Какъв автор? На какво автор?) Автора би ли успокоил(макар и за кратко) гневния поглед на Грета Тунберг?😜
домосед Публикувано: 24 октомври, 2019 Публикувано: 24 октомври, 2019 преди 38 минути , Мари Николова каза: Автора би ли успокоил(макар и за кратко) гневния поглед на Грета Тунберг?😜 Тук пък аз се затруднявам да разгадя отговора. Не съм открил връзка между нещото на снимката и Грета Тунберг. 1
iMari Публикувано: 24 октомври, 2019 Публикувано: 24 октомври, 2019 Има арт проект в Манхатън Arcadia Earth,който призовава за малки промени в лайвстайла ни,които ще доведат до големи промени в бъдещето на планетата.Дръвчето заедно с надписа ме насочиха натам.Както и да е -грешна следа,явно 🙂
домосед Публикувано: 24 октомври, 2019 Публикувано: 24 октомври, 2019 преди 16 минути , Мари Николова каза: арт проект Това е вярното в отговора. Но не е достатъчно 😉
AlexandraKo Публикувано: 24 октомври, 2019 Публикувано: 24 октомври, 2019 Произведение на изкуството, основано на публични знаци. Част от проекта "Sculpture in the City". Square Mile, London, автор - Leo Fitzmaurice.
домосед Публикувано: 24 октомври, 2019 Публикувано: 24 октомври, 2019 преди 8 часа, AlexandraKo каза: Произведение на изкуството, основано на публични знаци. Част от проекта "Sculpture in the City". Square Mile, London, автор - Leo Fitzmaurice. Правилен отговор! Табелата Arcadia е една от скулптурите, в арт проекта Sculpture In the City. Табела, като всяка друга, която няма да забележиш, освен ако нещо не ти подразни периферията на съзнанието, че нищо в Сити не се казва Аркадия. Художникът си играе със знаци и конкретно – с препратка към митичната пасторална страна от Античността и Ренесанса сред пълните с претрупани с работа и грижи служители в стъклено-стоманените сгради наоколо. Ако обаче не си претрупан с работа и грижи турист, можеш да заделиш време да ги откриеш всичките двадесетина такива „скулптури“. Лов на съкровища! До всяко има карта къде са другите, но и с карта не е сигурно, че веднага ще го забележиш. Гипсови кресла или азиатски пленници е лесно, но надписи по прозорци, видеотавани и простряно на стълбове за лампи сари е една идея по-трудно. В крайна сметка се оказа, че съм пропуснал едно, но не ми се връщаше пак в Сити да го търся. Следващия сезон на проекта ще внимавам. Вместо това на една от снимките в няма творба от този проект. Можете ли да я откриете? А в албума съм им записал и имената, и художниците: https://photos.app.goo.gl/yadRDWJDfAQ391yS9 @AlexandraKo е на ход 7
AlexandraKo Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 преди 5 часа, домосед каза: Правилен отговор! Табелата Arcadia е една от скулптурите, в арт проекта Sculpture In the City. Табела, като всяка друга, която няма да забележиш, освен ако нещо не ти подразни периферията на съзнанието, че нищо в Сити не се казва Аркадия. Художникът си играе със знаци и конкретно – с препратка към митичната пасторална страна от Античността и Ренесанса сред пълните с претрупани с работа и грижи служители в стъклено-стоманените сгради наоколо. Ако обаче не си претрупан с работа и грижи турист, можеш да заделиш време да ги откриеш всичките двадесетина такива „скулптури“. Лов на съкровища! До всяко има карта къде са другите, но и с карта не е сигурно, че веднага ще го забележиш. Гипсови кресла или азиатски пленници е лесно, но надписи по прозорци, видеотавани и простряно на стълбове за лампи сари е една идея по-трудно. В крайна сметка се оказа, че съм пропуснал едно, но не ми се връщаше пак в Сити да го търся. Следващия сезон на проекта ще внимавам. Вместо това на една от снимките в няма творба от този проект. Можете ли да я откриете? А в албума съм им записал и имената, и художниците: https://photos.app.goo.gl/yadRDWJDfAQ391yS9 @AlexandraKo е на ход Според мен, това, бодливото, на последната снимка е излишно. Ама Аркадия са три - синя, жълта и кафява, две ти липсват. И №21 не я виждам при твоите. Ето, тук ги има всичките: https://www.sculptureinthecity.org.uk/artwork/9th-edition/ Хайде и от мен един артуърк:)))))
bulpa Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 преди 4 часа, AlexandraKo каза: Хайде и от мен един артуърк:))))) Що ми се струва, че това е в зелената площ в края на ул. Иван Вазов срещу военния клуб, до бившия партиен дом в Пловдив? 3 1
AlexandraKo Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 преди 1 минута , bulpa каза: Що ми се струва, че това е в зелената площ в края на ул. Иван Вазов срещу военния клуб, до бившия партиен дом в Пловдив? Не само ти се струва, ами си е баш там! Браво, ето, какво е да си майничка - знаеш всичко, свързано с твоя град! Заповядай, моля, за следващата загадка! А пък аз, след малко ще разкажа. 3
bulpa Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 Благодаря, @AlexandraKo След като сме на тема артуърк 🙂
Фил Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 преди 53 минути , bulpa каза: След като сме на тема артуърк 🙂 Тази скулптура е в Копенхаген , недалеч от скулптурата на втората "малка русалка", в чийто поглед се чете искрено учудване, доста разочарование и може би малко завист от обстоятелството, че всички китайци (пък и не само китайци) се тълпят да се снимат пред другата русалка на камъка във водата, а нея я подминават с безразличие и (почти) никой не я снима. Стана ми малко жал и затуй я щракнах няколко пъти. 7
bulpa Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 (редактирано) @Фичо, много си бърз 🙂 Точно така - в Копенхаген се намира, скулптурата се казва ZINKGLOBAL, направена е от скрап и символизира човечеството, като ни напомня за важността да имаме и да споделяме идеи, цели и визии за нашето пътуване към бъдещето като глобални граждани. (тренирам за ПР 😉 ) Твой ред е, давай следващата загадка, моля. ПП преди 10 часа, домосед каза: Следващия сезон на проекта ще внимавам. Много е зарибяваща тази игра, аз съм играла предния сезон - 8-ми, но поради липса на време, открих само № 7, 16, 17, 18 Редактирано 25 октомври, 2019 от bulpa допълнение 2
Фил Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 Преди да пусна следващата загадка, използвам за повод това, че @домосед отвори темата за Sculpture in the city , да споделя няколко снимки от 5-тото издание през 2015г. Ghost / Adam Chdzko Breakout II / Bruce Beasley "O My Friends, There Are No Friends" / Sigalit Landau Carson, Emma, Takashi, Zezi, Nia / Tomoaki Suzuki Forever / Ai Weiwei Charity / Damien Hirst Old DNA / Folkert de Jong 6 1 1
Фил Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 И в продължение на спонтанно оформилия се ден на изкуството и разни модерни градски скулптури и инсталации, ето и моята загадка - къде се намира този волен ездач на костенурки 2
AlexandraKo Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 Този волен ездач на костенурки, се радва на чудесната гледка, от върха на крепостта Намюр.😉 2 1
Фил Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 преди 14 минути , AlexandraKo каза: Този волен ездач на костенурки, се радва на чудесната гледка, от върха на крепостта Намюр.😉 Знаех си, че няма да е нужно много време за разгадаване - правилно, скулптурата се намира на моравата горе на Цитаделата в столицата на Валония - Намюр! Ти си на ход!
bulpa Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 преди 41 минути , Фичо каза: този волен ездач на костенурки Този се е подвизавал и във Флоренция 5 2
AlexandraKo Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 Тоя, дет е качен, на Цитаделата, преди това е бил на плажа в Оостенде, по повод, пак на някакъв Арт фестивал. После, го преместили в Намюр. Да пусне някой друг, моля!
Граф Вронски Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 Точно помислих да пусна (пак с тематиката на арт) и се усетих, че няма да затрудня @AlexandraKo 😄 Но хайде ще се престраша 😄 4
Фил Публикувано: 25 октомври, 2019 Публикувано: 25 октомври, 2019 преди 21 минути , Граф Вронски каза: Но хайде ще се престраша Хубаво ли беше на Лазурния бряг? 1 5
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега