AlexandraKo Публикувано: 25 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2019 преди 29 минути , Граф Вронски каза: Точно помислих да пусна (пак с тематиката на арт) и се усетих, че няма да затрудня @AlexandraKo 😄 Но хайде ще се престраша 😄 Там е най- любимото ми място! Направо ме уцели в десятката!Благодаря! Имах едно време, любим роман на Анри Троая - " Ейглетиерови". Те имаха леля там и всяко лято ходеха. Така си мечтаех да го видя това място! И когато го видях, за пръв път , след много години, се оказа наистина прекрасно! Нека някой друг го познае, пък аз ще си помечтая... 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 25 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2019 преди 13 минути , AlexandraKo каза: Имах едно време, любим роман на Анри Троая - " Ейглетиерови". хе-хе, и на мен ми беше любима , трилогията ... Аз пък съм запомнил от книгата как младежът от семейството си търсеше (и намираше) спонсори, които да му финансират пътешествията и което е най-странно (неведоми са невронните пътища и начинът на функциониране на паметта) - запомнил съм името на фондацията, от която получи най-много помощ - "Зелиджа", въпреки че вече не си спомням името на героя. 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 25 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2019 преди 1 минута , Фичо каза: хе-хе, и на мен ми беше любима , трилогията ... Аз пък съм запомнил от книгата как младежът си търсеше (и намираше) спонсори, които да му финансират пътешествията и което е най-странно (неведоми са невронните пътища и начина на функциониране на паметта) - запомнил съм името на фондацията, от която получи най-много помощ - "Зелиджа". А пък аз, че лелята имаше два фенека:)))) 4 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 25 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2019 преди 4 часа, Фичо каза: Хубаво ли беше на Лазурния бряг? Не, недей да ходиш там. 😄 Нека оставим @AlexandraKo и @Фичо да мечтаят. Очакваме още точното място. 🙂 2 4 Връзка към коментар
Neargale Публикувано: 26 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2019 ...много жокери дадохте за насока, май ще се окаже, че е в Монако 🙂 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 26 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2019 автор Jaume PLensa склуптурата е кръстил Номад и е на пристанището на Антиб Port Vauban (моето лично мнение, че тоя е "нацвъкал" полувината свят с подобни неща...) 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2019 преди 19 минути , giafil каза: автор Jaume PLensa склуптурата е кръстил Номад и е на пристанището на Антиб Port Vauban (моето лично мнение, че тоя е "нацвъкал" полувината свят с подобни неща...) Що бе, не ти ли харесват? Виж, какви са ефирни, като дантела, имат си стил и характер, пък и правилните букви... 1 1 Връзка към коментар
Neargale Публикувано: 26 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2019 Еха, разгледах му статуите в сайта страхотни са 🙂 Идеята му е впечатляваща "„Винаги съм си представял, че кожата ни е трайно татуирана с текст - нашият живот, нашите преживявания - татуирана, но с невидимо мастило. И тогава изведнъж някой е в състояние да дешифрира тези татуировки; този човек става любовник, приятел. Вероятно затова работя със скулптури като тази, тази човешка форма, съставена единствено от букви, като клетки." https://jaumeplensa.com/works-and-projects/sculpture Който е измислил тази игра, заслужава благодарности. 🙂 Обогатяваща е. 5 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 26 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2019 преди 58 минути , giafil каза: автор Jaume PLensa склуптурата е кръстил Номад и е на пристанището на Антиб Port Vauban (моето лично мнение, че тоя е "нацвъкал" полувината свят с подобни неща...) Ти си на ход! Връзка към коментар
giafil Публикувано: 26 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2019 От къде е снимката? С какво е известно това място и кой доста известен е погребан там? @AlexandraKo много ми харесват . За първи път му видях склуптура в Сингапур и бях много впечатлена. След доста време обаче почнах да му срещам склуптурите и по други краища на света и вече всичко заприлича на много комерс: Калатрава, Деймиън Хърст и подобни... За мен твореца трябва да се простира от минус безкрайност до плюс безкрайност....с една дума да е необятен , а тук просто е copy / paste ....стои страхотно където и да го поставиш...идеална форма на посредственоста... 2 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 27 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2019 Ще дам жокер за да не бавим играта... една от малкото сгради които оцеляват от Големият пожар и бомбардиравките на немците, но накрая ИРА успява да и нанесе сериозни поражения.. Връзка към коментар
Lorette Публикувано: 27 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2019 (редактирано) Интересно Редактирано 27 октомври, 2019 от Lorette Връзка към коментар
Георги Публикувано: 30 октомври, 2019 Автор Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 30 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 Англия, Лондон? Връзка към коментар
Стоянка Публикувано: 30 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 Palace of Westminster? Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 30 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 преди 6 часа, Граф Вронски каза: Англия, Лондон? Според мен няма съмнение, че става въпрос за Лондон. Все пак от дадения жокер става ясно за Големия пожар, бомбардировките на немците и атентат на ИРА, което несъмнено показва, че се касае за Лондон. Нека тези, които са били там, да вземат отношение. Посоченото от Стоянка е много вероятно да е отговорът, т.к. Уикипедия потвърждава жокерите. Само малко ми се струва леко подвеждащ въпроса "кой доста известен е погребан там", защото не един известен човек е погребан там, а напротив - доста са. 1 Връзка към коментар
wiliko Публикувано: 30 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 Сега от всички погребани в Palace of Westminster кой точно да наречем - "доста известен" - то що крале и царици...освен да заложи на хазарта и стрелям на посоки - Исак Нютон... 😂 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 30 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 На 27.10.2019 г. в 7:48, giafil каза: Ще дам жокер за да не бавим играта... една от малкото сгради които оцеляват от Големият пожар и бомбардиравките на немците, но накрая ИРА успява да и нанесе сериозни поражения.. Сейнт Хелънс Бишъпгейт? 3 1 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 30 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 @Zaro правилен отговор това е св. Хелена на Бишъпгейт , а известният е сър Томас Грешам създателя на Стоковата борса. Така изглежда отвън и е близо до Краставичката 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 30 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 преди 3 часа, wiliko каза: Сега от всички погребани в Palace of Westminster кой точно да наречем - "доста известен" - то що крале и царици...освен да заложи на хазарта и стрелям на посоки - Исак Нютон... 😂 Всъщност в Уестминстърския дворец не е погребан никой. Там заседават двете камари на британския парламент. 3 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 30 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2019 преди 18 минути , домосед каза: Всъщност в Уестминстърския дворец не е погребан никой. Там заседават двете камари на британския парламент. Вече не е така - там погребаха европейското членство на Обединеното кралство и може би самото него в този му вид. 😄 3 1 4 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 31 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 31 октомври, 2019 Нека пусне някой друг, нямам възможност в момента. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 ноември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 3 ноември, 2019 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 6 ноември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 6 ноември, 2019 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега