домосед Публикувано: 6 ноември, 2019 Публикувано: 6 ноември, 2019 Хермесовград (Ερμούπολη), остров Сирос, Гърция Сниман е православният хълм от такъв ъгъл, че да не се вижда по-високият католически 😉 4 2
Oshko Публикувано: 6 ноември, 2019 Публикувано: 6 ноември, 2019 Имаме победител - Домосед. Това е един от по-малко посещаваните острови - Сирос, иначе доста близо до доста по-известния Миконос. Въобразих си, че мога да затрудня Магеланци😉 Ето и снимка на двата хълма: 4
Фил Публикувано: 6 ноември, 2019 Публикувано: 6 ноември, 2019 преди 13 минути , Oshko каза: Въобразих си, че мога да затрудня Магеланци😉 Теоретично е възможно, особено ако завържеш и заключиш в някой килер AlexandraKo и Домосед 1 10 1
домосед Публикувано: 6 ноември, 2019 Публикувано: 6 ноември, 2019 преди 20 минути , Oshko каза: Въобразих си, че мога да затрудня Магеланци😉 Да, бе 😉 https://photos.app.goo.gl/JTrK1hGmNzuyGHpX9 3 1 1
домосед Публикувано: 7 ноември, 2019 Публикувано: 7 ноември, 2019 Всички снимки са от Лондон. Пита се къде е Бърти ? (при повече от един правилни отговори важи този, който аз имам предвид 🙂 ) 3
домосед Публикувано: 8 ноември, 2019 Публикувано: 8 ноември, 2019 преди 2 часа, Травеолани каза: Най-долу в ляво? Да! Английският крал Джордж VI, на галено - Бърти, защото първото от личните му имена е Албърт се опитва да се скрие зад китарата. Но @Травеолани го намери. Тя е на ход! Популярен филм за запознанство с тази историческа личност е този Още снимки от същата серия: https://photos.app.goo.gl/yXrTiB3hYYK9WCU48 3
Травеолани Публикувано: 8 ноември, 2019 Публикувано: 8 ноември, 2019 преди 6 часа, домосед каза: Да! Английският крал Джордж VI, на галено - Бърти, защото първото от личните му имена е Албърт се опитва да се скрие зад китарата. Но @Травеолани го намери. Тя е на ход! Йей - не очаквах аз да съм позналата, въпреки че като се питаше за Бърти се сетих веднага за Джордж VI. Аз обичам да гледам документални сериали за английското кралско семейство, най-добрият според мен е The Windsors, който проследява историята на династия от бащата на Бърти до днес. Ето новата загадка - къде се намира този фар? 3
akair Публикувано: 8 ноември, 2019 Публикувано: 8 ноември, 2019 38 minutes ago, Травеолани said: Ето новата загадка - къде се намира този фар? На крайбрежието на Тихия океан, от страната на Америка?
Травеолани Публикувано: 8 ноември, 2019 Публикувано: 8 ноември, 2019 преди 38 минути , akair каза: На крайбрежието на Тихия океан, от страната на Америка? Да :). Кой е щатът? Градът?
Евгени Димитров Публикувано: 10 ноември, 2019 Публикувано: 10 ноември, 2019 Задача с повишена трудност! Какъв е този мост и къде се намира?
Zaro Публикувано: 10 ноември, 2019 Публикувано: 10 ноември, 2019 преди 3 минути , Евгени Димитров каза: Задача с повишена трудност! Какъв е този мост и къде се намира? Елементарно. Дървен, над вода, вероятно езеро. 2
домосед Публикувано: 10 ноември, 2019 Публикувано: 10 ноември, 2019 На 8.11.2019 г. в 18:24, Травеолани каза: Да :). Кой е щатът? Градът? Орегон? Град няма на снимката 🙂
Травеолани Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 преди 20 часа, домосед каза: Орегон? Град няма на снимката 🙂 Да, в Орегон е - Heceta Head lighthouse. Води се към градчето Florence. По крайбрежието на Орегон има 9 все още функциониращи фара. Домосед - считам отговора за верен, ти си на ход :). 1
домосед Публикувано: 11 ноември, 2019 Публикувано: 11 ноември, 2019 Поглед към близкото бъдеще. Търсят се град, деноминация и светец 1
домосед Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 Жокер: тези двете са в същия град, но принадлежат на други деноминации 1
giafil Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 Ти ходи скоро до Армения , това някъде там ли е? Стрелям на посоки ...но на първата снимка много православна и много монументална е църквата...
AlexandraKo Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 Столицата на Трансилвания - Клуж. Cathedral Greco Catholic . Свети Михаил. 1 1
домосед Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 преди 3 минути , AlexandraKo каза: Столицата на Трансилвания - Клуж. Да преди 3 минути , AlexandraKo каза: Гръцката Ортодоксална църква. Не Жокер: Гръцка православна (Ἑλληνορθόδοξη, гр.) църква може да се тълкува или като поместната православна църква на Гърция, която не съм сигурен дали строи токова големи църкви в Гърция, камо ли в Румъния, или като обобщено за всички поместни православни църкви, включително нашата, руската и румънската. Тук обаче случаят е различен. преди 17 минути , AlexandraKo каза: Свети Михаил. Не Загадката остава отворена
Polina Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 Няма да е изненада ако е Св. Димитър, нали? 1
master_of_germs Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 Комай е Св. Йосиф. Греко-католическа румънска църква (или Обединена с Рим румънска църква)... Може и да не се казва точно така на български. Църковните дела са ми твърде неведоми, пък току-що от Домосед научих непознато досега за мене значение на думата "деноминация". 1
домосед Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 преди 10 минути , master_of_germs каза: Комай е Св. Йосиф. Греко-католическа румънска църква (или Обединена с Рим румънска църква) Да, това е правилният отговор. https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Română_Unită_cu_Roma,_Greco-Catolică Църквата е клон на католическата църква с римския папа, но ритуалът е православен. Българската такава е най-известна като Униатската църква, но има по-малък относителен дял сред християнската общност от румънската @master_of_germs е на ход! https://www.facebook.com/pages/Catedrala-Greco-Catolica-Sf-Iosif-Cluj/168765873313370 1
giafil Публикувано: 12 ноември, 2019 Публикувано: 12 ноември, 2019 @домосед Алекс е казала Cathedral Greco Catholic , а не Гръцката Ортодоксална църква. 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега