traveler Публикувано: 10 декември, 2019 Публикувано: 10 декември, 2019 преди 17 минути , Dessislava каза: В готическа катедрала /заради витражите/ , но не зная коя 😞 @AlexandraKo ако се върне в "Играта" ще разкаже доста за мисля любимите ѝ прозорчета /с най-добри чувства/ Не е точно катедрала,а около катедралата.
traveler Публикувано: 11 декември, 2019 Публикувано: 11 декември, 2019 преди 12 минути , Стоянка каза: Унгария? Не е. Аз много се заиграх.Но ето жокер - намира се в нещо като топла връзка между сграда и катедрала,на нивото на човешки ръст са.
Стоянка Публикувано: 11 декември, 2019 Публикувано: 11 декември, 2019 Ватикана, Свети Петър и Сан Анджело 😀 и с това ми се изчерпват идеите
traveler Публикувано: 11 декември, 2019 Публикувано: 11 декември, 2019 преди 58 минути , Стоянка каза: Ватикана, Свети Петър и Сан Анджело 😀 и с това ми се изчерпват идеите Не е,доколкото знам (от Дан Браун)между тях има тунел. Обекта е на остров.
traveler Публикувано: 11 декември, 2019 Публикувано: 11 декември, 2019 Острова е по-хладен.И прохода (моста) е между сграда,която сега е музей,преди е била синод или нещо подобно към църквата.
Фил Публикувано: 11 декември, 2019 Публикувано: 11 декември, 2019 Това ще да е прохода към криптата на Крайст Чърч в Дъблин. Не ни остана време да влезем вътре, но сега като си погледнах снимките, би трябвало да са ето тези прозорци : 2 5
traveler Публикувано: 12 декември, 2019 Публикувано: 12 декември, 2019 Да това е верния отговор.Прохода е между музея на викингите Дъблиния и катедралата Христова църква.Аз влязох само в музея,според мен може и да се пропусне.За катедралата и криптата нямах време. Това беше озвучено доста детайлно @Фичо ти си. 3
Фил Публикувано: 15 декември, 2019 Публикувано: 15 декември, 2019 Ето следваща загадка - какъв е този музей и къде се намира? и допълнителен жокер - една снимка с пейзажа наоколо:
stebal Публикувано: 15 декември, 2019 Публикувано: 15 декември, 2019 Не ми се смейте, но това ми прилича на кучешки нашийници... 1 1
Marusinka Публикувано: 16 декември, 2019 Публикувано: 16 декември, 2019 10 hours ago, stebal said: Не ми се смейте, но това ми прилича на кучешки нашийници... Точно нашийници са това в двореца Лийдс в Англия. 1
Стоянка Публикувано: 16 декември, 2019 Публикувано: 16 декември, 2019 преди 5 часа, Marusinka каза: Точно нашийници са това в двореца Лийдс в Англия. Леееле! А това по какъв повод?
Фил Публикувано: 16 декември, 2019 Публикувано: 16 декември, 2019 преди 18 часа, stebal каза: Не ми се смейте, но това ми прилича на кучешки нашийници... Никой няма право да ти се смее, защото това са точно кучешки нашийници! преди 7 часа, Marusinka каза: Точно нашийници са това в двореца Лийдс в Англия. Правилен отговор! Това е, както се твърди: "единственият в света музей на кучешки нашийници" (не съм проверявал дали няма други ), който се намира в (или по-скоро до) замъка Лийдс, билзо до град Мейдстоун, графство Кент. Ето още няколко снимки от този любопитен като тематика, скромен като размери и доста приятно аранжиран музей. Самият замък е интересен и го препоръчвам на всички, които имат път наоколо и възможност да го посетят. А в настоящия сезон обикновено има и богата коледна украса. И една панорама отвисоко, снимка от Wiki: Апропо - някой беше питал за какви активности могат да се ползват кодовете с намаления от Expedia. Ами например целодневен тур с автобус и гид от Лондон, включващ Дувър, Кентърбъри, замъка Лийдс и връщане от Гринуич с корабче по Темза, плюс нещо сухо за хапване в кутия. Аз го ползвах този тур с една промоция, когато от booking раздаваха безплатни атракции. Останах доста доволен и мисля, че си заслужава! Браво на @stebal , че позна какъв е музеят, но все пак в тази тема търсим най-вече мястото, затова нека @Marusinka да пусне следващата загадка! 10 2
Marusinka Публикувано: 16 декември, 2019 Публикувано: 16 декември, 2019 Добре...Кой е този чичко и къде точно се намира?
Zaro Публикувано: 16 декември, 2019 Публикувано: 16 декември, 2019 преди 9 минути , Marusinka каза: Добре...Кой е този чичко и къде точно се намира? Не съм бил там, но това е чичо Рони в сградата на Капитолия 1 1
домосед Публикувано: 16 декември, 2019 Публикувано: 16 декември, 2019 преди 7 минути , Marusinka каза: Кой е този чичко Враг №1 на Тутраканската селищна система преди 8 минути , Marusinka каза: къде точно се намира Далече от Тутракан 7
Zaro Публикувано: 16 декември, 2019 Публикувано: 16 декември, 2019 преди 2 минути , домосед каза: Враг №1 на Тутраканската селищна система Далече от Тутракан На Тутракан не беше ли враг Труман, къде по-благозвучно е... 1
домосед Публикувано: 16 декември, 2019 Публикувано: 16 декември, 2019 преди 3 минути , Zaro каза: На Тутракан не беше ли враг Труман, къде по-благозвучно е... Оригиналният враг е точно Рейгън. Неговото президентство горе-долу съвпада и с периода, когато в България имаше "селищни системи". Останалите са Плагиати, Узурпатори и Самозванци 3 3
Marusinka Публикувано: 16 декември, 2019 Публикувано: 16 декември, 2019 @Zaro - правилен отговор! 2 minutes ago, домосед said: Враг №1 на Тутраканската селищна система Далече от Тутракан @домосед както обикновено ме разсмя с глас 😂 Да споделя и защо ме впечатли тази статуя - в основата й има парченца от Берлинската стена в чест на прословутата му реч, отправена към Горбачев - “Mr. Gorbachev, tear down this wall!” 5
Zaro Публикувано: 17 декември, 2019 Публикувано: 17 декември, 2019 преди 14 часа, Marusinka каза: @Zaro - правилен отговор! @домосед както обикновено ме разсмя с глас 😂 Да споделя и защо ме впечатли тази статуя - в основата й има парченца от Берлинската стена в чест на прословутата му реч, отправена към Горбачев - “Mr. Gorbachev, tear down this wall!” Горбачов, не Горбачев. По време на президентските си години Рейгън колекционира вицове за Съветския съюз, които нерядко разказва пред аудитория. 3
Zaro Публикувано: 17 декември, 2019 Публикувано: 17 декември, 2019 Хайде една равнинна снимка, че @ven62 е постигнал душевен еквилибриум. 1
Фил Публикувано: 17 декември, 2019 Публикувано: 17 декември, 2019 Това ми изглежда като да е фрагмент от стъкления купол на Райхстага, проектиран от моя стар приятел Франк Ло ..., опа, не този, а другият - сър Норман Фостър. 4
Zaro Публикувано: 17 декември, 2019 Публикувано: 17 декември, 2019 преди 17 минути , Фичо каза: Това ми изглежда като да е фрагмент от стъкления купол на Райхстага, проектиран от моя стар приятел Франк Ло ..., опа, не този, а другият - сър Норман Фостър. Точно той е. 1
Goal & Boss Публикувано: 17 декември, 2019 Публикувано: 17 декември, 2019 преди 1 час, Zaro каза: Горбачов, не Горбачев. По време на президентските си години Рейгън колекционира вицове за Съветския съюз, които нерядко разказва пред аудитория. Нали знаеш най-яката му шега, която поставя Империята на злото в пълна бойна готовност? Легендарен саундчек! 1/6 от земната суша е в кафяво! Спойлер 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега