Фил Публикувано: 29 декември, 2019 Сподели Публикувано: 29 декември, 2019 @neuromancer отдавна не е пускал, да заповяда! Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 29 декември, 2019 Сподели Публикувано: 29 декември, 2019 @Фичо позна точния модел, а и аз съм ограничил туристическите дейности до минимум напоследък. Ама ето това ми се видя интересно за загадка, малко по-нестандартно 2 Връзка към коментар
Oldkozel Публикувано: 29 декември, 2019 Сподели Публикувано: 29 декември, 2019 Cloud gate? 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 29 декември, 2019 Сподели Публикувано: 29 декември, 2019 Да! Това е скулптура на Аниш Капур в Милениум парк в Чикаго, също и казват The Bean. Поглед отдолу. Май е най-известната забележителност в Чикаго. @Oldkozel е наред 4 Връзка към коментар
Oldkozel Публикувано: 29 декември, 2019 Сподели Публикувано: 29 декември, 2019 Нямам снимки под ръка - давайте нататък. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 1 януари, 2020 Автор Сподели Публикувано: 1 януари, 2020 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 януари, 2020 Автор Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 (редактирано) Една загадка от мен. От къде е тази снимка? Интресното тук, е че и аз не знам отговора и няма да мога да го потвърдя. Намерих я в целия куп от разни неорганизирани снимки и сега се чудя коя е тази дестинация, знам само че е от 2010. Имам някакви бледи идеи, но не ми се ще да ви накланям в определена посока. Редактирано 3 януари, 2020 от Георги 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 дата няма ли снимката? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 януари, 2020 Автор Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 4 минути , neuromancer каза: дата няма ли снимката? Може и да има, ако я екстрактна някак от презентацията, в която я намерих 🙂 С малко повече усилия има вариант сам да си намеря отговора, ама ми се стори интересна загадка тип "никому неизвестна пътечка в Хималаите". 2 Връзка към коментар
Ovcharski Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 28 minutes ago, Георги said: Една загадка от мен. От къде е тази снимка? Интресното тук, е че и аз не знам отговора и няма да мога да го потвърдя. Намерих я в целия куп от разни неорганизирани снимки и сега се чудя коя е тази дестинация, знам само че е от 2010. Имам някакви бледи идеи, но не ми се ще да ви накланям в определена посока. Преди много време бях ходил в Марибор. Нямам много ясни спомени, но има река през града.. Връзка към коментар
giafil Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 много източен блок стои , но нямам никаква идея... реката е доста пълноводна...и по някакъв начин ми напомня Елба Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 Градът е Краков, реката е Висла. 😎 1 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 януари, 2020 Автор Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 30 минути , Adventurer каза: Градът е Краков, реката е Висла. 😎 Машина! Зумнах на рекламата и верно е на полски. Остро незабележителна снимка. Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 2 часа, Георги каза: Машина! Зумнах на рекламата и верно е на полски. Остро незабележителна снимка. На снимката ти има слон, ама много голям оранжев и смеещ се слон, който седи там от много отдавна и се казва... Jubilat 🐘 🍊 Things haven't changed much in this three-level communist monstrosity since it opened in 1969. Over three levels find everything from clothing and household items to cosmetics and keycutters. Note that only food and alcohol on the ground floor is available 24 hours. https://szlakmodernizmu.pl/szlak/baza-obiektow/dom-handlowy-jubilat Като допълнителен опит за летене загадка бих попитал какъв самолет за влачили през 1984 г. пред същия този магазин... естествено, че нямам никаква идея... затова питам! Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 Вероятно е руски Ан, като имам предвид годината, а и се съмнявам поляците да са произвеждали самолети. И след като по онова време Полша е в СИВ (Съвета за икономическа взаимопомощ), то най-вероятно е руски самолетът. Просто си разсъждавам, но не съм специалист и не познавам самолетите, пък най-вече тези от 80-те години. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 48 минути , Adventurer каза: Като допълнителен опит за летене загадка бих попитал какъв самолет за влачили през 1984 г. пред същия този магазин... естествено, че нямам никаква идея... затова питам! Това много прилича на DC-3, но щом говорим за Полша и за времето преди промените, предполагам, че може да е произвежданият в СССР по лиценз на DC-3 Ли-2. Един такъв експонат има в авиомузея в Пловдив 2 1 Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 Прави си @Фичо категорично е Лисунов Ли-2 Ти си, ако имаш желание... Връзка към коментар
Фил Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 Пускай ти, или някой друг. Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 Значи @Pantelej Putnik, ако иска, аз в момента не мога... Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 Направо съм... как за час разкостихте снимка, дето и подателя нямаше идея коя пътечка в Хималаите е снимал. И аз съм тръгнала да се меря тука...ми как 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 19 minutes ago, Kalina Ivanova said: Направо съм... как за час разкостихте снимка, дето и подателя нямаше идея коя пътечка в Хималаите е снимал. И аз съм тръгнала да се меря тука...ми как Важното е да ни е забавно 🙂 То и моите ги познават за 2 минути и 18 секунди, ама какво от това 🙂 Ето сега нещо по-сложно 🙂 Къде се намира тази сграда и за какво се ползва? 1 1 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 преди 4 минути , Eva eva каза: Важното е да ни е забавно 🙂 То и моите ги познават за 2 минути и 18 секунди, ама какво от това 🙂 Е мойта я задържаха няколко часа...джентълменска постъпка си беше. Ама много ми е забавно. А още по, дето научавам незнамсикакви неща...оранжев слон значи🐘 2 Връзка към коментар
Ovcharski Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 17 minutes ago, Eva eva said: Важното е да ни е забавно 🙂 То и моите ги познават за 2 минути и 18 секунди, ама какво от това 🙂 Ето сега нещо по-сложно 🙂 Къде се намира тази сграда и за какво се ползва? Това е на Витоша, на пътя към Златните. Не знам точно за какво се ползва, виждал съм деца, приел съм я като място за лагери 🙂 2 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 @Kalina Ivanova, хаха, видя ли? 3 минути ме бавиха този път 😄 Хем не беше много лесно. Браво, @Ovcharski. Точно там е. Това е Дeтcĸия eĸocтaциoнap "Бeли бpeзи", изгpaдeн пo пpoeĸт № ВG0042 "Bъзpaждaнe и зaпaзвaнe нa тpaдициoнни cтpoитeлни тexниĸи и yмeния, изпoлзвaни в Бългapия". Koмплeĸcът e paзпoлoжeн вдяcнo нa пътя ĸв. Бoянa - м. Злaтни мocтoвe, нa 1 ĸм cлeд paзĸлoнa зa м. Koпитoтo. Горда съм да споделя, че бях част от екипа по проекта 🙂 Интересното за тази сграда е, че за нейното построяване ca изпoлзвaни тpaдициoнни пpиpoдocъoбpaзни мeтoди зa гpaдeж чpeз пpилaгaнe нa ниcĸoтexнoлoгичeн тpyд и изпoлзвaнe нa ecтecтвeни cтpoитeлни мaтepиaли (дъpвo, глинa и ĸaмъĸ). В стационара се провеждат различни мероприятия за децата. Ти си 🙂 4 Връзка към коментар
Ovcharski Публикувано: 3 януари, 2020 Сподели Публикувано: 3 януари, 2020 19 minutes ago, Eva eva said: 3 минути ме бавиха този път😄. Хем не беше много лесно. Това е Дeтcĸия eĸocтaциoнap "Бeли бpeзи", изгpaдeн пo пpoeĸт № ВG0042 "Bъзpaждaнe и зaпaзвaнe нa тpaдициoнни cтpoитeлни тexниĸи и yмeния, изпoлзвaни в Бългapия". Хаха, днес или вчера за първи път попаднах на тази тема, а като човек, който често бяга из цяла Витоша, веднага ми изникна в главата мястото 😄 Аз се чудих измежду няколко места, които да предложа за разпознаване, но нека бъде това. Снимките не блестят с особено качество, но са на 9 години 🙂 По-висока резолюция: https://i.imgur.com/33R79wz.jpg https://i.imgur.com/6hRjD17.jpg 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега