Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

32 minutes ago, master_of_germs said:

Krtek е за чехите, каквото е "Ну, погоди!" за руснаците 🙂 

На снимката за познаване липсва един от характерните елементи - а именно - по-заоблените форми на фасадите...

DSC07084.JPG.becb9ad7c71b556cf8f9fe649cb5d6ff.JPG

DSC07109.JPG.ec2746bb88cba124f321c0d1b271322c.JPG

П.П. @ДиянаВ, не съм сигурен, че улицата изобщо си има име. В цялото село улиците се броят на пръстите на едната ръка 😄 

Значи е улица Първа😀

Мога ли да надникна в мапса, ама не разбрах за Чехия ли?😜

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , ДиянаВ каза:

Значи е улица Първа😀

Мога ли да надникна в мапса, ама не разбрах за Чехия ли?😜

Не знам дали ще намериш нещо. Та селото е толкова малко, че дори си няма собствен пощенски код.

Има, обаче, нещо много по-важно 🙂

DSC07102.JPG.8fc4298517cda1b3c63f4a9c9d3b6e17.JPG

Това е мега-жокер, но мисля, че достатъчно издевателствах 🙂 

Връзка към коментар
преди 34 минути , Pantelej Putnik каза:

Последният жокер много помогна на Гугъл 🤣

Знам! Но не исках да осъмваме с тази загадка. Твой ред е! 🙂 

На повечето хора вероятно няма да им хареса селото. Един селски площад, ще си кажат, егати и ЮНЕСКО-то. Макар че с езерцето в средата стават хубави снимки...

DSC07027.JPG.b42d21434534d1ccf0d5520256e5a8e9.JPG

Остава в сянката на близкия Чески Крумлов (дето му викам чешкия chinatown 😄 ). Е, аз предпочитам спокойствието на Холашовице, пред блъсканицата в Чески Крумлов...

Архитектурният стил аз го знаех като селски барокaма щом уикипедия е рекла, нека е народен 😄 Характерни са семплите украси, като къщите са в един основен цвят, украсата в друг. Толкоз. Без повече цветове. Също така сводестите вратници, дървени (в реставрираните наскоро къщи има и метални), често с елементи като лъчи на изгряващо слънце.

DSC07029.JPG.12ebaffde20ae879488d7013d61f1c64.JPG

Единственият обект на ЮНЕСКО, където съм си бил сам-самичък. Е, има и музейче, и кръчмица, където кротко си пиеха биричка две семейства, излезли на излет с колелета...

DSC07033.JPG.e7d518874ed3277302812348f695f39a.JPG

DSC07025.JPG.ecfb00e689f34192f0fd5f9c472e0daf.JPG

Има и малко комерс, ама на стотина метра извън селото.

Ако бях сложил тая снимка, играта щеше да се забие в седма глуха 😄 

DSC07068.JPG.1d3f0097d7d647919a13de62d8324585.JPG

Предприемчиви стопани са си направили в имота съвсем "автентичен" Холашовицки Стоунхендж 😄 

По съвсем праисторическа технология от съседната каменоломна 😄 

DSC07073.JPG.dd087bb2c28d4eb3308b6fcbc1262192.JPG

Точно там беше и статуята на къртицата, както и на много други анимационни и митологични герои. Приятно местенце за детски скаутски лагери 🙂 

• Харесвам 9
  • Браво 2
Връзка към коментар

Преди 1 час, master_of_germs каза:

На повечето хора вероятно няма да им хареса селото. Един селски площад, ще си кажат, егати и ЮНЕСКО-то.

Хубавото на тези загадки е, че научаваме изненадващи неща понякога. На мен ми хареса твоята идея за това селце. Това си е твоето селце, което ти лично си си го открил за теб. Не е изключено понякога в подобно селце да преживееш някои картини и случки, които ще останат завинаги на любимото ти място в сърцето. От друга страна, може да си в голям и космополитен град, на който милиони се възхищават, но теб да не те "докосне" този град. И това го има. В крайна сметка важни са моментите, в които ни е готино! 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 29 минути , Pantelej Putnik каза:

Ето я и моята загадка 

20190127_114057.thumb.jpg.91544d064c0a66f591054bbbc3d88f5d.jpg

Кое е морето? Колко риби хванах в него? Какво направих с рибата?

Прилича ми на Слънчака????🤔

Там кълве на паламуди и скумрия.

Дали си хванал и какво си ги направил само ти си знаеш.😁

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Връзка към коментар

Не ме пребивайте с камъни, защото е ясно, че подобна снимка не е загадка, а е по-скоро шега. Ето един огромен жокер - отговорите се намират в този сайт. 

Връзка към коментар

Да приемем, по-скоро само да допуснем, че 🐠 е била златна. В този случай, съгласно духа от бутилката на форума, би следвало да си се сдобил с билети до три мечтани дестинации 🙂 

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Radnev каза:

Прилича ми на Слънчака????🤔

Там кълве на паламуди и скумрия.

Дали си хванал и какво си ги направил само ти си знаеш.😁

Не е Слънчака.

Не съм напълно съгласен, че само аз си знам. 🙂 Инфото е на този сайт.

Връзка към коментар

Отворих тази тема, след това видях тема за "Мексико, Белиз и Куба". Съвсем честно си признавам, че не знам какво е Белиз - разбрах вече, че е страна. Така и я потърсих на картата, и на пуснах човечето тук:394346046_BannisterCaye(StarfishIsland)Google-GoogleChrome.jpg.3bd37a729e770b7c49a10b4205d72c94.jpg

Доста ми прилича. 😄 Starfish Island. 😄 

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , Граф Вронски каза:

Отворих тази тема, след това видях тема за "Мексико, Белиз и Куба". Съвсем честно си признавам, че не знам какво е Белиз - разбрах вече, че е страна.

Точно така - Белиз е, позна. Но всъщност въпросите са три - морето, рибата, какво я направих.

Хайде, огледайте се в сайта! Отговорите са тук. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Pantelej Putnik каза:

Точно така - Белиз е, позна. Но всъщност въпросите са три - морето, рибата, какво я направих.

Хайде, огледайте се в сайта! Отговорите са тук. 🙂

Надявах се това "тук" да е линк.

За да се отговори на тези въпроси трябва да се чете целия сайт, а не избирателно (както аз правя). Но това обаче няма да е достатъчно, поне за мен. Ще забравя какво съм чел т.е. трябва да си водя и записки.

Почвам от днес ... да преписвам форума.:grin:

-----------------

@master_of_germs да отговори.

Той е по плажовете и моренцата.:wink:

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
4 minutes ago, ven62 said:

Надявах се това "тук" да е линк.

За да се отговори на тези въпроси трябва да се чете целия сайт, а не избирателно (както аз правя). Но това обаче няма да е достатъчно, поне за мен. Ще забравя какво съм чел т.е. трябва да си водя и записки.

Почвам от днес ... да преписвам форума.:grin:

-----------------

@master_of_germs да отговори.

Той е по плажовете и моренцата.:wink:

Има един нов пътепис- ТУК😉

Много е интересно, но ще трябва да го дочета по-късно, за съжаление.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Успях да го прегледам набързо (после пак ще го чета). Ако правилно съм разбрал: островът се казва Caye Caulker. Рибата сте я изяли, след като сте ходили на риболов с местен човек, а пък неговата сестра ви я приготвила. Но не успях да разбера коя е рибата 😄

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Граф Вронски каза:

Успях да го прегледам набързо (после пак ще го чета). Ако правилно съм разбрал: островът се казва Caye Caulker. Рибата сте я изяли, след като сте ходили на риболов с местен човек, а пък неговата сестра ви я приготвила. Но не успях да разбера коя е рибата 😄

баракуда, голям зарган и червен снапер

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Граф Вронски каза:

Граф Вронски почти позна. Хайде - кое е морето и колко риби хванах?

преди 1 минута , ven62 каза:

Ясно. ТУК - в смисъл - тук някъде.😀

Ето тук, този път специално за теб 🙂

tsvetinka позна рибите.

Последно остана кое е морето ; -)

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Pantelej Putnik каза:

Граф Вронски почти позна. Хайде - кое е морето и колко риби хванах?

Ето тук, този път специално за теб 🙂

tsvetinka позна рибите.

Последно остана кое е морето ; -)

Карибско море?

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Е, хайде де, това е най-лесният въпрос! На кое море е Белиз?

преди 1 минута , tsvetinka каза:

Карибско море?

Ами, разбира се 🙂

tsvetinka и Граф Вронски познаха отговорите.

Граф Вронски първи позна, че е Белиз, а и научи какво направих с рибата. По принцип той би трябвало да пусне нова снимка, но нека все пак с негово разрешение дадем правото на дамата - tsvetinka. сигурен съм, че Граф Вронски няма да има против, т.к. е кавалер. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 минути , Pantelej Putnik каза:

Е, хайде де, това е най-лесният въпрос! На кое море е Белиз?

Ами, разбира се 🙂

tsvetinka и Граф Вронски познаха отговорите.

Граф Вронски първи позна, че е Белиз, а и научи какво направих с рибата. По принцип той би трябвало да пусне нова снимка, но нека все пак с негово разрешение дадем правото на дамата - tsvetinka. сигурен съм, че Граф Вронски няма да има против, т.к. е кавалер. 🙂

Предвид изключително дългото ми отсъствие от форума, наличието на толкова много жокери...мисля, че е редно Граф Вронски да продължи.

Благодаря за възможността!

преди 8 минути , ven62 каза:

@tsvetinka е нашата отличничка.

Цветинке, ако ти пускаш загадка искам предварително да позная. Тази лавандула дето я береш е във Франция или България. :smile:

Когато съм слагала снимката съм си мислила, че това е Салвия Немороза. Ти сега много ме разколеба! Ще трябва пак да проверя?

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.