ДиянаВ Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 32 minutes ago, master_of_germs said: Krtek е за чехите, каквото е "Ну, погоди!" за руснаците 🙂 На снимката за познаване липсва един от характерните елементи - а именно - по-заоблените форми на фасадите... П.П. @ДиянаВ, не съм сигурен, че улицата изобщо си има име. В цялото село улиците се броят на пръстите на едната ръка 😄 Значи е улица Първа😀 Мога ли да надникна в мапса, ама не разбрах за Чехия ли?😜 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 преди 9 минути , ДиянаВ каза: Значи е улица Първа😀 Мога ли да надникна в мапса, ама не разбрах за Чехия ли?😜 Не знам дали ще намериш нещо. Та селото е толкова малко, че дори си няма собствен пощенски код. Има, обаче, нещо много по-важно 🙂 Това е мега-жокер, но мисля, че достатъчно издевателствах 🙂 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Холашовице Последният жокер много помогна на Гугъл 🤣 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 преди 34 минути , Pantelej Putnik каза: Последният жокер много помогна на Гугъл 🤣 Знам! Но не исках да осъмваме с тази загадка. Твой ред е! 🙂 На повечето хора вероятно няма да им хареса селото. Един селски площад, ще си кажат, егати и ЮНЕСКО-то. Макар че с езерцето в средата стават хубави снимки... Остава в сянката на близкия Чески Крумлов (дето му викам чешкия chinatown 😄 ). Е, аз предпочитам спокойствието на Холашовице, пред блъсканицата в Чески Крумлов... Архитектурният стил аз го знаех като селски барок, aма щом уикипедия е рекла, нека е народен 😄 Характерни са семплите украси, като къщите са в един основен цвят, украсата в друг. Толкоз. Без повече цветове. Също така сводестите вратници, дървени (в реставрираните наскоро къщи има и метални), често с елементи като лъчи на изгряващо слънце. Единственият обект на ЮНЕСКО, където съм си бил сам-самичък. Е, има и музейче, и кръчмица, където кротко си пиеха биричка две семейства, излезли на излет с колелета... Има и малко комерс, ама на стотина метра извън селото. Ако бях сложил тая снимка, играта щеше да се забие в седма глуха 😄 Предприемчиви стопани са си направили в имота съвсем "автентичен" Холашовицки Стоунхендж 😄 По съвсем праисторическа технология от съседната каменоломна 😄 Точно там беше и статуята на къртицата, както и на много други анимационни и митологични герои. Приятно местенце за детски скаутски лагери 🙂 9 2 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Преди 1 час, master_of_germs каза: На повечето хора вероятно няма да им хареса селото. Един селски площад, ще си кажат, егати и ЮНЕСКО-то. Хубавото на тези загадки е, че научаваме изненадващи неща понякога. На мен ми хареса твоята идея за това селце. Това си е твоето селце, което ти лично си си го открил за теб. Не е изключено понякога в подобно селце да преживееш някои картини и случки, които ще останат завинаги на любимото ти място в сърцето. От друга страна, може да си в голям и космополитен град, на който милиони се възхищават, но теб да не те "докосне" този град. И това го има. В крайна сметка важни са моментите, в които ни е готино! 6 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Ето я и моята загадка Кое е морето? Колко риби хванах в него? Какво направих с рибата? 1 2 1 Връзка към коментар
Radnev Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 преди 29 минути , Pantelej Putnik каза: Ето я и моята загадка Кое е морето? Колко риби хванах в него? Какво направих с рибата? Прилича ми на Слънчака????🤔 Там кълве на паламуди и скумрия. Дали си хванал и какво си ги направил само ти си знаеш.😁 2 6 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Не ме пребивайте с камъни, защото е ясно, че подобна снимка не е загадка, а е по-скоро шега. Ето един огромен жокер - отговорите се намират в този сайт. Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 8 януари, 2020 Сподели Публикувано: 8 януари, 2020 Да приемем, по-скоро само да допуснем, че 🐠 е била златна. В този случай, съгласно духа от бутилката на форума, би следвало да си се сдобил с билети до три мечтани дестинации 🙂 2 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 преди 9 часа, Radnev каза: Прилича ми на Слънчака????🤔 Там кълве на паламуди и скумрия. Дали си хванал и какво си ги направил само ти си знаеш.😁 Не е Слънчака. Не съм напълно съгласен, че само аз си знам. 🙂 Инфото е на този сайт. Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 Отворих тази тема, след това видях тема за "Мексико, Белиз и Куба". Съвсем честно си признавам, че не знам какво е Белиз - разбрах вече, че е страна. Така и я потърсих на картата, и на пуснах човечето тук: Доста ми прилича. 😄 Starfish Island. 😄 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 преди 20 минути , Граф Вронски каза: Отворих тази тема, след това видях тема за "Мексико, Белиз и Куба". Съвсем честно си признавам, че не знам какво е Белиз - разбрах вече, че е страна. Точно така - Белиз е, позна. Но всъщност въпросите са три - морето, рибата, какво я направих. Хайде, огледайте се в сайта! Отговорите са тук. 🙂 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 преди 17 минути , Pantelej Putnik каза: Точно така - Белиз е, позна. Но всъщност въпросите са три - морето, рибата, какво я направих. Хайде, огледайте се в сайта! Отговорите са тук. 🙂 Надявах се това "тук" да е линк. За да се отговори на тези въпроси трябва да се чете целия сайт, а не избирателно (както аз правя). Но това обаче няма да е достатъчно, поне за мен. Ще забравя какво съм чел т.е. трябва да си водя и записки. Почвам от днес ... да преписвам форума. ----------------- @master_of_germs да отговори. Той е по плажовете и моренцата. 2 1 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 4 minutes ago, ven62 said: Надявах се това "тук" да е линк. За да се отговори на тези въпроси трябва да се чете целия сайт, а не избирателно (както аз правя). Но това обаче няма да е достатъчно, поне за мен. Ще забравя какво съм чел т.е. трябва да си водя и записки. Почвам от днес ... да преписвам форума. ----------------- @master_of_germs да отговори. Той е по плажовете и моренцата. Има един нов пътепис- ТУК😉 Много е интересно, но ще трябва да го дочета по-късно, за съжаление. 2 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 ДиянаВ е на път да отгатне. ОК, отговорите може да намерите тук 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 Успях да го прегледам набързо (после пак ще го чета). Ако правилно съм разбрал: островът се казва Caye Caulker. Рибата сте я изяли, след като сте ходили на риболов с местен човек, а пък неговата сестра ви я приготвила. Но не успях да разбера коя е рибата 😄 1 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 преди 9 минути , ДиянаВ каза: Има един нов пътепис- ТУК😉 Много е интересно, но ще трябва да го дочета по-късно, за съжаление. Ясно. ТУК - в смисъл - тук някъде.😀 Връзка към коментар
tsvetinka Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 преди 2 минути , Граф Вронски каза: Успях да го прегледам набързо (после пак ще го чета). Ако правилно съм разбрал: островът се казва Caye Caulker. Рибата сте я изяли, след като сте ходили на риболов с местен човек, а пък неговата сестра ви я приготвила. Но не успях да разбера коя е рибата 😄 баракуда, голям зарган и червен снапер 1 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 преди 1 минута , Граф Вронски каза: Успях да го прегледам набързо (после пак ще го чета). Ако правилно съм разбрал: островът се казва Caye Caulker. Рибата сте я изяли, след като сте ходили на риболов с местен човек, а пък неговата сестра ви я приготвила. Но не успях да разбера коя е рибата 😄 Граф Вронски почти позна. Хайде - кое е морето и колко риби хванах? преди 1 минута , ven62 каза: Ясно. ТУК - в смисъл - тук някъде.😀 Ето тук, този път специално за теб 🙂 tsvetinka позна рибите. Последно остана кое е морето ; -) 1 Връзка към коментар
tsvetinka Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 преди 6 минути , Pantelej Putnik каза: Граф Вронски почти позна. Хайде - кое е морето и колко риби хванах? Ето тук, този път специално за теб 🙂 tsvetinka позна рибите. Последно остана кое е морето ; -) Карибско море? 1 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 Е, хайде де, това е най-лесният въпрос! На кое море е Белиз? преди 1 минута , tsvetinka каза: Карибско море? Ами, разбира се 🙂 tsvetinka и Граф Вронски познаха отговорите. Граф Вронски първи позна, че е Белиз, а и научи какво направих с рибата. По принцип той би трябвало да пусне нова снимка, но нека все пак с негово разрешение дадем правото на дамата - tsvetinka. сигурен съм, че Граф Вронски няма да има против, т.к. е кавалер. 🙂 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 @tsvetinka е нашата отличничка. Цветинке, ако ти пускаш загадка искам предварително да позная. Тази лавандула дето я береш е във Франция или България. 1 2 Връзка към коментар
tsvetinka Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 преди 10 минути , Pantelej Putnik каза: Е, хайде де, това е най-лесният въпрос! На кое море е Белиз? Ами, разбира се 🙂 tsvetinka и Граф Вронски познаха отговорите. Граф Вронски първи позна, че е Белиз, а и научи какво направих с рибата. По принцип той би трябвало да пусне нова снимка, но нека все пак с негово разрешение дадем правото на дамата - tsvetinka. сигурен съм, че Граф Вронски няма да има против, т.к. е кавалер. 🙂 Предвид изключително дългото ми отсъствие от форума, наличието на толкова много жокери...мисля, че е редно Граф Вронски да продължи. Благодаря за възможността! преди 8 минути , ven62 каза: @tsvetinka е нашата отличничка. Цветинке, ако ти пускаш загадка искам предварително да позная. Тази лавандула дето я береш е във Франция или България. Когато съм слагала снимката съм си мислила, че това е Салвия Немороза. Ти сега много ме разколеба! Ще трябва пак да проверя? 2 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 @tsvetinka, моля, бъди ти следващият, който да пусне загадката. 🙂 1 Връзка към коментар
tsvetinka Публикувано: 9 януари, 2020 Сподели Публикувано: 9 януари, 2020 Коя е къщата? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега