Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , giafil каза:

@AlexandraKo моля те върни се в играта... Нека поне тук знанието и интелекта да са определящи...липсваш...

E, добре де, предният пост ако не е връщане в играта, какво е... 

Тъй, де, а освен това си е чисто подсказване 😁😎

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 12 минути , giafil каза:

@AlexandraKo моля те върни се в играта... Нека поне тук знанието и интелекта да са определящи...липсваш...

Благодаря ти, надничам с едното оченце, срамежливо, че нали се връцнах:((((((

преди 4 минути , master_of_germs каза:

E, добре де, предният пост ако не е връщане в играта, какво е... 

Тъй, де, а освен това си е чисто подсказване 😁😎

Стига де, само надзъртам:))))

За сега...

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 12 минути , slujitel каза:

Лече.

Там е да. Сега да видим и какво има зад стената... (АлександраКо даде силен жокер) 😉 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, chandni каза:

Там е да. Сега да видим и какво има зад стената... (АлександраКо даде силен жокер) 😉 

Сега, ако питаш и точно колко пари има зад стената, а! 😄 

Няма да ти кажа. Едно, че не са мои, и второ - тоя град го мразим! 😄 Там ни отвлякоха непрежалимия император Клъвдий Бух Първи. Оригиналът. Та часовникът само го видяхме бързешком по време на неуспешната ни спасителна акция. А нямаме и снимки - заедно с плюшения бухал ни бяха откраднали и фотоапарата, но това е дребна подробност...

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 39 минути , master_of_germs каза:

Сега, ако питаш и точно колко пари има зад стената, а!

Специално за теб искам и серийните номера на банкнотите! :laugh1: 

преди 39 минути , master_of_germs каза:

А нямаме и снимки - заедно с плюшения бухал ни бяха откраднали и фотоапарата, но това е дребна подробност...

Ти сигурен ли си, че са ги откраднали...? Да не би Клъвдий Бух да е отлетял с кукувицата от часовника, помъквайки със себе си и фотоапарата, за да документират скитанията си по широкия свят...? :laugh1:

Хайде де... Някой няма ли да се престраши да напише в прав текст каква е тази стена, какви са тези пари, какъв е този часовник и да пусне новата загадка? 🙂 @slujitel позна града, така че предполагам знае и остатъка от отговора. @master_of_germs говори с недомлъвки,  @AlexandraKo и тя само подсказва из зад ъгъла... 🙂  Хайде някой да поеме политическата отговорност и да я приключва тази загадка 🙂

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 7 часа, slujitel каза:

Добро утро, Служител си легна, че беше много уморена. Това е банка.

тъй като служител позна града и беше единстввената, която се престраши публично да каже какво има зад стената, приемам отговора и обявявам загадката за разгадана.

Това е L’Orologio delle Meraviglie (The clock of wonders), намиращ се в град Лече на Piazza Sant'Oronz върху фасадата на Banco di Napoli. Най-големият часовник в света. Изработката му е отнела над 1300 часа през 1955 година.

@slujitel, моля да пуснеш следващата загадка.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, chandni каза:

Това е L’Orologio delle Meraviglie (The clock of wonders), намиращ се в град Лече на Piazza Sant'Oronz върху фасадата Banco di Napoli. Най-големият часовник в света. Изработката му е отнела над 1300 часа през 1955 година.

Ето затова толкова харесвам тази игра, нищо че вече не участвам - депресирана съм от липсата си на знания :laugh: 

Била съм в Лече и не си го спомням този часовник 😞 Сега ще ме карате да си правя маршрути по загадките тук... 

Публикувано:

Кой манастир е, и къде се намира? 

IMG_8890.JPG.9dca19d9b6534556e4b3f7887c092909.JPG

IMG_8886.JPG.5aa8fd76aa3f11327a6ca8495e55cd28.JPG

преди 1 минута , Rainy каза:

Ето затова толкова харесвам тази игра, нищо че вече не участвам - депресирана съм от липсата си на знания :laugh: 

Била съм в Лече и не си го спомням този часовник 😞 Сега ще ме карате да си правя маршрути по загадките тук... 

И аз така, едва за втори път познавам.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Rainy каза:

Ето затова толкова харесвам тази игра

😞 Сега ще ме карате да си правя маршрути по загадките тук... 

@Rainy аз благододарение на @master_of_germs, @AlexandraKo и @Marusinka имам посетени места, а сега като го гледам и този манастир на @slujitel и той ще влезне в списъка...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 минути , giafil каза:

@Rainy аз благододарение на @master_of_germs, @AlexandraKo и @Marusinka имам посетени места, а сега като го гледам и този манастир на @slujitel и той ще влезне в списъка...

Туряй го веднага, че и с нощувка! Има хостел в манастира.😉😉

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 минути , AlexandraKo каза:

Туряй го веднага, че и с нощувка! Има хостел в манастира.😉😉

Tова не го знаех. От теб има много какво да се научи.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , slujitel каза:

Tова не го знаех. От теб има много какво да се научи.

Има да, така може да се присъства на сутрешната служба. Нали манастирът е паломнически център. Бедничко и спартанско  е, но има креват и баня, пък и закуска.😀😀

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 18 минути , slujitel каза:

А тя защо спря? @AlexandraKo защо спря?

Ми нали спрях участие, че да могат да се проявят и други.😀

А иначе, загадката е страхотна, мястото - също.И наистина мога да разкажа много.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

Ми нали спрях участие, че да могат да се проявят и други.😀

А иначе, загадката е страхотна, мястото - също.И наистина мога да разкажа много.

Ами то никой друг не го позна, така, че давай. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 21 минути , AlexandraKo каза:

😀

Разкажи, моля!

Публикувано:
преди 22 минути , slujitel каза:

Ами то никой друг не го позна, така, че давай. 

Този манастир се намира в долината Кадиша, това е седалището на Маронитите-баладити. Кожая или Коджая се нарича. Тази дума е сирийска и означава: : Съкровището на Живота". Съкровището е Христос, а Животът е водата.

Обект е на ЮНЕСКО. В Манастира има много интересни неща. Там е първата печатница в близкия Изток, ама не помня - може би, от 15-16 век. Иначе, самият манастир се смята, че е от 4-ти век. Има дълга история, по едно време, дори е бил изоставен, заради дългове към държавата. но някакъв французин /вече съм забравила кой точно/, се застъпва и дълговете са опростени, даже, на Манастира се даряват огромни площи наоколо. Които монасите облагородяват, отглеждат какво ли не, в последствие, на тези земи се заселват хора и така се образуват малките селца наоколо.

Аз го оприличавам мястото, на Манастира Монсерат в Испания. И тук, тези, които нямат деца, идват на поклонение, а после, даряват тенджера / защо гочно тенджера, не разнищих - едната версия беше, че тенджерата била семеен символ/.

Има музей, там е тази преса, има някакъв скиптър, дарен от незнам си кой си, това, на втората снимка на @slujitel е от Пещерата на лудите - от скалата висят едни синджири, дето са ги връзвали. И разправят, че им минавала лудостта.

Интересното е , че там ходят на поклонение и православни, и мюсюлмани. Самият Орден на Маронитите, е създаден от синовете на три много богати сирийски семества.

И да, в Манастира има хотелче, даже не е хич малко и приемат гости.  От Бейрут може да се вземе екскурзия/ ние така ходихме/, че до там трудно се стига с кола, че е на почти 1000 м. височина.

Туй се сещам на прима виста, @slujitel да разкаже повече, че сигурно, по -скоро е била.

И не знам, дали не си говорихме за това в една друга тема за Ливан и долината Бекаа.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Браво 4
Публикувано:
преди 2 минути , AlexandraKo каза:

Този манастир се намира в долината Кадиша, това е седалището на Маронитите-баладити. Кожая или Коджая се нарича. Тази дума е сирийска и означава: : Съкровището на Живота". Съкровището е Христос, а Животът е водата.

Обект е на ЮНЕСКО. В Манастира има много интересни неща. Там е първата печатница в близкия Изток, ама не помня - може би, от 15-16 век. Иначе, самият манастир се смята, че е от 4-ти век. Има дълга история, по едно време, дори е бил изоставен, заради дългове към държавата. но някакъв французин /вече съм забравила кой точно/, се застъпва и дълговете са опростени, даже, на Манастира се даряват огромни площи наоколо. Които монасите облагородяват, отглеждат какво ли не, в последствие, на тези земи се заселват хора и така се образуват малките селца наоколо.

Аз го оприличавам мястото, на Манастира Монсерат в Испания. И тук, тези, които нямат деца, идват на поклонение, а после, даряват тенджера / защо гочно тенджера, не разнищих - едната версия беше, че тенджерата била семеен символ/.

Има музей, там е тази преса, има някакъв скиптър, дарен от незнам си кой си, това, на втората снимка на @slujitel е от Пещерата на лудите - от скалата висят едни синджири, дето са ги връзвали. И разправят, че им минавала лудостта.

Интересното е , че там ходят на поклонение и православни, и мюсюлмани. Самият Орден на Маронитите, е създаден от синовете на три много богати сирийски семества.

И да, в Манастира има хотелче, даже не е хич малко и приемат гости.  От Бейрут може да се вземе екскурзия/ ние така ходихме/, че до там трудно се стига с кола, че е на почти 1000 м. височина.

Туй се сещам на прима виста, @slujitel да разкаже повече, че сигурно, по -скоро е била.

И не знам, дали не си говорихме за това в една друга тема за Ливан и долината Бекаа.

Не мога да разкажа по-добре. Ще добавя само, че тук е била първата печатница на изток. Вече се ходи с кола, има хубав път, който минава през много красиви места. 

@AlexandraKo давай следваща снимка.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , slujitel каза:

Не мога да разкажа по-добре. Ще добавя само, че тук е била първата печатница на изток. Вече се ходи с кола, има хубав път, който минава през много красиви места. 

Пътьом имаше и някакаква красива Кедрова гора, дето и тя е забележителност и още нещо, трябва да ровя хартиени снимки, че да се сетя:(((

Давай пак ти снимка, моля!

Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

Пътьом имаше и някакаква красива Кедрова гора, дето и тя е забележителност и още нещо, трябва да ровя хартиени снимки, че да се сетя:(((

Давай пак ти снимка, моля!

Ние гората я пропуснахме, съчетахме го с водопада Баатара и Бшари. Нека някой друг да пусне снимка, който има желание.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , slujitel каза:

Ние гората я пропуснахме, съчетахме го с водопада Баатара и Бшари. Нека някой друг да пусне снимка, който има желание.

Ми дай още някоя снимчица де, красиво е. И не е много известно това място.

Ама, щом са направили и хубав път до там, ще стане.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.