slujitel Публикувано: 11 януари, 2020 Публикувано: 11 януари, 2020 А тази е по пътя из планините. 14 1
Marisha Публикувано: 11 януари, 2020 Публикувано: 11 януари, 2020 преди 44 минути , AlexandraKo каза: Аз го оприличавам мястото, на Манастира Монсерат в Испания. И тук, тези, които нямат деца, идват на поклонение, а после, даряват тенджера / защо гочно тенджера, не разнищих - едната версия беше, че тенджерата била семеен символ/. И на мен в първия момент ми заприлича на Монсерат, дори си разгледах снимки от там. Посетихме го при първото ходене до Барселона и беше най-хубавия ден от това пътуване. Дори си направихме пикник там. 2
AlexandraKo Публикувано: 12 януари, 2020 Публикувано: 12 януари, 2020 преди 17 часа, Marisha каза: И на мен в първия момент ми заприлича на Монсерат, дори си разгледах снимки от там. Посетихме го при първото ходене до Барселона и беше най-хубавия ден от това пътуване. Дори си направихме пикник там. Ето един мой пътепис, от преди много време за Монсерат, ако ти е интересно: http://poblizo.com/?p=5987 4
Георги Публикувано: 20 януари, 2020 Автор Публикувано: 20 януари, 2020 Хм, автоматичното повдигане на темата явно е спряло да работи, така че ръчно такова - който има снимка да пуска 🙂
SLX Публикувано: 20 януари, 2020 Публикувано: 20 януари, 2020 Я да видим тази джамия позната ли ви е?
Pantelej Putnik Публикувано: 20 януари, 2020 Публикувано: 20 януари, 2020 Никаква идея нямам коя е джамията, но ...... в Индия ли се намира?
ДиянаВ Публикувано: 20 януари, 2020 Публикувано: 20 януари, 2020 За джамията не знам, но столът ме гложди. Щом ми насочва погледа, има нещо, в него е ключът към загадката🤔
SLX Публикувано: 20 януари, 2020 Публикувано: 20 януари, 2020 преди 24 минути , ДиянаВ каза: За джамията не знам, но столът ме гложди. Щом ми насочва погледа, има нещо, в него е ключът към загадката🤔 Не е в Индия, но е една от големите световни джамии. Столът го домъкнах аз там, за по интересен преден план, после го върнах в шахтата, на която принадлежеше. 5
giafil Публикувано: 20 януари, 2020 Публикувано: 20 януари, 2020 това е някъде по Африка или Сенегал или Судан може би
giafil Публикувано: 20 януари, 2020 Публикувано: 20 януари, 2020 сега ще го караме малко на тото Тунис?
AlexandraKo Публикувано: 20 януари, 2020 Публикувано: 20 януари, 2020 Конакри, главната джамия на Гвинея. 4
SLX Публикувано: 21 януари, 2020 Публикувано: 21 януари, 2020 Централната джамия на Конакри, Гвинея. Внушителна, но и позападнала за 30-ина годишната си експлоатация. Наскоро с саудитците отпускат 5 млн. долара за ремонт, който все още не е започнал. Имахме привилегията да сме единствените посетители. @AlexandraKo ти си. 2
AlexandraKo Публикувано: 21 януари, 2020 Публикувано: 21 януари, 2020 Отстъпвам си реда на @giafil, ако има желание, да пусне следващата загадка, моля. Между другото, следя и чета писанията на един руснак - Константин Колотов, който обикаля света с колело. Минава през какви ли не перипетии, миналата година беше в Гвинея, много ласкаво се изказва за хората в Африка. Ето, тук , например: https://lenta.ru/articles/2019/05/17/guinea/ Но като се пусне търсачката, ще излязат и други писания, освен това, има и ФБ. За тези, които пътуват бюджетно, има полезни неща, за малко познати крайчета на света из Африка. 2 1
giafil Публикувано: 21 януари, 2020 Публикувано: 21 януари, 2020 Много е емблематична тази снимка и предполагам бързо ще познаете , но историята около нея е хубава... Как се казва и къде се намира този храм ? 1
домосед Публикувано: 21 януари, 2020 Публикувано: 21 януари, 2020 Мемориална църква кайзер Вилхелм, Берлин (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) 2
домосед Публикувано: 21 януари, 2020 Публикувано: 21 януари, 2020 Дали историята е хубава е субективно. Църквата е разрушена от бомба в края на война, разпалена в тази столица и отнела милиони животи по цялото земно кълбо. След войната е препостроена в съвсем друг стил, като поразената камбанария на снимката е оставена да напомня какво не трябва да се повтаря
giafil Публикувано: 21 януари, 2020 Публикувано: 21 януари, 2020 Историята е хубава защото сградата е оставена да напомня, а не е разрушена ...за това се нарича и Gedächtniskirche-Църква на паметта
домосед Публикувано: 21 януари, 2020 Публикувано: 21 януари, 2020 преди 3 часа, giafil каза: ..за това се нарича и Gedächtniskirche-Църква на паметта Всъщност е съвпадение. Църквата винаги се е казвала така. Построена е от кайзер Вилхелм II в памет на баща му кайзер Вилхелм I. 1
ДиянаВ Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 Моля за извинение, че нарушавам реда на играта, особено към @домосед Въпросът ми познай от къде е това място всъщност е моля за помощ кое е това място, защото не знам🙂. Детето има домашна работа по Човекът и обществото 4 клас, тема Природните области в България. Тези 2 снимки и обекти в България не можах да разпозная🙂, няма ги и в учебника.
Zaro Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 преди 31 минути , ДиянаВ каза: Моля за извинение, че нарушавам реда на играта, особено към @домосед Въпросът ми познай от къде е това място всъщност е моля за помощ кое е това място, защото не знам🙂. Детето има домашна работа по Човекът и обществото 4 клас, тема Природните области в България. Тези 2 снимки и обекти в България не можах да разпозная🙂, няма ги и в учебника. Първото е мостът до Асеневата махала в Търново и Св. Четиридесет мъченици, снимани от Царевец. Второто - Перперикон. 3 1
ДиянаВ Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 8 minutes ago, Zaro said: Първото е мостът до Асеневата махала в Търново и Св. Четиридесет мъченици, снимани от Царевец. Второто - Перперикон. Браво @Zaro👏. Много ти благодаря. Надявам се, че нямаш нищо против пак да е ред на @домосед, ако не се разберете друго🙂. Май тук тръпката е в отгатването, отколкото в загатването🙂
домосед Публикувано: 23 януари, 2020 Публикувано: 23 януари, 2020 Задача от море! Да се разпознае островът. Имате право да ползвате произволни търсачки, а също и жокери от темата "В момента съм" Снимката е от януари 2020, часът е 11:14 сутринта, прозорецът е на старборда на самолета 4
Фил Публикувано: 24 януари, 2020 Публикувано: 24 януари, 2020 преди 11 часа, домосед каза: Снимката е от януари 2020, часът е 11:14 сутринта, прозорецът е на старборда на самолета "Хммм.... ATR-ът на Air Antilles, излетял с леко закъснение малко след 9:30 от Поант а Питр, Гваделупа, сигурно точно е снижавал за кацане в Сан Хуан, Пуерто Рико, когато Домосед e погледнал през илюминатора за да види там долу остров Виекес" - помисли си Холмс. 4 1 4 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега