Eva eva Публикувано: 24 януари, 2020 Публикувано: 24 януари, 2020 1 minute ago, Дани Магелани said: Великден, Корфу и се очаква да захвърчат от балконите грънци? Ей, не мога да ви затрудня хич. Браво, Дани! Позна. Ти си 🙂 1
Дани Магелани Публикувано: 24 януари, 2020 Публикувано: 24 януари, 2020 В момента, Eva eva каза: Ей, не мога да ви затрудня хич. Браво, Дани! Позна. Ти си 🙂 Нямам нищо под ръка. С телефона съм. Нека някой друг се включи. 1
Мирослав Василев Публикувано: 24 януари, 2020 Публикувано: 24 януари, 2020 За да продължи играта! Къде се намира тази пейка? Писали сме едновременно 🙂 2
Граф Вронски Публикувано: 24 януари, 2020 Публикувано: 24 януари, 2020 Аз ще използвам случая (подобно на @Георги и @ДиянаВ). Моят шеф има следната снимка и аз го попитах от къде. Той не си спомня. И му казах , че ще я изполвам в играта на форума, ама него и децата му ще ги скрия. 😄 Предполага, че е в България. нека загадката на @Мирослав Василев да е с приоритет! 1
Polina Публикувано: 24 януари, 2020 Публикувано: 24 януари, 2020 преди 1 минута , Граф Вронски каза: Аз ще използвам случая (подобно на @Георги и @ДиянаВ). Моят шеф има следната снимка и аз го попитах от къде. Той не си спомня. И му казах , че ще я изполвам в играта на форума, ама него и децата му ще ги скрия. 😄 Предполага, че е в България. Калиакра. 2 1
Goal & Boss Публикувано: 24 януари, 2020 Публикувано: 24 януари, 2020 Графе, аз се сещам само за един, дето може да ти бъде шеф и това е кралят! 5
Гост Публикувано: 24 януари, 2020 Публикувано: 24 януари, 2020 преди 8 часа, Goal & Boss каза: - Седял си ти до Домосед! - Седял съм - каза Фичо. - А после мислиш - де късмет! - Ми мисля! - рече Фичо. Така ме разсмя днес... Изрових една гениалност по повод повода 😁 - Кой хлопа като дявол същ? - Аз хлопам – каза Финдю. - Помислих, че е паднал дъжд. - Не падна – каза Финдю. - Напаса ли стоте овце? - Напасох – каза Финдю. - И носиш ли за мен млекце? - Не нося – каза Финдю. - Събра ли за прасето щир? - Събрал съм – каза Финдю. - Тогаз отивай си със мир! - Не бързам – каза Финдю. - И що на майната си щеш? - Теб искам – каза Финдю. - Докоснеш ли ме, ще умреш! - Умиргам – каза Финдю. - А ти целуна ме веднъж... - Така ли? – каза Финдю. - Обичам цъфналата ръж. - Обичай – каза Финдю. - Какво се пулиш като дзвер? - Ми знам ли – каза Финдю. - Ще минеш ли през тоз пенджер? - Да мина – каза Финдю. - Макар и беден, си богат! - Богат съм – каза Финдю. - Ела в моминския креват! - Да дойда – каза Финдю. - На тати ще си ти геве*. - Едва ли – каза Финдю. - Ай почвай, че не виждам две! - Аз свърших – каза Финдю. *зет Ганка Филиповска
Goal & Boss Публикувано: 24 януари, 2020 Публикувано: 24 януари, 2020 преди 20 минути , Rainy каза: Така ме разсмя днес... Изрових една гениалност по повод повода 😁 - Кой хлопа като дявол същ? - Аз хлопам – каза Финдю. - Помислих, че е паднал дъжд. - Не падна – каза Финдю. - Напаса ли стоте овце? - Напасох – каза Финдю. - И носиш ли за мен млекце? - Не нося – каза Финдю. - Събра ли за прасето щир? - Събрал съм – каза Финдю. - Тогаз отивай си със мир! - Не бързам – каза Финдю. - И що на майната си щеш? - Теб искам – каза Финдю. - Докоснеш ли ме, ще умреш! - Умиргам – каза Финдю. - А ти целуна ме веднъж... - Така ли? – каза Финдю. - Обичам цъфналата ръж. - Обичай – каза Финдю. - Какво се пулиш като дзвер? - Ми знам ли – каза Финдю. - Ще минеш ли през тоз пенджер? - Да мина – каза Финдю. - Макар и беден, си богат! - Богат съм – каза Финдю. - Ела в моминския креват! - Да дойда – каза Финдю. - На тати ще си ти геве*. - Едва ли – каза Финдю. - Ай почвай, че не виждам две! - Аз свърших – каза Финдю. *зет Ганка Филиповска А Филю? Филю превод: неизвестен български гений - Кой лопа тъй посряд нущя? - Яз лопам ? речи Филю. - Въри си. Яз ни съм такваз! - Ни си ли!? ? речи Филю. - Си чул ти някуй уйдурма... - Съм чул ми! ? речи Филю. - Възгеч бе! Въх, чи срамута... - Ми... срам ма й! ? речи Филю. - Да зема ся да дода вън... - Ила, де ? речи Филю. - На портата сидиш кат пън. - Кат пън съм ? речи Филю. - Да флезиш, ама де да знам... - Да фляза ? речи Филю. - Ши гръмни целия мигдан! - Ши гръмни ? речи Филю. - Виднъш да скочиш тос дувар... - Ши скоча! - речи Филю. - Шта праа дармадан пужар. - Напрай ма! ? речи Филю. - Шта пусна, ама глей сига... - Пусни ма! ? речи Филю - Шми висниш утре сигур пак... - Шти висна! ? речи Филю. - Пък утпудир да си мълчиш! - Ш? мълча, ми! ? речи Филю. - Оф, аз ши стисна май учи... - Стисни ги ? речи Филю. 1 2
Гост Публикувано: 24 януари, 2020 Публикувано: 24 януари, 2020 преди 19 минути , Goal & Boss каза: А Филю? Филю превод: неизвестен български гений Любимата Калина 😍 (аз и това търсих, но с този телефон 😁)
Mistela Публикувано: 24 януари, 2020 Публикувано: 24 януари, 2020 преди 2 часа, Мирослав Василев каза: За да продължи играта! Къде се намира тази пейка? Писали сме едновременно 🙂 Паметник на Пенчо Славейков в Милано 1 2
Мирослав Василев Публикувано: 25 януари, 2020 Публикувано: 25 януари, 2020 преди 10 часа, Mistela каза: Паметник на Пенчо Славейков в Милано Точно така, построен през 2019. @Mistela ти си на ход. 6
Mistela Публикувано: 25 януари, 2020 Публикувано: 25 януари, 2020 Нямам нищо подходящо, т.е. няма с какво да затрудня някой. Нека който пожелае да продължи 🙂
Ovcharski Публикувано: 28 януари, 2020 Публикувано: 28 януари, 2020 On 1/25/2020 at 10:48 PM, Mistela said: Нямам нищо подходящо, т.е. няма с какво да затрудня някой. Нека който пожелае да продължи 🙂 Включвам се тогава с тази снимка 🙂 1
darinamarinova Публикувано: 28 януари, 2020 Публикувано: 28 януари, 2020 Статуята на Исус Христос в Източен Тимор, построен от Индонезия като подарък по времето преди Източен Тимор да се отдели като отделна държава. 5
Ovcharski Публикувано: 29 януари, 2020 Публикувано: 29 януари, 2020 6 hours ago, darinamarinova said: Статуята на Исус Христос в Източен Тимор, построен от Индонезия като подарък по времето преди Източен Тимор да се отдели като отделна държава. Точно така, снимката е дело на приятел: "Първата ми точка бе статуята на Христос, която се намира на един хълм извън града. Това е втората по височина статуя на Христос в света след тази в Рио. Висока е 27 метра, в Рио е 30 метра. Статуята е подарък от правителството на Индонезия към населението на Тимор, един вид да не се отцепват, защото мюсюлманската държава Индонезия зачита християнската религия и няма от какво да се опасяват в това отношение. Статута има много лошо разположение за снимки, защото хълмът всъщност е извит нос и няма никаква видимост към нея, докато не се стигне върха и съответно подножието на статуята. От подножието обаче се губи представата за размера на статуята – като се направи снимка, статуята изглежда с човешки ръст. " 5
darinamarinova Публикувано: 29 януари, 2020 Публикувано: 29 януари, 2020 Предполагам, че сега е мой ред 🙂 Надявам се да съм избрала (сравнително) лесно и все пак интересно 🙂 2
Kalina Ivanova Публикувано: 29 януари, 2020 Публикувано: 29 януари, 2020 (редактирано) Венеция Двореца на Дожите Редактирано 29 януари, 2020 от Kalina Ivanova 1
darinamarinova Публикувано: 29 януари, 2020 Публикувано: 29 януари, 2020 @Kalina Ivanova точно. Ваш ред е 🙂
Kalina Ivanova Публикувано: 29 януари, 2020 Публикувано: 29 януари, 2020 преди 14 минути , darinamarinova каза: @Kalina Ivanova точно. Ваш ред е 🙂 Както казаха врели и кипели тук...важното е да се забавляваме и обогатяваме. Продължаваме... Къде се намира този прозорец?
AlexandraKo Публикувано: 29 януари, 2020 Публикувано: 29 януари, 2020 На Царско село ми прилича:)))) 4
домосед Публикувано: 29 януари, 2020 Публикувано: 29 януари, 2020 Това е Екатерининският дворец в Пушкин/Царско село. Малко ми е трудно да преценя прозорецът в коя точно сграда се намира, но монограмът на Екатерина Първа (а не Втора 🙂 ) е вплетен в орнамените на преден план, гледан наобратно 3 1
домосед Публикувано: 29 януари, 2020 Публикувано: 29 януари, 2020 Опааа! @AlexandraKo печели с фотофиниш 😎 2
AlexandraKo Публикувано: 29 януари, 2020 Публикувано: 29 януари, 2020 Преди 1 час, домосед каза: Опааа! @AlexandraKo печели с фотофиниш 😎 Ооо, аз в никакъв случай, не искам да се състезавам с теб, щото, ще загубя:)))) Давай ти, моля, следващата загадка, твоят отговор е по- пълен:)))
Kalina Ivanova Публикувано: 29 януари, 2020 Публикувано: 29 януари, 2020 преди 1 час, домосед каза: Опааа! @AlexandraKo печели с фотофиниш 😎 Това е моя реплика Изобщо не съм се съмнявала, че ще бъде разпозната от авторитети като вас. Тук закачката беше с монограма на Екатерина Велика. Снимката е направена от голямата бална зала на Екатерининския дворец в Царское село! Великолепие в синьо, златно, стълбища, алеи и цветни градини, правят двореца приказно творение. И понеже нямам фотофиниш....нека играта продължи.
Kalina Ivanova Публикувано: 29 януари, 2020 Публикувано: 29 януари, 2020 Исках да пусна и няколко снимки, но така е като човек прави поне 865 неща наведнъж. Извинявам се за качеството на снимките, но камерата ми претърпя черезвичайно произшествие точно там, а много бих искала да вдъхновя поне мъъъничко, тези които тепърва ще ходят там..пред вид предстоящата магеланска инвазия към СП... И ако имам сладкодумието на @AlexandraKo ,бих разказала приказка за този дворец...но нямам...и оставям на нея тази тежка, но приятна задача. 11
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега