AlexandraKo Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 А това езеро ли е? А другото вулкан ли е? Ако, всичко това е в Гватемала, а ти питаш, какво се е случило там, по пътя на логиката: На това място някога изригнал огромен вулкан, долината, която се образувала, се запълнила с вода и се получило красиво езеро. Около него се оформили нови три вулкана. А пък езерото, казват, че било най-красивото на света. Да не би да е Атитлан? Връзка към коментар
savagejo Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 Преди 1 час, AlexandraKo каза: А това езеро ли е? А другото вулкан ли е? Ако, всичко това е в Гватемала, а ти питаш, какво се е случило там, по пътя на логиката: На това място някога изригнал огромен вулкан, долината, която се образувала, се запълнила с вода и се получило красиво езеро. Около него се оформили нови три вулкана. А пък езерото, казват, че било най-красивото на света. Да не би да е Атитлан? Да, езеро, вулкан, Атитлан е. Ама нещо по-скоро питах :) По конкретно на снимката се вижда бившият градски парк на Сантяго който е останал под вода, след като нивото на езерото се е вдигнало с няколко метра в следствие на урагана Стан през 2005 и тропическата буря Агата през 2010. Явно не ме бива в загадките така че който иска да продължи. 2 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 Преди 1 час, savagejo каза: Да, езеро, вулкан, Атитлан е. Ама нещо по-скоро питах 🙂 По конкретно на снимката се вижда бившият градски парк на Сантяго който е останал под вода, след като нивото на езерото се е вдигнало с няколко метра в следствие на урагана Стан през 2005 и тропическата буря Агата през 2010. Явно не ме бива в загадките така че който иска да продължи. Ааа, ти правилно си питаш, ама аз не съм ходила там. И каквото съм чела, а това не го знаех за парка. Според мен, @Pantelei Patnik трябва да продължи със следващата загадка, той позна държавата, а аз направих само връзка и предположения. 1 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 преди 3 часа, savagejo каза: не ме бива в загадките така че който иска да продължи. Аз лично съм впечатлена. Една от малкото фото загадки тук, дето не я "разфасоваха" за отрицателно време. Аз съм от агитката, че изобщо не се справям, но пък ми е забавно 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 преди 3 часа, AlexandraKo каза: Според мен, @Pantelei Patnik трябва да продължи със следващата загадка, той позна държавата, а аз направих само връзка и предположения. С благословията на AlexandraKo пускам една снимка, за да върви играта. Къде е това? Преди 1 час, Kalina Ivanova каза: Аз съм от агитката, че изобщо не се справям, но пък ми е забавно Не е вярно, че не се справяш. Дори и загадка си пускала. А и най-важното да е забавно 🙂 2 Връзка към коментар
savagejo Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 преди 4 минути , Pantelej Putnik каза: С благословията на AlexandraKo пускам една снимка, за да върви играта. Къде е това? Не е вярно, че не се справяш. Дори и загадка си пускала. А и най-важното да е забавно 🙂 Тикал 2 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 преди 30 минути , savagejo каза: Тикал Разбира се. Все там в същата Гватемала. Ето и няколко снимки още от там. Тикал, по мое мнение, е много по-въздействащ от Чичен Итца. Сгушен навътре в джунглата, той пази храмове на възрастта на България. 3 Връзка към коментар
savagejo Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 преди 11 минути , Pantelej Putnik каза: Разбира се. Все там в същата Гватемала. Ето и няколко снимки още от там. Тикал, по мое мнение, е много по-въздействащ от Чичен Итца. Сгушен навътре в джунглата, той пази храмове на възрастта на България. То и в Мексико има по-въздействащи останки от Чичен Ица, за нещастие (или по-скоро за щастие) не са толкова известни. Като се прибера довечера ще пробвам да си намеря снимката с изгрева от Тикал и да намеря нещо което да не ви затормозява толкова Връзка към коментар
savagejo Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 Така... да видим колко ще ви затрудня сега Какво е това и къде се намира: ПС: За съжаление не успях да намеря хубава снимка на изгрева в Тикал, там едно мигване и го изтърваш :( 2 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 Това да не е някой от парковете за атракции около Плая дел Кармен, Мексико? 1 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 17 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2020 Това много ми прилича на тайландска маска...първосигнално 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2020 преди 5 часа, Kalina Ivanova каза: Това много ми прилича на тайландска маска...първосигнално Близо си! Не е много ясно на снимката, но третото око на това лице е часовник, за да ни е ясно на всички, че часовете ни са преброени...А пък, през устата, влизаш, направо в Ада:(((( Връзка към коментар
savagejo Публикувано: 18 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2020 преди 9 часа, Pantelej Putnik каза: Това да не е някой от парковете за атракции около Плая дел Кармен, Мексико? Не преди 8 часа, Kalina Ivanova каза: Това много ми прилича на тайландска маска...първосигнално Близо си.... преди 2 часа, AlexandraKo каза: Близо си! Не е много ясно на снимката, но третото око на това лице е часовник, за да ни е ясно на всички, че часовете ни са преброени...А пък, през устата, влизаш, направо в Ада:(((( Доообре. Така е. Това уж е вратата към Ада. Остава въпроса къде е . 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2020 преди 11 минути , savagejo каза: Не Близо си.... Доообре. Така е. Това уж е вратата към Ада. Остава въпроса къде е . Е, нали пък, най-отгоре е Раят:))))))))И Дървото на познанието. На мен, туй нЯщо ми приличаше на тиква.😉 Май не са ходили много магеланци там. 1 Връзка към коментар
strelec72 Публикувано: 18 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2020 Лаос,Буда парк до Виентян. 3 1 Връзка към коментар
savagejo Публикувано: 18 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2020 преди 5 минути , strelec72 каза: Лаос,Буда парк до Виентян. Точно така... ти си на ход, аз довечера ще пусна още снимки от парка 1 Връзка към коментар
savagejo Публикувано: 18 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2020 Буда парк, на 25км южно от Виетнян, Лаос. Това не е храм, а парк със религиозни статуии - съдържа над 200 хинду и будистки такива. Създаден е през 1958 от един свещенник/шаман който изповядвал хиндуизъм и будизъм 6 Връзка към коментар
strelec72 Публикувано: 19 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2020 Ето и моята загадка. Коя е тази красавица и къде извисява снага 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 19 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2020 преди 22 часа, savagejo каза: Буда парк, на 25км южно от Виетнян, Лаос. Това не е храм, а парк със религиозни статуии - съдържа над 200 хинду и будистки такива. Създаден е през 1958 от един свещенник/шаман който изповядвал хиндуизъм и будизъм Може ли да допълня нещо: Шаманът бил много красноречив, щото лесно убедил разни заможни местни люде, да дават пари за бетонните фигури, с обещанието, че ще бъдат увековечени за поколенията, като имената им бъдат изписани върху тях. При идването на комунистите на власт, през 1975 година, много от богатите хора в Лаос, бягат в чужбина. Шаманът бързичко се сетил, че като ги няма спонсорите, проектът ще спре. И той се изнесъл на другия бряг на Меконг, от страната на Тайланд и започнал да строи огледален на този парк.Пак с такива фигури. Той се намира на няколко километра от малко тайландско градче, на брега на реката, не се сещан за името. Има мост, който наричат “ Мост на дружбата” , по който може да се мине и да се разгледа и парка от тайландската страна. Общо взето - едно и също , за пеш е далечко, добре е, да е с транспорт. Мен ме удиви ентусиазмът, идеята и находчивостта на шамана. А ето, че двата парка днес са туристическа забележителност:)))) 8 Връзка към коментар
savagejo Публикувано: 19 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2020 преди 25 минути , AlexandraKo каза: Може ли да допълня нещо: Шаманът бил много красноречив, щото лесно убедил разни заможни местни люде, да дават пари за бетонните фигури, с обещанието, че ще бъдат увековечени за поколенията, като имената им бъдат изписани върху тях. При идването на комунистите на власт, през 1975 година, много от богатите хора в Лаос, бягат в чужбина. Шаманът бързичко се сетил, че като ги няма спонсорите, проектът ще спре. И той се изнесъл на другия бряг на Меконг, от страната на Тайланд и започнал да строи огледален на този парк.Пак с такива фигури. Той се намира на няколко километра от малко тайландско градче, на брега на реката, не се сещан за името. Има мост, който наричат “ Мост на дружбата” , по който може да се мине и да се разгледа и парка от тайландската страна. Общо взето - едно и също , за пеш е далечко, добре е, да е с транспорт. Мен ме удиви ентусиазмът, идеята и находчивостта на шамана. А ето, че двата парка днес са туристическа забележителност:)))) Признавам, че не знаех за огледалния парк 🙂 Благодаря за информацията 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 19 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2020 преди 9 часа, strelec72 каза: Ето и моята загадка. Коя е тази красавица и къде извисява снага Това е едната, от двете невероятно, красиви джамии в Бандар Сери Бегаван , в Бруней. Едната беше посветена на таткото на султана, ама, дали тази или другата, не помня:((( 5 Връзка към коментар
strelec72 Публикувано: 20 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2020 Местонахождението е разкрито😃 а красавицата е Jame’ ‘Asr Hassanil Bolkiah mosque.Построена през 1992 г., за да отбележи 25-ата година от настоящото царуване на султана .Това е най-голямата джамия в Бруней.Комплексът е украсен с 29 златни купола ,тъй като султанът е 29-и владетел на династията . Предавам щафетата на AlexandraKo Save 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 20 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2020 преди 13 часа, AlexandraKo каза: Това е едната, от двете невероятно, красиви джамии в Бандар Сери Бегаван , в Бруней. Едната беше посветена на таткото на султана, ама, дали тази или другата, не помня:((( Радвам се участваш отново, Алекс! Това, че аз не успявам да познавам и почти не участвам не означава, че не ми е интересно да чета. И да правя планове 😄 Ти си рядко начетен събеседник и помниш такива детайли, щото ме изумяваш. Благодаря! 🙂 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 20 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2020 преди 56 минути , strelec72 каза: Местонахождението е разкрито😃 а красавицата е Jame’ ‘Asr Hassanil Bolkiah mosque.Построена през 1992 г., за да отбележи 25-ата година от настоящото царуване на султана .Това е най-голямата джамия в Бруней.Комплексът е украсен с 29 златни купола ,тъй като султанът е 29-и владетел на династията . Предавам щафетата на AlexandraKо Благодаря! Тя е по-красива отвън, отколкото отвътре, според мен:))) Преди 1 час, Rainy каза: Радвам се участваш отново, Алекс! Това, че аз не успявам да познавам и почти не участвам не означава, че не ми е интересно да чета. И да правя планове 😄 Ти си рядко начетен събеседник и помниш такива детайли, щото ме изумяваш. Благодаря! 🙂 Благодаря ти! Да бе, не си удържах на думата, играта ми е тренировка за мозъка. Нещо, като кръстословица.😉 Ето новата снимка: Обичайните въпроси - къде и какво? Връзка към коментар
stebal Публикувано: 20 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2020 На мен ми прилича ма манастира “ Жеронимуш” в Лисабон. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега