Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Историческата връзка със Сицилия трябва да е Кралството на двете Сицилии. Логиката сочи към Неапол. Жокерът с пицата също...

Сега за водката... от една страна Кралството е управлявно от Бурбоните - пък бърбън и водка ми е прекалено далечно като връзка...

От друга страна, след похода на Гарибалди, плебисцитът решава кралството на двете Сицилии да стане част от Кралство Сардиния, което е савойско... имаше някаква такава водка Савой... Ама пак стана дълга и широка... 😕 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, master_of_germs каза:

Историческата връзка със Сицилия трябва да е Кралството на двете Сицилии.

Да

Логиката сочи към Неапол. Жокерът с пицата също...

Да, ама къде по-точно в Неаполски окръг

Сега за водката... от една страна Кралството е управлявно от Бурбоните ... имаше някаква такава водка Савой... Ама пак стана дълга и широка..

Бурбоните са 100% свързани с въпрос №1

Но нито Бурбоните, нито Савоите за свързани с въпрос №2

Водката е закачка с друга европейска династия, не по-малко известна, която според моята информация има отношение към появата на мечка в бурбонското юнеско.  А, де?  Датирането на снимката също е жокер.

преди 1 час, bulpa каза:

Юнеско и пица в южна Италия, освен да е в Неапол?

Виж горния отговор

Връзка към коментар

Казерта - там им е бил дворецът.

Според мене е филмов декор войнът и мечката. Там са смнимани много филми. А и интериорът много ми прилича нa двореца в Казерта.

Явно руска династия, щом е мечка и водка...

Да му се не види - бил съм там и не мога да си спомня да съм виждал статуята...

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , master_of_germs каза:

Казерта - там им е бил дворецът.

Според мене е филмов декор войнът и мечката. Там са смнимани много филми. А и интериорът много ми прилича не двореца в Казерта.

Явно руска династия, щом е мечка и водка...

Да му се не види - бил съм там и не мога да си спомня да съм виждал статуята...

Този е отговор е верен по въпрос 1 и достатъчно верен по въпрос 2.

Да, кралският дворец Казерта - най-големият късно бароков дворец в Европа, строен от Бурбоните в епохата на абсолютизма

Да, снимали са филм, конкретно - HBO сериал Екатерина Велика (Романова 😉) с Хелън Мирън.
https://www.imdb.com/title/tt7243884/

Доколкото разбирам статуята е декор за филма. Което обяснява защо не си я спомняш, ако си бил там преди снимките.

В най-централния вестибюл са я чучнали.

IMG_5281.JPG.ec589e18b21c855abc0dde8de30c2ba6.JPG

IMG_5107.JPG.6b508f294a2a0b36a58410b2879884c9.JPG

IMG_5120.JPG.08dc3a8c6471fd6aa0fd41a5d4aad2b2.JPG

@master_of_germs е на ход!

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

waterfall2.jpg.272fd47efede61c22f484c0a337a6a37.jpg

Кой е този водопад и къде се намира?

*Като жокер - снимката не е моя. Такава снимка се прави с дрон, какъвто нямам. Но и на живо не съм виждал този водопад. Посещавал съм обаче други водопади в същата дуржава.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар

Жокери явно са нужни:

1) Водопадът се намира на остров.

2) Според търсачката на форума, изглежда никой друг не е споменавал водопада поименно, но пък част от името на водопада навява асосиации за овцевъдство.

Минавал съм по металния мост горе вляво на снимката, понеже той е на сравнително натоварен път, но оттам единственото, което може да се направи, е да се пусне дрон за снимки. Пешеходното достигане до подножието на водопада е свързано с обикаляне от няколко километра и няколко часа и преодоляване на водни препятствия, твърде сериозни в дъждовен сезон.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 21 минути , traveler каза:

Аз съм в центъра,но с помощта на Google.Така че засега си трая.

Синонимно и аз се сетих, но се подсигурих и чичко Гугъл

Coban Cewu Waterfall ?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Kalina Ivanova каза:

Синонимно и аз се сетих, но се подсигурих и чичко Гугъл

Coban Cewu Waterfall ?

Все още в периферията на центъра 🙂 

Само дето Тумпак (Чобан) Севу съм го посещавал и съм пускал снимки от него в темата "В момента съм"... Изглежда доста по-различно 🙂 DSC07755.JPG.287d520f64d5b428aef2b90cb3f8515f.JPG

DSC04457.JPG.01e222ede78b302881a9f3ed2e399bbf.JPG

DSC04462.thumb.JPG.c4d4dd579833d4f51a49bf73f83fd667.JPG

IMG_20200202_091418.thumb.jpg.2add250962a7d9c9dbc04c3247d83fc5.jpg

Така че друг 'чобан' се търси... Притури са планината, па затрупа два... чобана. 😉 При единия ни пусна, при другия - не  😉 

@Pantelej Putnik, всички посетени държави и територии са ми отбелязани в профила. 🙂 Реюнион не е сред тях.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 27 минути , Kalina Ivanova каза:

COBAN SRITI ?

Ей, мира не ми дават тия водопади:dash1:

И на мене 🙂 Хората отиват в Индонезия за масажчета, коктейлчета, някое храмче, дайвинг, че даже и вулканчета, а-у! 😉 

... А мене все към водопадите ме дърпа.

Твой ред е!

Водопадът е  Чобан Срити, един от многото водопади с главозамайващ ефект на пангалактически гаргаробластер в района на Лумаджанг в източната част на остров Ява 🙂 Пак повтарям - по възможност да се посети в сух сезон (а то в дъждовен е твърде вероятно изобщо да не ви пуснат да тръгнете към него). По пътеката към Чобан Срити с една сравнително кратка отбивка и много по-малко усилия може да се види и още един прекрасен стометров водопад - Чобан Капас Биру. 🙂 

KB1.JPG.aba7cf83a09c6668f9fcaf39c028b618.JPG

• Харесвам 9
Връзка към коментар

@master_of_germsНадявам се да ни направиш свидетели на разказ за това водно пиршество на Ява.

Всякакви водни стихии дълбоко ме вълнуват.

Продължаваме да се забавляваме, на пук на всякакви вируси.

1.Кой е града ?

2. От къде е направена снимката?

20200311_002055.jpg.d52e3405c6ffbdf64a86fa4d450ac260.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 часа, neuromancer каза:

Статуята на Колумб? Тя май беше по-далеч от морето

Уф, бях там преди 15 години

Точно в десятката!

Снимката е направена от 60 м, толкова колкото е и височината на Марадора.

А ето го и самия Мирадор де Колом:

20191104_174840_LLS.jpg.f2fb88b523ba1c6bb261b95b5f76177b.jpg

Ти си на ход.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Я да видим, защо играта е спряла? Че и за толкова време.
@neuromancer, ще те глобим един виртуален галон уиски, че си победител в отсечката, а не си сложил, следващата загадка:))))

Давай, моля, да раздвижим мозъците!

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Има надпис:))))))Прилича ми на дома- музей на Джим  Томпсън  в Бангкок. Който бил архитект и сам е проектирал и къщата, и градинките около нея.

Ти вътре видя ли нощното гърне на господаря?

Хехе, че ме впечатли с изобретателност:)))))

• Браво 3
Връзка към коментар
преди 21 минути , AlexandraKo каза:

Има надпис:))))))Прилича ми на дома- музей на Джим  Томсън  в Бангкок. Който бил архитект и сам е проектирал и къщата, и градинките около нея.

Хехе, че ме впечатли с изобретателност:)))))

Браво! Както винаги, знаеш доста неща, като човек само може да се учи от теб. 🙂 Мисля обаче, че Джим Томпсън е бил военен (а някъде се говори, че е бил от ЦРУ), който след като се пенсионира се заселва в Бангкок. Къщата мисля, че е оригинална провинциална къща, която е пренесена от провинцията на Тайланд и е сглобена на това място в Бангкок. Джим Томпсън е дал нов живот на търговията с коприна в Тайланд, като прави бизнес с нея. Това инфо имам от тура в къщата. На мен лично ми хареса много разходката в тази забележителност на Бангкок и я препоръчвам на всички, които посещават тайландската столица. Освен, че може да се потопите в райската градина около къщата, ще видите една оригинална тайландска провинциална къща от минали времена.

IMG_0432.JPG

IMG_0433.JPG

IMG_0434.JPG

IMG_0436.JPG

IMG_0438.JPG

IMG_0440.JPG

преди 33 минути , AlexandraKo каза:

Сега, като ме подсети, сякаш се сещам, че ни беше обърнато внимание за гърнето му, но вече съм забравил. То едно и две ли са впечатленията от Бангкок. 🙂

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.