Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

В момента, Pantelej Putnik каза:

AlexandraKo ти си. Давай снимка.

Да уточня. Томсън до 1940 година е бил действащ архотект в Ню Йорк. Когато започва войната, го мобилизират и през 1946 година , го изпращат в Бангкок. След като мисията му приключва, остава там и започва бизнес с тайландска коприна.Клюката казва, че има намеса и на ЦРУ, нали, през 1967 година изчезва безследно.:))))

А къщата е по негов проект - докарват от Аютая / ако правилно помня/ 6 уникални, тайландски къщи и ги съчетават по интересен начин.

Давай пак ти, моля , нямам снимки в момента:)))

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , AlexandraKo каза:

Давай пак ти, моля , нямам снимки в момента:)))

Виждам, че има няколко, които следят в момента играта. Нека някой, който желае, да пусне снимка.

Връзка към коментар
преди 8 минути , iaia_mama каза:

На табелата вдясно пише Марокански ресторант 🙂

Видях първо това, но ми се струва, че не е в Мароко, защото никой не нарича ресторанта си с националното наименование в същата страна. Или поне така аз си мисля. Но мисля, че точно това е заблуждаващото и, че всъщност "совите не са това, което са" 🙂

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Eva eva каза:

Браво, @Pantelej Putnik! Точно там е 🙂 Ти си.

Хаха, това беше само по предчувствие. Не съм ходил там. Освен това видях впоследствие, че си била там и сякаш всичко пасна.

Връзка към коментар
преди 8 минути , Eva eva каза:

Хаха, проучи ми пътешествията значи 🙂

Първо беше предчувствието, че е някъде в ОАЕ, но погрешно посочих Оман. Гледал съм много снимки от ОАЕ и се чудих дали не е в Абу Даби или Катар. Чекнах в посетените държави и това не ми помогна много, защото там е посочен и Катар и ОАЕ. Както и да е. Какво се случва с круиза ви в Карибите, който трябваше да е през април? Питам и знам, че може би ще засегна най-болната ти тема. 😐

Къде е това?

100_0478.JPG

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Хм, интересно място, но тук май не съм била 🙂 Да предположа - някъде във Франция?

Наистина болна тема с нашия круиз 😞  Толкова го чакахме, от юли правя програмата и проучвам ... Както и да е, не се ядосвам, така е трябвало да стане. Добрата новина е, че успях за всички полети и круиза да получа кредити. Само един полет остана висящ, но и него ще оправя. За нощувките си върнах парите.

Та, здраве да е, не се губи нищо 🙂 Надявам се есента всичко да е наред и да пътуваме 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Eva eva каза:

Хм, интересно място, но тук май не съм била 🙂 Да предположа - някъде във Франция?

Наистина болна тема с нашия круиз 😞  Толкова го чакахме, от юли правя програмата и проучвам ... Както и да е, не се ядосвам, така е трябвало да стане. Добрата новина е, че успях за всички полети и круиза да получа кредити. Само един полет остана висящ, но и него ще оправя. За нощувките си върнах парите.

Та, здраве да е, не се губи нищо 🙂 Надявам се есента всичко да е наред и да пътуваме 🙂 

За куиза - пак ще го направите и ще е супер. На мен ми пропадна също пътуване и въпреки, че се "набутах" по цялата организация само с около 100 лева, то все още ме е яд, че се провали самото пътуване.

За снимката - не е Франция.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , AlexandraKo каза:

Ронда.

Пак си ти:))))

Хахахахахахах……! И аз те обичам. 😄 Нека пак някой друг да пусне, че искам аз да се чудя къде е.

Между другото - Ронда е уникално градче в Андалусия. Всяка програма в Андалусия не бива да пропуска Ронда. Тя е едно от онези бели селища, които са типични за региона на юг от Севиля. Ронда обаче си има собствен дух, който трябва да се почувства и аз лично препоръчвам да се преспи там, да се разходите бавно по улиците, да седнете на чаша вино с гледка, да посетите арабските бани и т.н. Ето и още няколко снимки от Ронда.

100_0469.JPG

100_0473.JPG

100_0481.JPG

100_0491.JPG

100_0492.JPG

100_0496.JPG

100_0537.JPG

100_0541.JPG

100_0525.JPG

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Учудвам се от себе си. И двете предни загадки ги познах. А, за първата дори имах време да отговоря, ама мързел 😄 

Ето нещо от мен - къде се намираме и какво виждаме:

ad.png.11054e7032a12b82d20ed7698b14a71d.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, Pantelej Putnik каза:

Хахахахахахах……! И аз те обичам. 😄 Нека пак някой друг да пусне, че искам аз да се чудя къде е.

Между другото - Ронда е уникално градче в Андалусия. Всяка програма в Андалусия не бива да пропуска Ронда. Тя е едно от онези бели селища, които са типични за региона на юг от Севиля. Ронда обаче си има собствен дух, който трябва да се почувства и аз лично препоръчвам да се преспи там, да се разходите бавно по улиците, да седнете на чаша вино с гледка, да посетите арабските бани и т.н. Ето и още няколко снимки от Ронда.

100_0469.JPG

100_0473.JPG

100_0481.JPG

100_0491.JPG

100_0492.JPG

100_0496.JPG

100_0537.JPG

100_0541.JPG

100_0525.JPG

По- назад в темата сме си говорили за Ронда, за нейните красоти, за нейната Арена, която е построена, в средата на 18 -ти век и е първата , с кръгла форма. Най- старата в Испания и с най- голям диаметър.

Най- известният гражданин на Ронда, е тореадорът Педро Ромеро, основател на съвременната корида.

Имахме случка, точно,  на тази арка на снимката , на Фелипе някой си- как се навряхме там с колата  и ни напред, ни назад.:)))))

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• MCC
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.