Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Както винаги позна! Искрено се възхищавам от знания ти, но и от визуалните възприятия. Обикновено не се срещат заедно, а при теб са просто на невероятно ниво и двете! При мен е развито първото, иначе може и 10 пъти да съм била на едно място , не разпознавам  детайлите .

Твой ред е

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , Роми каза:

Както винаги позна! Искрено се възхищавам от знания ти, но и от визуалните възприятия. Обикновено не се срещат заедно, а при теб са просто на невероятно ниво и двете! При мен е развито първото, иначе може и 10 пъти да съм била на едно място , не разпознавам  детайлите .

Твой ред е

Благодаря ти!

Порових, за да покажа мои снимки оттам, ама явно , са ми само на хартиен носител. Като си ида в къщи, пак ще потърся.

Ами, според мен, визуалната ми, фотографска  памет, е свързана с професията. Вид професионална деформация, която много ми трябва. Например - виждам зъбна снимка. Следващия път, пациентът не я носи, ама тя, не ми и трябва. В мозъчната ми картотека си седи, поглеждам си я и готово:)))до там, че и на панорамна снимка, която съм видяла преди време, мога да изброя всичко, що се вижда на нея.

Но пък, започнах да забравям имена - явно, снимките на хард диска ми, заемат много място:))))

Някой друг до сложи снимка , моля!

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Виждам, че в момента съм в компанията на двама много ерудирани познавачи и за да не спира играта пускам една загадка да видим дали ще познаете от къде е

20190119_084041.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 48 минути , Pantelej Putnik каза:

Виждам, че в момента съм в компанията на двама много ерудирани познавачи и за да не спира играта пускам една загадка да видим дали ще познаете от къде е

20190119_084041.jpg

Ааааа, мен не ме чакай за тази снимка.

Плажовете са , като на @Zaro горските пътечки. Могат да са навсякъде по света.

Мога, обаче,  да поразсъждавам.

На пръв поглед ми заприлича на Кан. Като се позагледах - не е, няма планина на заден фон и сградите са по- обикновени.

В Испания не ми се струва да е - пясъкът там не е  бяп.

От друга страна пък, палмите не са много, има и други дървета, та не е тропически плаж.

Гърция?

Връзка към коментар
преди 20 минути , AlexandraKo каза:

От друга страна пък, палмите не са много, има и други дървета, та не е тропически плаж.

Гърция

Гръцките палми са от другата порода, дебелата.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 21 минути , AlexandraKo каза:

Ааааа, мен не ме чакай за тази снимка.

Плажовете са , като на @Zaro горските пътечки. Могат да са навсякъде по света.

Мога, обаче,  да поразсъждавам.

На пръв поглед ми заприлича на Кан. Като се позагледах - не е, няма планина на заден фон и сградите са по- обикновени.

В Испания не ми се струва да е - пясъкът там не е  бяп.

Гърция?

Ааааааааааа, не съм съгласен сега. 🙂 Аз как си трая като пуснете снимка с един фрагмент от някаква арка например. Или пък контур на сграда, която била от еди-кой си архитект. Или купол от джамия, при положение, че може би в 1/3 от света има джамии. Всеки харесва различни неща.

Има си хора за всичко и вероятно ще познаят, ако са били там. От снимката се вижда достатъчно, за да се познае от тези, които са били там.

Не е Гърция.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Pantelej Putnik каза:

Ааааааааааа, не съм съгласен сега. 🙂 Аз как си трая като пуснете снимка с един фрагмент от някаква арка например. Или пък контур на сграда, която била от еди-кой си архитект. Или купол от джамия, при положение, че може би в 1/3 от света има джамии. Всеки харесва различни неща.

Има си хора за всичко и вероятно ще познаят, ако са били там. От снимката се вижда достатъчно, за да се познае от тези, които са били там.

Не е Гърция.

Нямам против, просто, за мен е така.

Ти си пускай, каквото си искаш. не го считай за упрек, моля!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , AlexandraKo каза:

не го считай за упрек, моля!

Знам, че всичко е добронамерено и аз така го приемам. 🙂 А и исках да е в тема, където да те затрудня. 😉 

Забавляваме се в скуката. Какво да правим, като всичко друго е "вирус".

Връзка към коментар

Танзания. Гледам в далечината един покрив, който прилича на такъв, каквито се виждат по снимки от там. Отделно палмите там са от този вид. Така поне съм виждал ... от креслото вкъщи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , Zaro каза:

Танзания. Гледам в далечината един покрив, който прилича на такъв, каквито се виждат по снимки от там. Отделно палмите там са от този вид. Така поне съм виждал ... от креслото вкъщи.

Не е в Танзания. Из Америките е. 

И още един жокер - много туристическо е мястото.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Marisha каза:

Белиз?

Цъ

И за да не бавим играта, още един жокер, който до голяма степен ще е от помощ - името на селището би могло да се свърже с произведение на френски композитор.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Наспоред указанията, трябва да е Плая дел Кармен.

Тя, нашата стана, кат ония милиционери, дет решавали кръстословица:

Водоравно:

Река, която зарочва с "Д" и завършва на " унав".

Отвесно:

Плодът на компот от слива

и т.н.

• Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , AlexandraKo каза:

Наспоред указанията, трябва да е Плая дел Кармен.

Тя, нашата стана, кат ония милиционери, дет решавали кръстословица:

Водоравно:

Река, която зарочва с "Д" и завършва на " унав".

Отвесно:

Плодът на компот от слива

и т.н.

Хахахххахахахахахаххаха! 🤣 Малко така се получи, да. Плая дел КАРМЕН. Пускай снимка на някой детайл от арка 😉

Важното е да не спира играта. Нека се забавляваме. 🙂

Ето какво написах за градчето в моя пътепис за Юкатан, Мексико: "Плая дел Кармен е градче на тъй наречената Коста Мая – това всъщност е брегът на Юкатан на юг от Канкун. Няма много какво да се каже за Плая, както я наричат тук, защото мястото е предназначено да привлича туристите и си е типичен морски курорт. В града има много хотели, но истински големите ресорти са по плажовете извън града, което е съвсем нормално."

Връзка към коментар

Хайде, нещо лесно:)))))

Не е джамия, не е част от арка, не е комин на къща....

FC85D031-F5BE-4242-ACB7-C6CC98D08801.jpeg.6fd540b32ed4da31a4b0e597cfe73eb4.jpeg

Ръката стои на пиедестал, изрязала съм, заради датата.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 52 минути , AlexandraKo каза:

Хайде, нещо лесно:)))))

Не е джамия, не е част от арка, не е комин на къща....

FC85D031-F5BE-4242-ACB7-C6CC98D08801.jpeg.6fd540b32ed4da31a4b0e597cfe73eb4.jpeg

Ръката стои на пиедестал, изрязала съм, заради датата.

преди 52 минути , AlexandraKo каза:

Стокхолм, Милсгарден, The hand of God  🙂

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 22 минути , iaia_mama каза:

Да, това е The hand of God, но не е в Стокхолм.

Там също има, само че, в моята снимка, дървото е ориентир, че не е там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , AlexandraKo каза:

Да, това е The hand of God, но не е в Стокхолм.

Там също има, само че, в моята снимка, дървото е ориентир, че не е там.

Мдаа.. сега ръчнах из нет-а и значи ти ще кажеш къде е: Токио, Мелбърн или Пекин, щом не е в Стокхолм  🙂 Предполагам, че е в Мелбърн, понеже ти миналата година беше там, струва ми се  🙂

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Гугъл казва, че оригиналът на статуята е в шведският град Ескилстуна, но също така има подобни статуи в Пекин, Мелбърн, Токио. Аз залагам на шведския град.

Упс, едновременно сме търсили с iaia_mama, но тя позна всъщност, а аз само ...… из Гугъл. :-) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 58 минути , iaia_mama каза:

Загадката е трудна, но ти вървиш правилно:)))

преди 7 минути , iaia_mama каза:

Мдаа.. сега ръчнах из нет-а и значи ти ще кажеш къде е: Токио, Мелбърн или Пекин, щом не е в Стокхолм  🙂 Предполагам, че е в Мелбърн, понеже ти миналата година беше там, струва ми се  🙂

Абсолютно точно!
Намира се в Куин Виктория Гардън, в Мелбърн.Скулпторът е , мисля, швед - Carl Milles.

Ето, тук, съм я показала... преди 5 години:)))

Как тича времето, нали?

@iaia_mamaзаповядай, моля!

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• MCC
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.