iaia_mama Публикувано: 26 март, 2020 Сподели Публикувано: 26 март, 2020 Къде отиват тези хора, накъде водят тези стълби? 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 26 март, 2020 Сподели Публикувано: 26 март, 2020 Региона Гърция или Турция ми се струва с тези камъни и цвят на почвата. Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 26 март, 2020 Сподели Публикувано: 26 март, 2020 преди 1 час, Pantelej Putnik каза: Региона Гърция или Турция ми се струва с тези камъни и цвят на почвата. Правилно ти се струва, но въпросът е докъде отиват стълбите, къде отиват тези хора? п.п. Мисля, че Полина и Домосед са били там, а сигурно и други магеланци 🙂 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 26 март, 2020 Сподели Публикувано: 26 март, 2020 (редактирано) преди 2 минути , iaia_mama каза: Полина и Домосед са били там Били са. Немрут даг Редактирано 26 март, 2020 от домосед добавена снимка от личен архив 2 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 26 март, 2020 Сподели Публикувано: 26 март, 2020 В момента, домосед каза: Били са. Немрут даг Точно така 🙂 Ама не ми се пише инфо сега посред нощ. На който му е интересно (а то е интересно!), в нет-а има писано. От мен още една снимка, айде две да са - за щастие 🙂 Ти си Домосед! 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 26 март, 2020 Сподели Публикувано: 26 март, 2020 Да върнем дискусията в руслото на традицията! Следващата загадка ще е ... фрагмент от арка 😎 Въпросите са: - къде се намира арката (точност до държава е достатъчна, освен ако не се наложи фотофиниш) ? - кога е строена (с точност до век) ? - каква ѝ е функцията ? Мисля, че фрагментът съдържа достатъчно улики да се изведат отговорите по пътя на логиката, без да се налага ровене във вътрешна или външна памет 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 преди 8 часа, домосед каза: Да върнем дискусията в руслото на традицията! Следващата загадка ще е ... фрагмент от арка 😎 Хахахахахх.... 😄 Това е намигване към коментарите ми от вчера, разбирам. 🙂 Обикновено не обръщам внимание на толкова малки детайли в архитектурата, защото са ми интересни други неща, но нека се опитам да предположа за начало държавата. Не знам къде е. Оставям се на интуицията ми - Австрия? П.С. А като гледам премахнатия медал, може и да се касае за нещо свързано с Мусолини, а оттам и Италия. В правилна посока ли съм? Връзка към коментар
домосед Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 преди 2 часа, Pantelej Putnik каза: П.С. А като гледам премахнатия медал, може и да се касае за нещо свързано с Мусолини, а оттам и Италия. В правилна посока ли съм? В правилна посока си да гледаш премахнатия медал. Уточнение - орден е. Ако се сетим кой е орденът, може и да се насочим към държавата. Жокери: - арката не е в Европа (за ордена - не казвам 😏) - в същата държава има арки с подобни декоративни елементи, но от други векове Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 Дадох всичко от себе си за тази снимка. От тук нататък съм пас. 😄 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 домосед е в шок, но аз не съм ходил в Щатите, а най-малко съм виждал обществената сграда, от чиято фасада през 19ти век са премахнали бюста на личността с ордена. 😄 П.С. Дори и да съм минал покрай сградата, то не бих забелязал подобна подробност. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 преди 27 минути , домосед каза: Уточнение - орден е. Възможно ли е да е Lеgion d'honneur ? Връзка към коментар
домосед Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 преди 10 минути , Pantelej Putnik каза: но аз не съм ходил в Щатите, а най-малко съм виждал обществената сграда, от чиято фасада през 19ти век са премахнали бюста на личността с ордена. И аз не съм виждал нищо такова. Нито съм снимал преди 2 минути , Фичо каза: Възможно ли е да е Lеgion d'honneur ? Абсолютно! Дотук добре, ама какво следва ? 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 преди 9 минути , домосед каза: И аз не съм виждал нищо такова. Нито съм снимал Разбирам, че предположението ми не е правилно. Е, другите да познаят. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 В такъв случай едната ми нишка на разсъждение е, ако това е (бил) ордена на Почетния легион и щом арката не е в Европа, да е някъде в Магреба, например в Алжир (например в гр. Константин) , където със сигурност има доста неща от римско време и съответно - арки с подобни елементи, както подсказваш с жокера. И евентуално след Алжирската война и с настъпването на независимостта, да са премахнали ордена ... Но повече подробности и конкретни отговори на отделните въпроси ми е трудно да дам... 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 Много такива колони и арки, съм виждала в Ливан, в долината Бекаа. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 преди 40 минути , Фичо каза: В такъв случай едната ми нишка на разсъждение е, ако това е (бил) ордена на Почетния легион и щом арката не е в Европа, да е някъде в Магреба, например в Алжир (например в гр. Константин) , където със сигурност има доста неща от римско време и съответно - арки с подобни елементи, както подсказваш с жокера. И евентуално след Алжирската война и с настъпването на независимостта, да са премахнали ордена ... Но повече подробности и конкретни отговори на отделните въпроси ми е трудно да дам... Този отговор е верен и по-конкретен, отколкото се очакваше, защото е позната не само държавата, но и градът. Логиката беше, че френски орден би бил изчегъртан някъде, където са влезли в конфликт с Франция. Колониите идват първи наум, а от френските колонии антично наследство (арки от други векове) има в Магреба. От трите страни - Алжир, Мароко и Тунис - Алжир е тази, в която конфликтът е бил най-сериозен - война. Наистина, арката е в град Константин, строена е през XX век като паметник на загиналите през Първата световна война (скритият жокер с името на файла 19141918.jpg май е останал незабелязан 😏), когато Алжир е бил интегрална част от Франция. Константинци и днес се гордеят, че фамилиите на загиналните показват, че рамо до рамо са воювали хора от всички етнически и религиозни групи - французи, араби, бербери, християни, мохамедани, юдеи. @Фичо е на ход 6 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 Търсим къде се намира това живописно площадче. Знам че сте много добри, но ако случайно се наложи, ще пускам жокери. Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 Южна Америка? Връзка към коментар
Polina Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 Сицилия?? 😉 1 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 На мен ми прилича да е по-близо, като гръцки остров или някъде в Северна Африка. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 преди 3 минути , Polina каза: Сицилия?? 😉 Да , а мястото е? Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 преди 7 минути , Polina каза: Сицилия?? 😉 Защо с "??". 100%. Marzamemi не е типично за Сицилия, но на мен ми е любимо, а и не само на мен. @Фичо, ако имаш колебания - @Polina си е наред. 3 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 преди 5 минути , ven62 каза: Защо с "??". 100%. Marzamemi не е типично за Сицилия, но на мен ми е любимо, а и не само на мен. @Фичо, ако имаш колебания - @Polina си е наред. Малееее, любимецът ми! 😀Браво! Това си е твоето село на Сицилия. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 преди 7 минути , ven62 каза: Защо с "??". 100%. Marzamemi не е типично за Сицилия, но на мен ми е любимо, а и не само на мен. @Фичо, ако имаш колебания - @Polina си е наред. @AlexandraKo , познай от първия път кого имах предвид и от кого го знам това селце. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 март, 2020 Сподели Публикувано: 27 март, 2020 преди 1 минута , ven62 каза: @AlexandraKo , познай от първия път кого имах предвид и от кого го знам това селце. То, за това си ми любимец деее! Ама, нямаше ли твоя снимка оттам в един календар? 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега