iaia_mama Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 Пътнико, спиш ли? Щот' ми стана интересно къде си влязал през тая врата. Растителността не ми изглежда гръцка, ама знам ли... 1
AlexandraKo Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 преди 9 минути , iaia_mama каза: Пътнико, спиш ли? Щот' ми стана интересно къде си влязал през тая врата. Растителността не ми изглежда гръцка, ама знам ли... Сигурно си пропуснала нещо - разнищихме го тоя дувар:))))) Чакаме следващата снимка. Дадох ред на @домосед, / хехе, даже в рими/, но той дали разбра... 1
домосед Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 Следващата загадка е фрагмент от катедрала Къде се намира катедралата? (с точност до град!) Защо липсват останалите фрагменти? NB: снимката е от 2011 2
Kalina Ivanova Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 Африка?...за начало Понастоящем така ли изглежда катедралата? 1
Pantelej Putnik Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 Все пак под ника ти стои - Експерт Южна Африка. Да не би да е там?
master_of_germs Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 Не ми прилича никак, но 2011 г. и катедрала с вероятно разрушения... Може ли да е Крайстчърч след земетресението?
домосед Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 преди 58 минути , Kalina Ivanova каза: Африка? Да преди 54 минути , Pantelej Putnik каза: Южна Африка. Не преди 22 минути , Zaro каза: тоя на работа ли е Да преди 7 минути , master_of_germs каза: земетресение Не 1
домосед Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 преди 4 минути , AlexandraKo каза: Някоя църква в Уганда? Не, но топло. Катедрала в голям африкански град, сред характерна с нещо природна област. Кой град? Какво нещо? Хайде още един жокер: католическа
AlexandraKo Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 Трябва да е паркът, в който, ти беше показал вулкана Нирагонго, там ставаше въпрос и че, ако той се разтече, ще изравни със земята град Гома. 1 1
AlexandraKo Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 Аха, намерих го в блога ти и те цитирам: "Това, дето ври там долу в кратера, ни най-малко не ни е подвластно. Когато намери за добре ще изригне, най-вероятно през процепи в склоновете, а не през кратера и ще изравни със земята града в подножието си. Гома. За последен път го е правил 2002-ра." И вероятно, това е катедралата на Гома, пострадала от лавата тогава. 1
домосед Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 преди 46 минути , AlexandraKo каза: Трябва да е паркът, в който, ти беше показал вулкана Нирагонго, там ставаше въпрос и че, ако той се разтече, ще изравни със земята град Гома. Да, град Гома, най-големия град в Източно Конго (ДРК), се намира в зоната на вулканите в Централа Африка, поделена между три държави - Уганда, Руанда и Конго, и то под единственият активен - Нирагонго. Нирагонго изригва и залива града с лава през 2002. Ето още една сника от 2011, на която се вижда как нови къщи и магазини за детски играчки никнат върху застиналата лава Още снимки: https://photos.app.goo.gl/wMvyuDN2TPvzErEj8 От публикации в пресата научавам, че години по-късно катедралата е възкръснала под някаква форма, макар и далечна от оригинала. Значи оня, който впечатли @Zaro как пази руините, си е свършил добре работата. @AlexandraKo е на ход! 6
iaia_mama Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 преди 3 часа, AlexandraKo каза: Сигурно си пропуснала нещо - разнищихме го тоя дувар:))))) Чакаме следващата снимка. Дадох ред на @домосед, / хехе, даже в рими/, но той дали разбра... Ха-ха-ха, явно аз съм спала 🙂 Сорри! преди 1 час, Zaro каза: Аз да попитам... тоя на работа ли е 😂 Той позира за снимки 🙂
AlexandraKo Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 Хайде, една смешна снимка, преснимана от албума.Че нямам други под ръка. Къде съм и какво се случва? 2 1
Pantelej Putnik Публикувано: 30 март, 2020 Публикувано: 30 март, 2020 преди 2 часа, AlexandraKo каза: Къде съм и какво се случва? Студио Бояна? 1
AlexandraKo Публикувано: 31 март, 2020 Публикувано: 31 март, 2020 преди 5 часа, Otnesen каза: Самбадром в Рио? Точно! Това е Сомбодромо-то в Рио.Там има едно място,нещо,като голям сувенирен магазин,където, извън карнавалните дни, срещу малка сума / не помня точно колко/,можеш да се облечеш,в какъвто си искаш,карнавален костюм и да се полигавиш ,правейки се на участник в Карнавала. Ето още няколко веселки снимки,с лошо качество,че снимах от един албум с хартиени. Имаме нов играч,да заповяда @Otnesen ,за новата загадка,моля! 5
AlexandraKo Публикувано: 31 март, 2020 Публикувано: 31 март, 2020 @Otnesen, може лииии, да се донесеш, че ти си наред, моля! 2
Pantelej Putnik Публикувано: 31 март, 2020 Публикувано: 31 март, 2020 преди 2 часа, AlexandraKo каза: @Otnesen, може лииии, да се донесеш, че ти си наред, моля! Той се отнесе…. 🤔 3-дневна карантина и някой друг ще пуска.
Otnesen Публикувано: 31 март, 2020 Публикувано: 31 март, 2020 Извинявам се,но нямах достъп до компютъра.....къде е този храм и кое е особеното при него?
домосед Публикувано: 31 март, 2020 Публикувано: 31 март, 2020 преди 17 минути , Otnesen каза: къде е този храм и кое е особеното при него? В Токио е, но нямам идея какво е особеното
AlexandraKo Публикувано: 31 март, 2020 Публикувано: 31 март, 2020 преди 15 минути , домосед каза: В Токио е, но нямам идея какво е особеното Май беше посветен на военните, и войниците, загинали за господството на Япония, представеникато светци.Дали не беше той, от вътре, като пещера или греша? А като име, беше подобно на рибния пазар Тцукиджи.
домосед Публикувано: 31 март, 2020 Публикувано: 31 март, 2020 (редактирано) преди 3 минути , AlexandraKo каза: Май беше посветен на военните, и войниците, загинали за господството на Япония, представеникато светци.Дали не беше той, от вътре, като пещера или греша? А като име, беше подобно на рибния пазар Тцукиджи. Точно си чета записките оттам, но единственото което съм записал е "в парка на още един огромен шинтоистки, оспорван и политически и естетически, храм" Да, нещо свързано с военно-експанзионисткия етап от японската история ще да е. Има вид да е строен между световните войни Редактирано 31 март, 2020 от домосед 2
AlexandraKo Публикувано: 31 март, 2020 Публикувано: 31 март, 2020 преди 4 минути , домосед каза: Точно си чета записките оттам, но единственото което съм записал е "в парка на още един огромен шинтоистки, оспорван и политически и естетически, храм" Сещам се, че ни бяха казали, че е фашистки, будистки храм, опитващ се да наложи Япония , като господар на цяла Азия.Ама, дали за него беше, не съм съвсем сигурна. Имаше и нещо особено в архитектурата.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега