Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Преди 1 час, master_of_germs каза:

Уедж пийк?

Да,

Известен още като Чанг Химал или Рамтанг Чанг. Исторически е изкачван два пъти, като едното изкачване не е съвсем потвърдено. Информация за другото има по-надолу. Аз поне не попадам на други потвърдени в наши дни. 

Ето от тука са минали:

face-topo.jpg

И кратко видео, описващо експедицията и участниците:

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Боян Димитров каза:

Известен още като Чанг Химал или Рамтанг Чанг. Исторически е изкачван два пъти, като едното изкачване не е съвсем потвърдено. Информация за другото има по-надолу. Аз поне не попадам на други потвърдени в наши дни. 

Точно начинът, по който беше зададена загадката: "...има ли някой, който да е изкачвал това връхче...", беше много силен жокер. Иначе на телефона и с близкия план не бях абсолютно сигурен дали е той. Известната снимка е тази на цялата стена с дългия билен ръб, която си качил с начертания маршрут. Та изстрелях предположението машинално в петминутната пауза между два онлайн семинара със студенти, даже не съм видял другата ти подсказка, че Еверест е слаба ракия 🙂. Сега вече като приключих за днес, ще се поразровя и аз за някоя загадка...

• Харесвам 3
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 25 минути , master_of_germs каза:

Точно начинът, по който беше зададена загадката: "...има ли някой, който да е изкачвал това връхче...", беше много силен жокер. Иначе на телефона и с близкия план не бях абсолютно сигурен дали е той. Известната снимка е тази на цялата стена с дългия билен ръб, която си качил с начертания маршрут. Та изстрелях предположението машинално в петминутната пауза между два онлайн семинара със студенти, даже не съм видял другата ти подсказка, че Еверест е слаба ракия 🙂. Сега вече като приключих за днес, ще се поразровя и аз за някоя загадка...

Очаквах, че вероятно ще я познаеш (мисля, че са 2ма планинарите във форума, които разпознават всичко единия си ти, а за съжаление, другия ник ми се губи), но при всяка друга снимка, щях да съм в ръцете на @AlexandraKo 🙂  Първоначално мислех да постна доста по-орязана снимка, където мащаба на планината не се вижда, но щеше да стане доста трудна загадка. Трекът на Канченджунга е всред най-запомнящите се неща, които съм правил. 

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , Боян Димитров каза:

Очаквах, че вероятно ще я познаеш (мисля, че са 2ма планинарите във форума, които разпознават всичко единия си ти, а за съжаление, другия ник ми се губи), но при всяка друга снимка, щях да съм в ръцете на @AlexandraKo 🙂  Първоначално мислех да постна доста по-орязана снимка, където мащаба на планината не се вижда, но щеше да стане доста трудна загадка. Трекът на Канченджунга е всред най-запомнящите се неща, които съм правил. 

Другият виден планинар е @Zaro :)))))

Хехе,взела съм ти страха:)))

Ама,всеизвестен факт е,че планините ги гледам,само на картинки .:))))))

Или,с някое лифтче,евентуално...

Хитрушко си тииии!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Стандартните въпросчета: що е то, дето се види на снимката, къде е и колко му е надморската височина понастоящем? 😄

Знам, че има и магеланци, които са го качвали, но пък достатъчно хора тук са го виждали 🙂 

DSC06084.thumb.JPG.25ac7422360a6f6a80af568330b4f093.JPG

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Прилича на Индонезия и лявата чучка ми напомня за Салак, но едва ли мястото от където е сниман е особено посещавано.

А и дърветата на преден план леко ме озадачават...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , juriwaro каза:

Прилича на Индонезия и лявата чучка ми напомня за Салак, но едва ли мястото от където е сниман е особено посещавано.

А и дърветата на преден план леко ме озадачават...

Хм... точно за тебе бях почти сигурен, че си го изкачвал този вулкан?!

Индонезия е, вулкан е, не е Салак, но пак е на Ява и мястото, откъдето е снимано, е особено посещавано 🙂 

Връзка към коментар
преди 1 минута , Gentleman Basta каза:

Снимано е от Иджен? Там бяха такива

Така е, за вас пък първо си мислех, като написах,че много магеланци са виждали тая гледка 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Знам, че от Арджуна се вижда Бромо, но каква е гледката от Бромо - не знам.

На първо време изключвам Синабунг, Синдоро, Семеру, Уелиранг и Раунг.

За Сламет, Мербабу, Мерапи, Кава Иджен и Лаву - трябва да помисля.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

2057827573_DSC06081.thumb.jpg.eebccccd22624798914015bf723f821b.jpg

преди 17 минути , juriwaro каза:

Май не трябваше да изключвам Раунг 🙂 

Май да 🙂 

Ти си наред!

Това е Раунг (3332 м н.в. поне докато не изригне наново), сниман от Иджен, но не от ръба на кратера, а от пътеката на връщане рано сутрин.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Отне ми малко ровене. 🙂 Благодаря за жокерите, определено не бих могъл без името на планината. Австрия я налазвам засега само периферно в пограничните райони откъм Словения или откъм Бавария. И не съм ровел задълбочено, че то не са един и два баира...🙂 Да те питам, ако знаеш, дали в австрийските хижи важат отстъпки за членове на чужди туристически дружества (за словенското по-специално)? 

Ама да дам шанс и на други. Името на върха в превод е като името на наш резерват 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако името на нашия резерват е Червена Стена - не е този върха, но търсеният връх се вижда перфектно и от Червена Стена.

Само е малко по-нисък и по на изток.

Иначе в повечето австрийски хижи има намаления за всички равнопоставени му дружества - Deutscher Alpenverein, Österreichischer Alpenverein, Alpenverein Südtirol, Schweizer Alpenclub, Club Alpino Italiano, Club Alpin Francais, Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada, Liechtensteiner Alpenverein, Slowenische Bergsteigervereinigung, Akademische Alpenclubs der Schweiz, Club Alpin Belge, Groupe Alpin Luxembourgeouis, Dansk Bjergklub, Federazione Alpinistica Ticinese FAT (Schweiz), sowie die Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging.

Бозрук едва-едва се вижда още по-вдясно от търсения връх и съвсем на края на снимката, но хижата е директно в десятката 🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, juriwaro каза:

Ако името на нашия резерват е Червена Стена - не е този върха, но търсеният връх се вижда перфектно и от Червена Стена.

Само е малко по-нисък и по на изток.

Иначе в повечето австрийски хижи има намаления за всички равнопоставени му дружества - Deutscher Alpenverein, Österreichischer Alpenverein, Alpenverein Südtirol, Schweizer Alpenclub, Club Alpino Italiano, Club Alpin Francais, Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada, Liechtensteiner Alpenverein, Slowenische Bergsteigervereinigung, Akademische Alpenclubs der Schweiz, Club Alpin Belge, Groupe Alpin Luxembourgeouis, Dansk Bjergklub, Federazione Alpinistica Ticinese FAT (Schweiz), sowie die Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging.

Бозрук едва-едва се вижда още по-вдясно от търсения връх и съвсем на края на снимката, но хижата е директно в десятката 🙂

Благодаря! Предположих, че е така.

Бях почнал да търся върхове по намаляване на надморската височина и стигнах до Rote Wand. Мислех си, че растителността отговаря на този пояс - малко под две хиляди надморска. Излязоха някои снимки и на една от тях се виждаше и този връх, но явно Роте Ванд е бил друг връх на същата снимка. 🙂 Отзад Червената стена не изглежда с толкова стръмен наклон. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Няма да ви мъча повече, а и името е леко трудно за превод - Stubwieswipfel - малко над 1700 м.н.в.

Щубе е стая, която е на поляна (Wiese) в короната на дърво (Wipfel).

Ето и една по-панорамна снимка.

Набива се на очи връх Rossarsch - Конски задник, а необозначеният Toter Mann (Мъртвеца) е между Варшенек и Червената Стена.

И двамата познахте.

csm_warscheneck_wurzeralm_lahnerkogel_rote_wand_skitour_pyhrnpass_3_c2be8abb34.jpg.0777c10b4b45d392cbd17708b7d1c3b4.jpg

• Харесвам 4
Връзка към коментар

E, точно от Тотер ман сега разглеждах снимки. И пак да ти избоде очите връхчето и пак не можех да му намеря името 😄 

Нека @giafil да зададе следващата загадка - все пак тя закова едната от двете снимки 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

върнахте ме в един прекрасен период от живота ми когато живеех в Мюнхен, но толкова мразех немците (чувствата не са се променили с времето🙂 ) , че всеки свободен уикенд прекарвах в Австрия...;-) 

много вдигнахте летвата , но аз имам много малко снимки от върхове защото и до ден днешен не мога да се справя с надморската височина и след 2000 м н.в се раздвоявам и разтроявам 😉 просто душата не ще да стои в тялото ... отлита... височинна болест ...и спасението е да стоя в ниското... та къде е този замък  и кой е? 

20160503_163138.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар

да @mary_shery Малборг е и е на 15 км от Гданск както  @juriwaro  спомена 

няма да разказвам за замъка защото има много в интернет , нещо което е поразяващо е архитектурата на замъка. Практически 3 замъка един в друг с бърз достъп до реката ...построен от Тевтонските рицари ...

@mary_shery  ти си...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.