mary_shery Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Къде се намира тази специална къщичка и с какво всъщност е толкова специална? 2 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 18 април, 2020 Сподели Публикувано: 18 април, 2020 Преди 1 час, mary_shery каза: Къде се намира тази специална къщичка и с какво всъщност е толкова специална? Че то си пише! Село Шонах, най-големият часовник с кукувичка в света 😎 3 1 6 Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 19 април, 2020 Сподели Публикувано: 19 април, 2020 Селцето Шонах е в близост до Триберг и както @домосед написа, можете да видите там най-големия часовник с кукувица в света, и то в най-традиционния регион за правене на такива часовници - планината Шварцвалд. На всеки 30 Мин можете да видите как изкача кукувичката и какво правят другите герои пред часовника. Можете да влезнете и вътре и да видите и часовниковия механизъм, който е толкова голям, че е заел почти цялата вътрешна част на къщичката. @домосед, очакваме поредната интересна загадка от теб! 4 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 На 19.04.2020 г. в 13:29, mary_shery каза: @домосед, очакваме поредната интересна загадка от теб! @домосед 1 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 Този водопад се намира на остров. Как се казва островът и как се казва водопадът, ако е в сила следното уравнение: Името на водопада е свързано с исторически момент на конфронтация между исторически владетели на острова. 2 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 Това май беше лесно - миналата година ходи из Доминика. Trafalgar falls? 2 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 Тази година беше 😎 Да, островът е Доминика, Англия и Франция са си го разменяли няколко пъти, а водопадът е кръстен на битката при Трафалгар между тях (която битка е била с много по-голям залог от най-дивия карибски остров, заделен за "индиански" резерват и от двете сили) @Gentleman Basta е на ход! 4 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 Кое е това езеро? Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 25 minutes ago, Gentleman Basta said: Кое е това езеро? Някое около Цермат да речем. Но те там са над 100... Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 преди 1 минута , aleksandrina каза: Някое около Цермат да речем. Но те там са над 100... Найн 🙂 Но държавата е позната Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 Е, той Матерхорн насреща- няма начин. Но там езера хиляди... 😉 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 Ако походиш 100-200 километра, може и да видиш Матерхорн. Но той не е на тази снимка 🙂 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 А ако не ти се ходи толкова надалеч, може да видиш рога на Шрек. Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 Честно не го знам, но като каза Швейцария, нещата станаха лесни. Поразрових се из пътеписа от тази страна. Видях снимките, препочетох текста няколко пъти, за да се ориентирам къде сте като някакво място. После в нета - снимката е на езерото Bachalpsee , заснета по време на обяд 😛 2 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 @Граф Вронски сериозен си, браво! Това наистина е Bachalpsee. В него се оглежда връх Mettenberg. Езерото беше в края на прехода Schynige Platte - Faulhorn - First (до първа и последна точка има съответния транспорт). Много лесно може да се стигне до First - за около 30 минути Графе, ти си! П.П. Като порасна мисля да живея в "къщурката" в края на езерото 2 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 преди 2 часа, Gentleman Basta каза: П.П. Като порасна мисля да живея в "къщурката" в края на езерото Благодаря, @Gentleman Basta! Пожелавам ти я сърдечно! Нека опитаме с тази снимка: 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 преди 17 минути , Граф Вронски каза: Благодаря, @Gentleman Basta! Пожелавам ти я сърдечно! Нека опитаме с тази снимка: Квебек. 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 преди 4 минути , AlexandraKo каза: Квебек. Magnifique! C'est ça! Браво, директно в целта (както винаги). Това е на стената пред(/под) входа на Maison de la littérature d'Institut Canadien в Квебек. Намира се в старата част на града. Едно време сградата на института е била църква. Ето тук можете да разгледате снимки отвътре и отвън. За съжаление толкова ми хареса тази стена, че съм забравил да снимам около нея. @AlexandraKo, c'est toi. 🙂 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 преди 33 минути , Граф Вронски каза: Magnifique! C'est ça! Браво, директно в целта (както винаги). Това е на стената пред(/под) входа на Maison de la littérature d'Institut Canadien в Квебек. Намира се в старата част на града. Едно време сградата на института е била църква. Ето тук можете да разгледате снимки отвътре и отвън. За съжаление толкова ми хареса тази стена, че съм забравил да снимам около нея. @AlexandraKo, c'est toi. 🙂 Nous Nous sommes Nous sommes un Nous sommes un peuple Nous sommes un peuple de Quebec Старата църква е Уесли, а на стената паната са 5, с тези надписи. Това е сътворено, по случай на 150 години, от създаването на L’Institute Canadien de Quebec. Институтът им е гордостта на квебекци:)))) Авторът беше Люк някой си, годината - 2000:)))))Имам някъде снимка на всичките надписи. Градацията, предадена с думите ,е страхотна:)))) Както е страхотна и загадката ти:)))) И както, е страхотен и самият Квебек:))) Ако искаш, пусни пак ти , нямам снимки в момента.:))) 1 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 21 април, 2020 Сподели Публикувано: 21 април, 2020 преди 1 минута , AlexandraKo каза: Това име гордостта на квебекци Аз пък мислех, че гордостта на квебекци е табарнакът. @Crazy Horse така разправя 😂 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 април, 2020 Сподели Публикувано: 22 април, 2020 преди 7 часа, домосед каза: Аз пък мислех, че гордостта на квебекци е табарнакът. @Crazy Horse така разправя 😂 @Crazy Horse, по- скоро, да обясни, защо квебекците използват църковни думи, за да ругаят с тях:))) Че никой не можа да ми обясни. Като Tabernacle, , Calisse, Cresse, Calvaire ... Ето пример: 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 22 април, 2020 Сподели Публикувано: 22 април, 2020 Моля някой, който има желание, да пусне. Връзка към коментар
Lorette Публикувано: 22 април, 2020 Сподели Публикувано: 22 април, 2020 Къде е това? 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 22 април, 2020 Сподели Публикувано: 22 април, 2020 Преди 1 час, Lorette каза: Къде е това? Това ми прилича на гробница-мавзолей. Някъде в Русия? Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 22 април, 2020 Сподели Публикувано: 22 април, 2020 преди 4 часа, AlexandraKo каза: @Crazy Horse, по- скоро, да обясни, защо квебекците използват църковни думи, за да ругаят с тях:))) Че никой не можа да ми обясни. Като Tabernacle, , Calisse, Cresse, Calvaire ... Ето пример: Тази седмица е лудница, нямам никакво време. Калис дьо разписание дьо табарнак, есци! 😂 Да не разводнявам и темата със снимките, но на кратко, в миналото католическата църква е била много силна и всички са се подчинявали безпрекословно. Свещеникът е ръководел животът на квебекчаните, вкл. и това колко деца да имат и даже кога да ги правят. През 60-е години на миналия век започва в Квебек така наречената Тиха революция/Révolution tranquille на френски и идеята на това движение е било утвърждаване на квебекската идентичност и еманципация на местните франкофони както от икономическата и политическата власт на англофоните, така и от духовната власт на църквата, която е смятана за консервативна сила, работеща против новото либерално общество. И за да покажат, че вече са господари в собствения си дом/maîtres chez nous, което става лозунг на Тихата революция, става модно да не се ходи на църква и да се псува с църковни термини. Така се демонстрира, че църквата вече не е важна и няма влияние върху новото съвременно квебекско общество. 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега