Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Преди 1 час, mary_shery каза:

Къде се намира тази специална къщичка и с какво всъщност е толкова специална?

Че то си пише!

Село Шонах, най-големият часовник с кукувичка в света 😎

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар

Селцето Шонах е в близост до Триберг и както @домосед написа, можете да видите там най-големия часовник с кукувица в света, и то в най-традиционния регион за правене на такива часовници - планината Шварцвалд. На всеки 30 Мин можете да видите как изкача кукувичката и какво правят другите герои пред часовника. Можете да влезнете и вътре и да видите и часовниковия механизъм, който е толкова голям, че е заел почти цялата вътрешна част на къщичката.

@домосед, очакваме поредната интересна загадка от теб!

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Този водопад се намира на остров.

Как се казва островът и как се казва водопадът, ако е в сила следното уравнение:

Името на водопада е свързано с исторически момент на конфронтация между исторически владетели на острова.

20202020.thumb.JPG.0f39e90b618b30b12b3627ff073e10ae.JPG

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Тази година беше 😎

Да, островът е Доминика, Англия и Франция са си го разменяли няколко пъти, а водопадът е кръстен на битката при Трафалгар между тях (която битка е била с много по-голям залог от най-дивия карибски остров, заделен за "индиански" резерват и от двете сили)

@Gentleman Basta  е на ход!

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Честно не го знам, но като каза Швейцария, нещата станаха лесни. Поразрових се из пътеписа от тази страна. Видях снимките, препочетох текста няколко пъти, за да се ориентирам къде сте като някакво място. После в нета - снимката е на езерото Bachalpsee , заснета по време на обяд 😛 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Граф Вронски сериозен си, браво!

Това наистина е Bachalpsee. В него се оглежда връх Mettenberg. Езерото беше в края на прехода Schynige Platte - Faulhorn - First (до първа и последна точка има съответния транспорт). Много лесно може да се стигне до First - за около 30 минути

Графе, ти си!

П.П. Като порасна мисля да живея в "къщурката" в края на езерото

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Gentleman Basta каза:

П.П. Като порасна мисля да живея в "къщурката" в края на езерото

Благодаря, @Gentleman Basta! Пожелавам ти я сърдечно!

Нека опитаме с тази снимка:

20190430_155709.jpg.002c2b97c8407e6a4f3b2a177477cade.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 минути , AlexandraKo каза:

Квебек.

Magnifique! C'est ça!

Браво, директно в целта (както винаги). Това е на стената пред(/под) входа на Maison de la littérature d'Institut Canadien в Квебек. Намира се в старата част на града. Едно време сградата на института е била църква. Ето тук можете да разгледате снимки отвътре и отвън. За съжаление толкова ми хареса тази стена, че съм забравил да снимам около нея.

@AlexandraKo, c'est toi. 🙂 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 33 минути , Граф Вронски каза:

Magnifique! C'est ça!

Браво, директно в целта (както винаги). Това е на стената пред(/под) входа на Maison de la littérature d'Institut Canadien в Квебек. Намира се в старата част на града. Едно време сградата на института е била църква. Ето тук можете да разгледате снимки отвътре и отвън. За съжаление толкова ми хареса тази стена, че съм забравил да снимам около нея.

@AlexandraKo, c'est toi. 🙂 

Nous

Nous sommes

Nous sommes un

Nous sommes  un peuple

Nous sommes un peuple  de Quebec

Старата църква е Уесли, а на стената паната са 5, с тези надписи.

Това е сътворено, по случай на 150 години, от създаването на L’Institute Canadien de Quebec. Институтът им е гордостта на квебекци:))))

Авторът беше Люк някой си, годината - 2000:)))))Имам някъде снимка на всичките надписи.

Градацията, предадена с думите ,е страхотна:))))

Както е страхотна и загадката ти:))))

И както, е страхотен и самият Квебек:)))

Ако искаш, пусни пак ти , нямам снимки в момента.:)))

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

Това име гордостта на квебекци

Аз пък мислех, че гордостта на квебекци е табарнакът. 

@Crazy Horse така разправя 😂

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, домосед каза:

Аз пък мислех, че гордостта на квебекци е табарнакът. 

@Crazy Horse така разправя 😂

@Crazy Horse, по- скоро, да обясни, защо квебекците използват църковни думи, за да ругаят с тях:))) Че никой не можа да ми обясни.

Като Tabernacle, Calisse, Cresse, Calvaire ...

Ето пример:

80B1A808-CC87-4EDD-BA6D-B96445DF5255.jpeg.9d240da5e6af92ae52c35f1882a38dc8.jpeg

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

@Crazy Horse, по- скоро, да обясни, защо квебекците използват църковни думи, за да ругаят с тях:))) Че никой не можа да ми обясни.

Като Tabernacle, Calisse, Cresse, Calvaire ...

Ето пример:

80B1A808-CC87-4EDD-BA6D-B96445DF5255.jpeg.9d240da5e6af92ae52c35f1882a38dc8.jpeg

Тази седмица е лудница, нямам никакво време. Калис дьо разписание дьо табарнак, есци! 😂
Да не разводнявам и темата със снимките, но на кратко, в миналото католическата църква е била много силна и всички са се подчинявали безпрекословно. Свещеникът е ръководел животът на квебекчаните, вкл. и това колко деца да имат и даже кога да ги правят. През 60-е години на миналия век започва в Квебек така наречената Тиха революция/Révolution tranquille на френски и идеята на това движение е било утвърждаване на квебекската идентичност и еманципация на местните франкофони както от икономическата и политическата власт на англофоните, така и от духовната власт на църквата, която е смятана за консервативна сила, работеща против новото либерално общество. И за да покажат, че вече са господари в собствения си дом/maîtres chez nous, което става лозунг на Тихата революция, става модно да не се ходи на църква и да се псува с църковни термини. Така се демонстрира, че църквата вече не е важна и няма влияние върху новото съвременно квебекско общество.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.