Pantelej Putnik Публикувано: 28 април, 2020 Сподели Публикувано: 28 април, 2020 преди 3 часа, Gentleman Basta каза: Да, къде в Кения? Ламу? Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 28 април, 2020 Сподели Публикувано: 28 април, 2020 преди 16 минути , Pantelej Putnik каза: Ламу? Да, това е остров Ламу и по-точно село Шела. Островът е известен с автентичната си суахили култура, а и плажовете им хич не са лоши. В четвъртък @Lindt ще разкаже повече за преживяванията ни там. @Pantelej Putnik ти си! 2 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 28 април, 2020 Сподели Публикувано: 28 април, 2020 преди 14 минути , Gentleman Basta каза: @Pantelej Putnik ти си! Нека някой, който има желание, да пусне снимка. Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 29 април, 2020 Сподели Публикувано: 29 април, 2020 Тъй като явно никой не се престрашава, пускам загадка, за да задвижим отново играта. Къде се намира това: Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 април, 2020 Сподели Публикувано: 29 април, 2020 Прилича ми на един много хубав хотел в Пояна, до Брашов. Аурелио, Аурелиано или нещо от тоя сорт. 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 29 април, 2020 Сподели Публикувано: 29 април, 2020 преди 5 часа, AlexandraKo каза: Прилича ми на един много хубав хотел в Пояна, до Брашов. Аурелио, Аурелиано или нещо от тоя сорт. Ами...….там е 🙂 Ти си. А иначе за Пояна - имах един емоционален момент с тази Пояна. Баба ми имаше чаши с декорация, която запомних от детството ми, и когато видях табелата за Пояна, не се поколебах и с вълнение разгледах планинското курортче, което се намира на 20-тина километра от Брашов. 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 април, 2020 Сподели Публикувано: 29 април, 2020 преди 29 минути , Pantelej Putnik каза: Ами...….там е 🙂 Ти си. А иначе за Пояна - имах един емоционален момент с тази Пояна. Баба ми имаше чаши с декорация, която запомних от детството ми, и когато видях табелата за Пояна, не се поколебах и с вълнение разгледах планинското курортче, което се намира на 20-тина километра от Брашов. Тоя хотел е хубав:))) Има няколко басейна, с различна температура на водата, джакузита- макузита, масажи и пр глезотийки в СПА центъра. Ама, иначе, обслужването е мила, родна картинка, като по нашите хотели:((( Хайде , давам нещо фасулско: Ипитам- какво има в тази къща? Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 29 април, 2020 Сподели Публикувано: 29 април, 2020 преди 15 минути , AlexandraKo каза: Ипитам- какво има в тази къща? Детска градина Щурче 2 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 29 април, 2020 Сподели Публикувано: 29 април, 2020 преди 16 минути , AlexandraKo каза: Тоя хотел е хубав:))) Има няколко басейна, с различна температура на водата, джакузита- макузита, масажи и пр глезотийки в СПА центъра. Ама, иначе, обслужването е мила, родна картинка, като по нашите хотели:((( Хайде , давам нещо фасулско: Ипитам- какво има в тази къща? Стария град в Пловдив? В къщата има музей на незнам си кво. Не обичам музеи 🙂 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 април, 2020 Сподели Публикувано: 29 април, 2020 преди 12 минути , bulpa каза: Детска градина Щурче Ето, кой е ходил на ЦДГ с дебели връзкииииии:))))))Че там , само елитни дечица се вреждаха:))))) Дааа, ама, беше Щурче, сега видях, че са я прекръстили на “ Майчина грижа” или са я обединили с другата Грижа,не знам. Тони, ти гониииш, преди 10 минути , Pantelej Putnik каза: Стария град в Пловдив? В къщата има музей на незнам си кво. Не обичам музеи 🙂 Не е музей, детска градина е. И беше една от най- хубавите в Пловдив. А ти, защо не обичаш музеи? Този музей ще го подминеш ли? Оставям те, да намериш сам,кой е точно:))) Загадка в загадката,персонално за теб:))))) 3 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 29 април, 2020 Сподели Публикувано: 29 април, 2020 преди 10 минути , AlexandraKo каза: Ето, кой е ходил на ЦДГ с дебели връзкииииии:))))))Че там , само елитни дечица се вреждаха:))))) Тц, не съм ходила там :)))) Нашата се казваше Валентина Терешкова, в днешно време само Валентина. От там ми е останал интереса към космонавтите, едно че имахме организирана среща със самата Терешкова в по-късно време 🙂 _________ Загадката: Къде съм снимала тази пейка? 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 29 април, 2020 Сподели Публикувано: 29 април, 2020 преди 2 часа, AlexandraKo каза: Оставям те, да намериш сам,кой е точно:))) Загадка в загадката,персонално за теб:))))) Няма какво да търся - Къщата музей на Златю Бояджиев. Не съм влизал. Не знам дали ще го направя скоро. А иначе, защо не обичам музеите ли...? Ами, не ги обичам, защото показват сякаш нещо застинало във времето. Обичам живия живот - хората, общуването, срещите и разделите, храната и напитките, пазарите.... Скучно ми е в музеите. Дори в Кайро в националния археологически музей не издържах дълго, макар че там има какво да се гледа. Гледаш, гледаш саркофази, накити и обинтовани мъртъвци, па ми писна и викам на хабибито: "Садики води ме при хората, на пазара, по улиците, да видим живия живот." 1 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 Време е за жокер: По римско време името на този остров е Кесарея (Caesarea) Връзка към коментар
chandni Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 преди 18 минути , bulpa каза: Време е за жокер: По римско време името на този остров е Кесарея (Caesarea) Знам, че я бях виждала в някой от пътеписите ти, но не се сещах в кой... Оказа се в Джърси... "Разходка покрай едно от пристанищата в Сейнт Хелиър" 🙂 2 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 преди 11 минути , chandni каза: Разходка покрай едно от пристанищата в Сейнт Хелиър Браво @chandni четеш и помниш 🙂 Ти си на ход! 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 Къде е правена снимката? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 Сицилия,Сиракуза? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 Това е църквата Санта Мария в Галиполи, според мен. Порових малко из темата, защото имам чувството, че тази загадка вече я познавахме веднъж. Ама , страниците са толкова много, че е трудно...Не точно църквата, а крепостната стена и пристанището. Визуално помня снимката - не е точно тази, но пак беше вечерна. 2 2 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 30 minutes ago, AlexandraKo said: Порових малко из темата, защото имам чувството, че тази загадка вече я познавахме веднъж. Лелеее- на теб може да ти завиди всяка енциклопедия 🙂 https://magelanci.com/forums/topic/3209-игра-познай-откъде-е-тази-снимка/?do=findComment&comment=202185 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 (редактирано) Преди 1 час, Мари Николова каза: Сицилия Да. Преди 1 час, Мари Николова каза: Сиракуза Не. Преди 1 час, AlexandraKo каза: Това е църквата Санта Мария в Галиполи, според мен. Това е правилният отговор. Редактирано 30 април, 2020 от chandni Пиша глупости... 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 преди 12 минути , chandni каза: Да. Не. Това е правилният отговор. Ма как Сицилия? Това е в Пулия,до Лече. На токчето на Италианския ботуш:)) преди 20 минути , aleksandrina каза: Лелеее- на теб може да ти завиди всяка енциклопедия 🙂 https://magelanci.com/forums/topic/3209-игра-познай-откъде-е-тази-снимка/?do=findComment&comment=202185 Благодаря ти,ама не го намерих. Ти как го намери,моля? Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 5 minutes ago, AlexandraKo said: Благодаря ти,ама не го намерих. Ти как го намери,моля? Написах ГАЛИПОЛИ в търсачката и гледах къде съвпада- да е в тази тема. 🙂 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 преди 39 минути , AlexandraKo каза: Ма как Сицилия? Това е в Пулия,до Лече. Не ми обръщай внимание - така е като правиш по няколко неща едновременно... Естествено, че не е Сицилия, а Пулия... Просто докато отговорях на Мари Николова си разглеждах снимките от Сицилия и без да се замисля, машинално съм ѝ отговорила "Да" преди 38 минути , AlexandraKo каза: На токчето на Италианския ботуш:)) Благодаря за урока по география. :)) Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 @Мари Николова, давай, моля, ти,ако имаш нещо под ръка! Връзка към коментар
iMari Публикувано: 30 април, 2020 Сподели Публикувано: 30 април, 2020 Къде виси този алигатор? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега