Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , bulpa каза:

Реновираните силози  от Thomas Heatherwick, превърнати в музей на изкуството  Zeitz MOCAA 

Абсолютно верен отговор!

Ключът към загадката беше името на дизайнера Томас Хедъруик, автор и на трите проекта:

@bulpa е на ход!

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 10 минути , bulpa каза:

Време е за жокер - сградата е била най-високата в света от 1647 до 1874 год.

Гугъл казва - Катедралата в Страсбург. Аз не съм бил и няма да му противореча :-)

Публикувано:

Всъщност е просто любопитна подробност - намират се на площадката за наблюдение, изкачва се пеша 332 стълби. "Графитите" са от посетители на катедралата, имена, инициали, година на посещение. Някои от тях са красиви, с интересни завъртулки, предполага се, че са наемали хора, които да ги направят.

• Харесвам 1
Публикувано:

Опитах няколко пъти да кача снимка, но явно имам някакъв технически проблем. Моля някой да пусне снимка. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Опитах няколко пъти да кача снимка, но явно имам някакъв технически проблем. Моля някой да пусне снимка. 

Никой не може, явно има проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, bulpa каза:

"Графитите" са от посетители на катедралата, имена, инициали, година на посещение. Някои от тях са красиви, с интересни завъртулки, предполага се, че са наемали хора, които да ги направят.

Това ти ли го написа? Мислех че си от "Ботев" ...:rolleyes: 

aaa978.jpg.47205cfbb293bf8983fbb69dbf64ca6b.jpg

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 2 минути , Фичо каза:

Това ти ли го написа? Мислех че си от "Ботев"

Добър опит с фотошопа 😉

Всъщност съм от ФК Марица Пловдив, щото имах гадже от там :)))))

• Харесвам 1
Публикувано:
21 minutes ago, Pantelej Putnik said:

Оправи се проблемът с качването на снимки и аз качвам веднага. Къде е това?

IMG_2318.JPG

Това ми прилича на африканско пристанище.

• Харесвам 1
Публикувано:
38 minutes ago, Pantelej Putnik said:

Да! Давай смело нататък. 

Значи, гледам, че си бил в две държави в Африка и ще заложа на Занзибар, защото ми се струва по-спокойно от това, което си представям за Египет.

Публикувано:

На мен пък точно на Египет ми напомня. И тъй като съм бил само в Хургада и не си спомням такъв изглед (тази кула), ще заложа на Шарм ел-Шейх.

Макар че някакво съмнение не ми дава мира (в Хургада бяхме в един хотел - Алф Лейла ла Лейла или нещо такова. Толкова обширен, че имаше регулировчик по алеите - като се загубят смотаните германски туристи, да ги упътва къде им е стаята. Та този хотел ми е много подобен на сградите от снимката.)

Последно:

40:60  Хургада - Шарм ел-Шейх

• Харесвам 2
Публикувано:
38 minutes ago, ven62 said:

На мен пък точно на Египет ми напомня. И тъй като съм бил само в Хургада и не си спомням такъв изглед (тази кула), ще заложа на Шарм ел-Шейх.

Макар че някакво съмнение не ми дава мира (в Хургада бяхме в един хотел - Алф Лейла ла Лейла или нещо такова. Толкова обширен, че имаше регулировчик по алеите - като се загубят смотаните германски туристи, да ги упътва къде им е стаята. Та този хотел ми е много подобен на сградите от снимката.)

Последно:

40:60  Хургада - Шарм ел-Шейх

Май е Хургада, защото сега проверих изгледи в Гугъл от Новата марина там и излизат точно такива цветове на сградите като на снимката. 

• Браво 1
Публикувано:

Прилича ми на пристанището на Хургада, от където , едно време, тръгваха феритата за Шарм. Миналата година някъде пишеше, че пак са ги възстановили, ама не съм съвсем сигурна.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 18 часа, Marusinka каза:

Май е Хургада, защото сега проверих изгледи в Гугъл от Новата марина там и излизат точно такива цветове на сградите като на снимката. 

Точно там е. :-) Ти си.

преди 18 часа, ven62 каза:

И тъй като съм бил само в Хургада и не си спомням такъв изглед (тази кула), ще заложа на Шарм ел-Шейх.

Вероятно си бил там преди да построят новата марина.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Marusinka каза:

@ven62 всъщност позна. Аз само налучках. Нека той да пусне.

Има логика в това да е ven62, защото той всъщност позна, че е в Египет, а после се двоумеше между Хургада и Шарм ал Шейх. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Marusinka каза:

@ven62 всъщност позна. Аз само налучках. Нека той да пусне.

преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Има логика в това да е ven62, защото той всъщност позна, че е в Египет, а после се двоумеше между Хургада и Шарм ал Шейх. 

Според мен си е ред на @Marusinka . А и дискът със снимките ми е на над 1700 км (по права линия) от мен.  :girl_smile::girl_dance::dance3:  

Моля @Marusinka или @AlexandraKo да пусне следващата загадка. Все пак трябва да отбележим подобаващо :wink: един от най-колебливите отговори на @AlexandraKo forever:

преди 18 часа, AlexandraKo каза:

Прилича ми на пристанището на Хургада, от където , едно време, тръгваха феритата за Шарм. Миналата година някъде пишеше, че пак са ги възстановили, ама не съм съвсем сигурна.

В 99.999% тя изстрелва верния отговор по възможно най-категоричния начин - в центъра на 10-ката. :clapping:

:biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
2 hours ago, ven62 said:

Според мен си е ред на @Marusinka . А и дискът със снимките ми е на над 1700 км (по права линия) от мен.  :girl_smile::girl_dance::dance3:  

Моля @Marusinka или @AlexandraKo да пусне следващата загадка. Все пак трябва да отбележим подобаващо :wink: един от най-колебливите отговори на @AlexandraKo forever:

В 99.999% тя изстрелва верния отговор по възможно най-категоричния начин - в центъра на 10-ката. :clapping:

И аз точно това си помислих. @AlexandraKo - давай нещо интересно!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, ven62 каза:

@ven62Венчо, УтивЪм в ъгъла да се срамувам.:drinks::drinks:

• Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.