домосед Публикувано: 3 май, 2020 Публикувано: 3 май, 2020 преди 1 минута , bulpa каза: Реновираните силози от Thomas Heatherwick, превърнати в музей на изкуството Zeitz MOCAA Абсолютно верен отговор! Ключът към загадката беше името на дизайнера Томас Хедъруик, автор и на трите проекта: скулптура Paternoster Vents близо до катедралата Сейнт Пол, Лондон автобус модел New Routemaster, Лоднон британският павилион Катедрала на семената на Expo 2010, Шанхай музеят Zeitz MОCAА в бившите силози на пристанището в Кейптаун @bulpa е на ход! 6
bulpa Публикувано: 3 май, 2020 Публикувано: 3 май, 2020 Графитите не са съвременно явление. Къде са драскани тези:
bulpa Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 Време е за жокер - сградата е била най-високата в света от 1647 до 1874 год. 1
Pantelej Putnik Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 преди 10 минути , bulpa каза: Време е за жокер - сградата е била най-високата в света от 1647 до 1874 год. Гугъл казва - Катедралата в Страсбург. Аз не съм бил и няма да му противореча :-)
bulpa Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 преди 1 минута , Pantelej Putnik каза: Гугъл казва - Катедралата в Страсбург Тя е. Ти си на ход 🙂
Pantelej Putnik Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 преди 1 минута , bulpa каза: Тя е. Кажи нещо за този надпис. С какво е свързано, каква е историята? 🙂
bulpa Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 Всъщност е просто любопитна подробност - намират се на площадката за наблюдение, изкачва се пеша 332 стълби. "Графитите" са от посетители на катедралата, имена, инициали, година на посещение. Някои от тях са красиви, с интересни завъртулки, предполага се, че са наемали хора, които да ги направят. 1
Pantelej Putnik Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 Опитах няколко пъти да кача снимка, но явно имам някакъв технически проблем. Моля някой да пусне снимка. 1
AlexandraKo Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 преди 1 час, Pantelej Putnik каза: Опитах няколко пъти да кача снимка, но явно имам някакъв технически проблем. Моля някой да пусне снимка. Никой не може, явно има проблем. 1
Фил Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 преди 10 часа, bulpa каза: "Графитите" са от посетители на катедралата, имена, инициали, година на посещение. Някои от тях са красиви, с интересни завъртулки, предполага се, че са наемали хора, които да ги направят. Това ти ли го написа? Мислех че си от "Ботев" ... 1 1 2
bulpa Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 преди 2 минути , Фичо каза: Това ти ли го написа? Мислех че си от "Ботев" Добър опит с фотошопа 😉 Всъщност съм от ФК Марица Пловдив, щото имах гадже от там :))))) 1
Pantelej Putnik Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 Оправи се проблемът с качването на снимки и аз качвам веднага. Къде е това?
Marusinka Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 21 minutes ago, Pantelej Putnik said: Оправи се проблемът с качването на снимки и аз качвам веднага. Къде е това? Това ми прилича на африканско пристанище. 1
Pantelej Putnik Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 преди 17 минути , Marusinka каза: Това ми прилича на африканско пристанище. Да! Давай смело нататък.
Marusinka Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 38 minutes ago, Pantelej Putnik said: Да! Давай смело нататък. Значи, гледам, че си бил в две държави в Африка и ще заложа на Занзибар, защото ми се струва по-спокойно от това, което си представям за Египет.
ven62 Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 На мен пък точно на Египет ми напомня. И тъй като съм бил само в Хургада и не си спомням такъв изглед (тази кула), ще заложа на Шарм ел-Шейх. Макар че някакво съмнение не ми дава мира (в Хургада бяхме в един хотел - Алф Лейла ла Лейла или нещо такова. Толкова обширен, че имаше регулировчик по алеите - като се загубят смотаните германски туристи, да ги упътва къде им е стаята. Та този хотел ми е много подобен на сградите от снимката.) Последно: 40:60 Хургада - Шарм ел-Шейх 2
Marusinka Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 38 minutes ago, ven62 said: На мен пък точно на Египет ми напомня. И тъй като съм бил само в Хургада и не си спомням такъв изглед (тази кула), ще заложа на Шарм ел-Шейх. Макар че някакво съмнение не ми дава мира (в Хургада бяхме в един хотел - Алф Лейла ла Лейла или нещо такова. Толкова обширен, че имаше регулировчик по алеите - като се загубят смотаните германски туристи, да ги упътва къде им е стаята. Та този хотел ми е много подобен на сградите от снимката.) Последно: 40:60 Хургада - Шарм ел-Шейх Май е Хургада, защото сега проверих изгледи в Гугъл от Новата марина там и излизат точно такива цветове на сградите като на снимката. 1
AlexandraKo Публикувано: 5 май, 2020 Публикувано: 5 май, 2020 Прилича ми на пристанището на Хургада, от където , едно време, тръгваха феритата за Шарм. Миналата година някъде пишеше, че пак са ги възстановили, ама не съм съвсем сигурна. 1 1
Pantelej Putnik Публикувано: 5 май, 2020 Публикувано: 5 май, 2020 преди 18 часа, Marusinka каза: Май е Хургада, защото сега проверих изгледи в Гугъл от Новата марина там и излизат точно такива цветове на сградите като на снимката. Точно там е. :-) Ти си. преди 18 часа, ven62 каза: И тъй като съм бил само в Хургада и не си спомням такъв изглед (тази кула), ще заложа на Шарм ел-Шейх. Вероятно си бил там преди да построят новата марина. 2
Marusinka Публикувано: 5 май, 2020 Публикувано: 5 май, 2020 @ven62 всъщност позна. Аз само налучках. Нека той да пусне. 2 1
Pantelej Putnik Публикувано: 5 май, 2020 Публикувано: 5 май, 2020 преди 2 часа, Marusinka каза: @ven62 всъщност позна. Аз само налучках. Нека той да пусне. Има логика в това да е ven62, защото той всъщност позна, че е в Египет, а после се двоумеше между Хургада и Шарм ал Шейх. 1
ven62 Публикувано: 5 май, 2020 Публикувано: 5 май, 2020 преди 3 часа, Marusinka каза: @ven62 всъщност позна. Аз само налучках. Нека той да пусне. преди 1 час, Pantelej Putnik каза: Има логика в това да е ven62, защото той всъщност позна, че е в Египет, а после се двоумеше между Хургада и Шарм ал Шейх. Според мен си е ред на @Marusinka . А и дискът със снимките ми е на над 1700 км (по права линия) от мен. Моля @Marusinka или @AlexandraKo да пусне следващата загадка. Все пак трябва да отбележим подобаващо един от най-колебливите отговори на @AlexandraKo forever: преди 18 часа, AlexandraKo каза: Прилича ми на пристанището на Хургада, от където , едно време, тръгваха феритата за Шарм. Миналата година някъде пишеше, че пак са ги възстановили, ама не съм съвсем сигурна. В 99.999% тя изстрелва верния отговор по възможно най-категоричния начин - в центъра на 10-ката. 1 2
Marusinka Публикувано: 5 май, 2020 Публикувано: 5 май, 2020 2 hours ago, ven62 said: Според мен си е ред на @Marusinka . А и дискът със снимките ми е на над 1700 км (по права линия) от мен. Моля @Marusinka или @AlexandraKo да пусне следващата загадка. Все пак трябва да отбележим подобаващо един от най-колебливите отговори на @AlexandraKo forever: В 99.999% тя изстрелва верния отговор по възможно най-категоричния начин - в центъра на 10-ката. И аз точно това си помислих. @AlexandraKo - давай нещо интересно! 1
AlexandraKo Публикувано: 6 май, 2020 Публикувано: 6 май, 2020 преди 4 часа, ven62 каза: Според мен си е ред на @Marusinka . А и дискът със снимките ми е на над 1700 км (по права линия) от мен. Моля @Marusinka или @AlexandraKo да пусне следващата загадка. Все пак трябва да отбележим подобаващо един от най-колебливите отговори на @AlexandraKo forever: В 99.999% тя изстрелва верния отговор по възможно най-категоричния начин - в центъра на 10-ката. @ven62Венчо, УтивЪм в ъгъла да се срамувам. 1
AlexandraKo Публикувано: 6 май, 2020 Публикувано: 6 май, 2020 И щом се кумите, двамата победители:)))), хайде, наистина, нещо интересно: 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега