juriwaro Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 Деца и соц е добре, Ленин също може да бъде включен като част от местоположението, но подписът не е негов. 1
Фил Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 Този подпис ми прилича да е на един известен професонален революционер-хладнокръвен убиец с едносричен прякор и диплома на дерматолог, чийто лик често се среща щампован на тениски , затова бих предположил, че снимката е правена някъде в Куба. 2 1 3 1
Zaro Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 преди 8 минути , Фичо каза: Този подпис ми прилича да е на един известен хладнокръвен убиец-професонален революционер с едносричен прякор и диплома на дерматолог, чийто лик често се среща щампован на тениски , затова бих предположил, че снимката е правена някъде в Куба. Да, от един сатрап се прехвърлихме на друг 1
juriwaro Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 Точно така - подписът е на Че, сградата е дворецът на пионерите, на входа на парк Ленин, Хавана. Ето и директорката на двореца, май тя беше единствената наоколо. Фичо е наред. 4 1
домосед Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 преди 2 часа, Фичо каза: Този подпис ми прилича да е на един известен професонален революционер-хладнокръвен убиец с едносричен прякор и диплома на дерматолог, чийто лик често се среща щампован на тениски , затова бих предположил, че снимката е правена някъде в Куба. Същия подпис го имам на кубински банкноти от мандата му на управител на централната банка. Емисия 1961. Одобрявам загадката на @juriwaro 😎 5 1
juriwaro Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 Добре, че беше г-жа Нуриа Барбоса Леон - директорката - да ни светне какво е това "Ле" и къде сме се оказали. Тя списва и за Гранма, а като написах Гранма се сетих и за една друга (неавторска) подробност. 2
Фил Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 да не бавя топката - откъде съм направил тази снимка: 1
Фил Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 преди 17 минути , juriwaro каза: Тя списва и за Гранма, а като написах Гранма се сетих и за една друга (неавторска) подробност. Това да не е самият катер Гранма?
giafil Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 В момента, Фичо каза: Това да не е самият катер Гранма? аз също това се зачудих и май е ... 😉
giafil Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 82-ма "десантчици" са били на нея заедно с Фидел ....
AlexandraKo Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 Преди 1 час, Фичо каза: да не бавя топката - откъде съм направил тази снимка: Да не е оттук? 1
juriwaro Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 Преди 1 час, Фичо каза: Това да не е самият катер Гранма? Преди 1 час, giafil каза: аз също това се зачудих и май е ... 😉 май е реплика-катерушка за надъхани пионерчета 2
Фил Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 преди 21 минути , AlexandraKo каза: Да не е оттук? Не е оттам, но градът вече е познат! Айде още малко за пълен отличен ... 1
Pantelej Putnik Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 Връщам си думите назад. Градът е познат от AlexandraKo - Стокхолм, а снимката е направена от Кметството на Стокхолм. 1 1
Фил Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 Точно така - градът е Стокхолм, а снимката е правена от кулата на кметството (Stadshuset) . При посещение на шведската столица не трябва да се пропуска кметството - интересна сграда от началото на миналия век, с фасади от тъмночервени тухли в характерния семпъл и изчистен скандинавски стил. Понеже кметството си е действащо, посещения са възможни само организирано с гид и то ако в момента няма някакви събития. Вътре може да се разгледат помещенията и залите, през които са минали повечето нобелови лауреати (без тези с награда за мир, които се връчват в Осло), защото в Синята зала и в Златната зала, чиито стени са украсени с мозайки от 18 милиона позлатени плочки, се провеждат ежегодните балове/банкети след връчването на наградите. Когато ние бяхме там, за съжаление имаше възможност само за качване на кулата на кметството. Тя е висока 106м. и на върха ѝ е поставен символа на шведското кралството - трите златни корони (Tre kronor). До наблюдателната площадка на кулата се стига по тясна стълба, която има (случайно или не) 365 стъпала и си е доста катерене, но, ако не се лъжа, съществува и опция с асансьор - не чак до горе, но поне до някаква височина. Отгоре се разкрива чудесна, 360° панорама на Стокхолм и особено при хубаво време гледките са много приятни. Ето малко снимки. @AlexandraKo e на хода за нова загадка. 8
AlexandraKo Публикувано: 20 май, 2020 Публикувано: 20 май, 2020 преди 50 минути , Фичо каза: Точно така - градът е Стокхолм, а снимката е правена от кулата на кметството (Stadshuset) . При посещение на шведската столица не трябва да се пропуска кметството - интересна сграда от началото на миналия век, с фасади от тъмночервени тухли в характерния семпъл и изчистен скандинавски стил. Понеже кметството си е действащо, посещения са възможни само организирано с гид и то ако в момента няма някакви събития. Вътре може да се разгледат помещенията и залите, през които са минали повечето нобелови лауреати (без тези с награда за мир, които се връчват в Осло), защото в Синята зала и в Златната зала, чиито стени са украсени с мозайки от 18 милиона позлатени плочки, се провеждат ежегодните балове/банкети след връчването на наградите. Когато ние бяхме там, за съжаление имаше възможност само за качване на кулата на кметството. Тя е висока 106м. и на върха ѝ е поставен символа на шведското кралството - трите златни корони (Tre kronor). До наблюдателната площадка на кулата се стига по тясна стълба, която има (случайно или не) 365 стъпала и си е доста катерене, но, ако не се лъжа, съществува и опция с асансьор - не чак до горе, но поне до някаква височина. Отгоре се разкрива чудесна, 360° панорама на Стокхолм и особено при хубаво време гледките са много приятни. Ето малко снимки. @AlexandraKo e на хода за нова загадка. Да ти кажа,нямах време да си ровя из снимките:((((А визуалната ми памет, първо се сети за този асансьор:))) Нека @Пантелей пътник,ако има желание,да пусне следващата загадка.
Георги Публикувано: 23 май, 2020 Автор Публикувано: 23 май, 2020 3 дни няма отговор или жокер в темата, следователно всеки може да пусне следващата загадка. Съобщението е автоматично.
orlinezze Публикувано: 23 май, 2020 Публикувано: 23 май, 2020 Не съм много активен във форума, но ще се възползвам. Снимката е направена от кула на един индонезийски остров, който е знаков за Индонезия (това е големия жокер) , но не е много популярен сред туристите. Как се казва острова и градчето? Успех 2
juriwaro Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 Колко му е да е познаеш 1 от 17 000 острова? За щастие обаче, в Индонезия има както няколко ендемични типа къщи, така и няколко ендемични типа лодки. Катамаранът (бангка) долу вдясно е обичайна гледка по целия архипелаг, но тези острите и странно скосените отзад ги има само в Аче. Все пак едната лодка е с американското знаме, а всички са вързани на понтон, което е признак ако не на много, то поне на някакви туристи. От където следва, че островът е Пулау Уе, а градът - Сабанг. Снимката е от кулата Менара Мера Пути (червено бялата кула - цветовете на знамето), а май това е и най-северният остров или "км нула" на Индонезия. 4 6
домосед Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 преди 2 часа, juriwaro каза: За щастие обаче Индонезия има ... експертна група сред магеланци 😎 3
orlinezze Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 преди 3 часа, juriwaro каза: Колко му е да е познаеш 1 от 17 000 острова? За щастие обаче, в Индонезия има както няколко ендемични типа къщи, така и няколко ендемични типа лодки. Катамаранът (бангка) долу вдясно е обичайна гледка по целия архипелаг, но тези острите и странно скосените отзад ги има само в Аче. Все пак едната лодка е с американското знаме, а всички са вързани на понтон, което е признак ако не на много, то поне на някакви туристи. От където следва, че островът е Пулау Уе, а градът - Сабанг. Снимката е от кулата Менара Мера Пути (червено бялата кула - цветовете на знамето), а май това е и най-северният остров или "км нула" на Индонезия. Браво, не очаквах толкова точен отговор и то по наблюдение на лодките... Километър нула на Индонезия е там, туристите са главно местни и всеки индонезиец знае къде е началото на страната му. Адмирации!!! Ти гониш. 5
juriwaro Публикувано: 25 май, 2020 Публикувано: 25 май, 2020 Каква е тази колибка и в коя държава се намира? Виждал съм ги единствено там и си мисля, че са уникални за нея, но ще се радвам и някой да ме опровергае.
AlexandraKo Публикувано: 25 май, 2020 Публикувано: 25 май, 2020 Тази колибка прави сянка над гроб. Нейде из Полинезия. Напосоки - Тонга? 1
juriwaro Публикувано: 25 май, 2020 Публикувано: 25 май, 2020 Дали наистина е гроб е въпрос, на който не мога да си отговоря по няколко причини, които ще разясня по-късно. Но символиката е свързана точно с гроб. Не е Полинезия - намира се в непосредствена близост до това шосе.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега