домосед Публикувано: 27 май, 2020 Публикувано: 27 май, 2020 1. Мост Васко да Гама при Лисабон 2. Севиля 3. Цитат от сериала Twin Peaks А, де? 🤔 Севиля и Лисабон не са градове близнаци Васко да Гама не е севилец Утрото е по-мъдро от вечерта 1
AlexandraKo Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 Може би, има връзка с Великите географски открития и Великите мореплаватели? Мостът носи името на Вашку да Гама, в Катедралата в Севиля е гробът на Христофор Колумб, а совичката, е символ на мъдростта и знанието. 7 1
Zaro Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 3 часа, AlexandraKo каза: Може би, има връзка с Великите географски открития и Великите мореплаватели? Мостът носи името на Вашку да Гама, в Катедралата в Севиля е гробът на Христофор Колумб, а совичката, е символ на мъдростта и знанието. Е, кой друг да отговори правилно. Да започнем отзад напред. "Совите не са това, което са" е гола кука, по-скоро алюзия, че загадката не е в това, което се вижда - че и на двете снимки има реки, а е "зад кадър". Мостът е Вашку да Гама в Лисабон. Това е ясно. И след като има нещо, наречено на велик откривател в едната снимка, трябва да има и в другата. Гледаме снимката, гледаме я - няма нищо. Значи има нещо! Участъкът между двата моста в Севиля, от Сан Телмо до Изабела II, където се намират Торе дел оро и бикоборската арена, се казва ... алея Кристобал Колон, както в Испания е известен македонският мореплавател Ристе Колумбийски. @AlexandraKo е на ред. 6 1
master_of_germs Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 4 часа, AlexandraKo каза: Може би, има връзка с Великите географски открития и Великите мореплаватели? Мостът носи името на Вашку да Гама, в Катедралата в Севиля е гробът на Христофор Колумб, а совичката, е символ на мъдростта и знанието. Ако се не лъжа, Магелан се е венчавал в тая катедрала в Севиля, та още да го навържем по темата с великите географски открития 🙂 Загадка с Васко да Гама и Христофор Колумб ме подсеща за култова сцена от "Васко да Гама от село Рупча"...като написаха името на лодката: "-Какво е това, бе!?... - Ми Васко да Гама е велик мореплавател! - А Христофор Колумб кифладжия ли е?!" (Може и да е е точен цитат, ама е в тоя дух 😉)
Pantelej Putnik Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 38 минути , Zaro каза: Да започнем отзад напред. "Совите не са това, което са" е гола кука, по-скоро алюзия, че загадката не е в това, което се вижда - че и на двете снимки има реки, а е "зад кадър". По-скоро цитатът от Twin Peaks послужи за пълна заблуда, отколкото да имаше някаква връзка с двете снимки. Аз лично не можах да открия връзка между първия мост (който не знаех къде е), Севиля и сериала. То всъщност се оказа и, че такава връзка няма. В тази връзка мисля, че загадката, колкото и да е оригинална, не е напълно коректна, защото от самото обяснение аз не разбрах каква е връзката със сериала. Нищо лично, но по същата логика, та и с далеч повече основание би могло да се твърди, че общото между трите е Twix, защото и в двата града го продават, а самото десертче представлява Twin Bars и от там "двойната" му връзка със сериала. 🙂 1
AlexandraKo Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 6 минути , Pantelej Putnik каза: По-скоро цитатът от Twin Peaks послужи за пълна заблуда, отколкото да имаше някаква връзка с двете снимки. Аз лично не можах да открия връзка между първия мост (който не знаех къде е), Севиля и сериала. То всъщност се оказа и, че такава връзка няма. В тази връзка мисля, че загадката, колкото и да е оригинална, не е напълно коректна, защото от самото обяснение аз не разбрах каква е връзката със сериала. Нищо лично, но по същата логика, та и с далеч повече основание би могло да се твърди, че общото между трите е Twix, защото и в двата града го продават, а самото десертче представлява Twin Bars и от "двойната" му връзка със сериала. 🙂 Ама, @Zaro не е твърдял, че има връзка със сериала. По-скоро @домосед търсеше такава. И защо цитатът го приехте за чиста монета? Аз тръгнах оттам, на какво е символ совата. Много си е коректна загадката, нали това е целта - да търсим скритото, в очевидното. И аз мисля да пусна нещо подобно... 4
Pantelej Putnik Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 3 минути , AlexandraKo каза: Аз тръгнах оттам, на какво е символ совата. Да се прави паралел между совата (като символ на знанието и мъдростта) с великите географски открития на мен лично ми звучи като паралел между училището (като място, където се трупат знания) и напр. медицината. Но...….както и да е! Да плеснем с ръце, па да се прегърнем и да заключим, че аз нещо не съм разбрал загадката. 🙂 1
ven62 Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 33 минути , Pantelej Putnik каза: Да се прави паралел между совата (като символ на знанието и мъдростта) с великите географски открития на мен лично ми звучи като паралел между училището (като място, където се трупат знания) и напр. медицината. Но...….както и да е! Да плеснем с ръце, па да се прегърнем и да заключим, че аз нещо не съм разбрал загадката. 🙂 @Pantelej Putnik, това е просто една игра. И в нея участват различни хора т.е. хора, на които невроните са свързани и/или се свързват по различен начин. Ще ти дам пример с твоята форумна снимка. Винаги като я видя и нещо в мен "закрещява". Как може на едно място да има дебело зимно яке с вдигната яка и … море ... Понимаешь?! А колкото до @Zaro. Радвай се, че загадката му не се състой от две камъчета и една шишарка и въпрос - "От коя планина са?". Щото тогава само @master_of_germs може да даде правилен отговор. 5 1 5
AlexandraKo Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 42 минути , Pantelej Putnik каза: Да се прави паралел между совата (като символ на знанието и мъдростта) с великите географски открития на мен лично ми звучи като паралел между училището (като място, където се трупат знания) и напр. медицината. Но...….както и да е! Да плеснем с ръце, па да се прегърнем и да заключим, че аз нещо не съм разбрал загадката. 🙂 Ами, аз виждам връзка, както виждам връзка и между училището и медицината... Де да знам, може аз да съм сбъркана. 1
Zaro Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 8 минути , ven62 каза: това е просто една игра. И в нея участват различни хора т.е. хора, на които невроните са свързани и/или се свързват по различен начин. А колкото до @Zaro. Радвай се, че загадката му не се състой от две камъчета и една шишарка и въпрос - "От коя планина са?" В коя планина тези двете кифли са нагънали този нещастник и му цоцат париците? 2 5
Pantelej Putnik Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 8 минути , ven62 каза: Винаги като я видя и нещо в мен "закрещява". Как може на едно място да има дебело зимно яке с вдигната яка и … море ... Съгласих се, че не съм разбрал правилно загадката, като явно имаше и други, които погрешно я разбраха. Съгласен съм - игра е. Забавляваме се. Но освен, че играем и си комуникираме. Ако не изразяваме своите мисли, нали с времето ще се превърнем в лицемери и ще говорим само това, което другите биха харесали да чуят. И тук вече една дълга тема за свободата и мисълта. ..... Както посочваш - всеки с неговите "неврони' и връзки. А иначе за якето и морето - на море не е задължително да се ходи само през лятото. Снимката ми е на нова година в Солун. Ако не бях с това яке, щях да се разболея, защото беше студено. А иначе - това беше една страхотна нова година. 🙂 3
AlexandraKo Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 Хайде, нещо мъчно. Търсим връзката между тези две места. Очаквам, докато оскубя един зъб и да сте готови.
Pantelej Putnik Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 4 минути , AlexandraKo каза: Търсим връзката между тези две места. Да не е Елизабет Баварска (Сиси)? 1
stebal Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 Аз като гледам първата снимка и си представям римски парк...сигурно, защото много ми се ходи в Рим.🙂 2
bulpa Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 19 минути , AlexandraKo каза: Търсим връзката между тези две места. И на двете снимки има кипариси 2 1
AlexandraKo Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 24 минути , Pantelej Putnik каза: Да не е Елизабет Баварска (Сиси)? Не.Ама е жена. преди 14 минути , stebal каза: Аз като гледам първата снимка и си представям римски парк...сигурно, защото много ми се ходи в Рим.🙂 Не, ама е парк и е в Италия. преди 7 минути , bulpa каза: И на двете снимки има кипариси Верен отговор! Ама не питам за това.
ven62 Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 13 минути , AlexandraKo каза: Не.Ама е жена. Не, ама е парк и е в Италия. Верен отговор! Ама не питам за това. Тези наклонени слоеве на скалата ме водят към земетресение т.е. Йонийско море? Сицилия? 1
AlexandraKo Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 8 минути , ven62 каза: Тези наклонени слоеве на скалата ме водят към земетресение т.е. Йонийско море? Сицилия? Умничък @ven62 Венчооо! Да, моренцето е Йонийско, но не е любимата Сицилия, опозитно на нея е. И пак е остров. Но на него не може да се отиде, гледа се само, откъм водата... За втората снимка говорим, нали? 1
Pantelej Putnik Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 Втората снимка мисля, че е от Корфу. Така ли е? Затова и се насочих към Сиси. 1
домосед Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 2 часа, Zaro каза: Участъкът между двата моста в Севиля, от Сан Телмо до Изабела II, където се намират Торе дел оро и бикоборската арена, се казва ... алея Кристобал Колон Аз, като ви казвам, че утрото е по-мъдро от совите! Посред нощ рових в google maps как се казват мостовете в Севиля, но не се сетих да погледна улиците 😂 3
AlexandraKo Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 4 минути , Pantelej Putnik каза: Втората снимка мисля, че е от Корфу. Така ли е? Затова и се насочих към Сиси. Не е Корфу. Но е гръцки остров. Чети жокерите, де. преди 3 минути , домосед каза: Аз, като ви казвам, че утрото е по-мъдро от совите! Посред нощ рових в google maps как се казват мостовете в Севиля, но не се сетих да погледна улиците 😂 Мене, ако ме питаш, ти си си умен, по всяко време на деня:)))) 1
домосед Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 Да не е остров Мадури (Μαδουρή), където е сниман филмът Федора (жена 😉) на Били Уайлдър.
домосед Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 Друго предлоложение е да е съседният остров Скорпиос на Аристотел Онасис. В такъв случай жената не е Федора, ами Жаклин 😉 И на първата е някакъв парк, свързан с живот или смъртта ѝ 1
bulpa Публикувано: 28 май, 2020 Публикувано: 28 май, 2020 преди 49 минути , AlexandraKo каза: Ама е жена. преди 6 минути , домосед каза: Друго предлоложение е да е съседният остров Скорпиос на Аристотел Онасис. В такъв случай жената не е Федора, ами Жаклин 😉 И на първата е някакъв парк, свързан с живот или смъртта ѝ Аааааааааа, как ме изпревари 🤯
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега